Dynamic soaring - Svahove dynamicke lietanie

Pokud máte chuť jen tak tlachat, tak tady je to správné místo... také sem budou admini přesouvat věci, které podle jejich názoru jinam nepatří.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Pravidla fóra
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Zpráva
Autor
2952

Re: Dynamic soaring - Svahove dynamicke lietanie

#46 Příspěvek od 2952 »

Na Slapech=Třebenice-to je tam, co je přehrada...se dá létat jedině - na té Pepinově fotce a inzerovaném kopci - na poli, které je z pohledu jakoby před ním. Jinými slovy-
až sem budeš mít cestu, vezmi model a já ti to ukážu. (Honza 777 263 767) Je to louka, s kolečkama tam neuspěješ...
Létám tam s F5J... ale jak jsem psal-turbulence a bordel ve vzduchu...Někdy udělám ve 20 m ještě 3x360 zatáčky...jindy to padá dolů tak, že je to horší než bublinky :-)))
Ale protože létám skoro každý den a mám tu plochu za domem -tzv. jdu si to hodit- tak je to fajn...Málo kdy je tam něco svahového...spíš termika, jak píše Pepin...na 3 minuty motoru si dám i 45 minut...pak už mě bolí za krkem...starý kolena...
Další fajn místo-pro mě daleko-asi 5 km - je na silnici Štěchovice-Knín...u bývalé Nové Hospody...pěkný velký pole vlevo ... jediné nebezpečí že maximálně trefíš kravský hovno-zatím se mi to nepovedlo, ale je to reálné nebezpečí :-)))
pepin

#47 Příspěvek od pepin »

2952 píše:Na Slapech=Třebenice-to je tam, co je přehrada...se dá létat jedině - na té Pepinově fotce a inzerovaném kopci - na poli, které je z pohledu jakoby před ním. -)))

tak to já létal naproti tobě--Nová Rabyně, nahoře až na kopci chatařská oblast, když jedeš od Prahy po hrázi, tak přesně nad silnicí nad tím lesem., no telefon si píšu, jestli mě někdy vyženou z Raný, tak tam možná nakonec zase občas zajedu.
2952

#48 Příspěvek od 2952 »

Jasně Pepine...zajdi na kafe...:-)
LV
Kontaktovat uživatele:

#49 Příspěvek od LV »

pepin píše:nejbližží super svah na Raný :lol:

Používaj radšej výraz svah :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Nie som zlý.... iba rýpem
www.elektromodely.sk
pepin

#50 Příspěvek od pepin »

LV píše:Používaj radšej výraz svah :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

no, je fakt, že když jsem se vrátil z alp, tak mi to opravdu přišlo jako trochu větší boule :lol: ale zaplat panbuh za to.
JMalik

#51 Příspěvek od JMalik »

S rogalama a později s glidama jsme vyzkoušeli snad všechny trochu použitelné kopce na Berounce, Vltavě i jinde. Tady kolem toho místa se dá nejblíže rozumně polétat s modelem až na Orlíku. Pravý břeh hned za přehradou ( Zadní Chlum). Dobré místo, mírně svažitá velká louka, která postupně přechází v členitější terén až dolů křece. Obrovská nevýhoda je orientace SV, S, jiný směr je tam nepoužitelný. Naproti ta podkova na levém břehu je JV až JZ, na padáky a rogala velmi dobré, pro modely nepoužitelné. To samé potom pravý břeh těsně nad přehradou - Přední Chlum( JV až Z). Pro padáky a rogala jenom slety, pro modely nepoužitelné.
Pokud cokoliv v této diskusi hodnotím, nebo se k něčemu vyjadřuji, je to jen má domněnka
pepin

#52 Příspěvek od pepin »

na Berounsko jsem dřív jezdil dost často, dnes už raději než utíkat v týdnu z práce kuli kopečkum na berounsku ale raději volím prodloužený víkend na Raný.To zázemí co tam mám je silně návyková záležitost a už si jen tak na chvíli zajet někam polítat, nebo trávit někde na letišti celý den moc nebere, škoda, že ten baráček co jsem chtěl loni na Rané koupit byla taková ruina, to je muj sen, jednou si tam chodit létat co by starej dědek s nějakou V2kou, no, naděje umírá poslední, třeba to někdy nějak vyřeším.
Tom1974

#53 Příspěvek od Tom1974 »

pepin píše:na Berounsko jsem dřív jezdil dost často, dnes už raději než utíkat v týdnu z práce kuli kopečkum na berounsku ale raději volím prodloužený víkend na Raný.To zázemí co tam mám je silně návyková záležitost a už si jen tak na chvíli zajet někam polítat, nebo trávit někde na letišti celý den moc nebere, škoda, že ten baráček co jsem chtěl loni na Rané koupit byla taková ruina, to je muj sen, jednou si tam chodit létat co by starej dědek s nějakou V2kou, no, naděje umírá poslední, třeba to někdy nějak vyřeším.

Kup bunku, maringotku a foukni to do CharvatceCity. Podle me budou i radi. Nepochybuju o tom, ze si ji nepredelas podle sebe ;-)
pepin

#54 Příspěvek od pepin »

Tom1974 píše:Kup bunku, maringotku a foukni to do CharvatceCity. Podle me budou i radi. Nepochybuju o tom, ze si ji nepredelas podle sebe ;-)

Já bych chtěl něco svého, stačila by mi jen parcela, ale svuj pozemek a né furt řešit, jestli a co mužu, nebo nemužu, ale musí to být pod kopcem, jakmile bych musel sednout do auta, no tak to už mužu jet rovnou z Prahy
midge

#55 Příspěvek od midge »

Já bych chtěl něco svého, stačila by mi jen parcela, ale svuj pozemek a né furt řešit, jestli a co mužu, nebo nemužu, ale musí to být pod kopcem, jakmile bych musel sednout do auta, no tak to už mužu jet rovnou z Prahy

http://reality.idnes.cz/detail/prodej/k ... na/6895379

Když prodáš byt a toto koupíš, tak ti možná ještě zbyde. A když v tom budeš provozovat tu hospodu, budu k tobě chodit na pivo.
pepin

#56 Příspěvek od pepin »

midge píše:Když prodáš byt a toto koupíš, tak ti možná ještě zbyde. A když v tom budeš provozovat tu hospodu, budu k tobě chodit na pivo.

:lol: :lol: já a hostinskej, no to by to dopadlo :lol: :lol: já tak lahváče do kapsy a jít sekat na trakturku trávu, ale rozhodně né stát u pípy, nebo něco kuchtit v kuchyni ,vubec nechápu, jak to muže někdo dělat
já tam asi o něčem vim, co by pro mě bylo takové akurátní, jen do toho zatím nechci zbytečně štourat,taky taková akce prvotního nadšení, ale dnes už tam nejezdí, tak kdo ví, třeba se mi jednou poštěstí. Bydlet trvale tam nechci, to leda až opravdu v duchodu, ale jestli nevymyslím nějaký invalidní, tak se toho asi nejspíš ani nedožiju :lol: :lol:

konec koncu, kdybys mi jako další z mnoha loni tu ruinu nerozmluvil, tak už jsem mohl mít možná ten ivalidák dneska přikleplej :lol: :lol:
Odpovědět

Zpět na „Smetiště“