Pulrocni LiPol jsou nafoukle... co s nima?
Já musím konstatovat že mám naprosto opačné zkušenosti. E-Tech modré 2čl 1000mAh po 3/4 roce makají jak z praku (160 cyklů), Yuntong 3čl 1150mAh půl roku, 90 cyklů, jak nový. V létě jsem nechal všechny baterky v autě a asi bylo dost teplo (
). Tyhle tři vydržely bez poskvrny, RC System 3 kusy jako balónek. Ale makají pořád dobře. Nabíjím velmi opatrně v pytlíku, vybíjím tak 8-10C.
Spíš lítač než stavěč...
- Billy Bob Bean
- Kontaktovat uživatele:
Sopa: Z toho si nic nedělej. To se u E-Tech stává. Mě se takhle nafouklo tuším 5 sad a žiju... Přešel jsem na PolyQuest a jsem v pohodě.
TY lipolky nemají rády dlouhý skladování - někdo to tady kdysi psal. Ony navíc nemají rády ani používání.
Já začínal na Ni-MH. Bylo to výhodný, protože když jsem ze začátku tak nějak nevěděl jak to s lítáním bude, tak to bylo dobrý v tom, že jsem je mohl nechat ležet třeba měsíc a ony to vydržely.
TY lipolky nemají rády dlouhý skladování - někdo to tady kdysi psal. Ony navíc nemají rády ani používání.
Já začínal na Ni-MH. Bylo to výhodný, protože když jsem ze začátku tak nějak nevěděl jak to s lítáním bude, tak to bylo dobrý v tom, že jsem je mohl nechat ležet třeba měsíc a ony to vydržely.
Extra VA330
Toro 900 Brtutale
Toro 900 Brtutale
Mohu všem jen závidět. Všichni tu mají spoustu cyklů na baterkách, jen já musím vyhodit 4 sady a prakticky nové.Vloni jsem přišel o dvě sady díky haváriím, jednou mě sundal kolega taranem, když mi vrtulí amputoval křídlo, o druhou sadu jsem přišel v modelu zapůjčeném kolegovi.Obě sady měly asi 150 cyklů. Letos jsem zakoupil 2x RC System, jeden Dualsky a jeden E-tec.Všechny sady jsem nabíjel na 4,1 V, vybíjel ani ne polovinou doporučeného proudu a lítal jsem na čas..po asi 10 cyklech jsem se chystal na lítání, jenže kolegovi do toho něco přišlo a tak jsme lítání o tři dny odložili.Jaké bylo mé překvapení, když všechny sady byly nafouklé!!! Hodně pomalu jsem je vybil žárovkou na 3 V a znova proudem 0,1 A nabil, menší nastavit nejde..sady jsou pořád nafouklé a kapacitou jsou v ....no, víte kde...Tak jsem se zařekl a lipolky mi už do baráku nesmí, lionky jedou spolehlivě už třetí rok..asi jsem měl smůlu na zrovna ne dobré kusy.
- Billy Bob Bean
- Kontaktovat uživatele:
A co Polyquest? Za svou cenu by měly být někde jinde než E-Tech. Zatím ale nemůžu dělat naprosto žádné závěry, na dvou sadách mám natočeno zatím 25 cyklů a drží. Jestli vydrží 150 cyklů, tak si řeknu ano, jsou to dobré baterky... Ale teď je už pozdě zjišťovat jestli jsou dobré. Zatím se jeví že by mohly vydržet ještě něco.zdzd píše:LiPol do baráku klidně. Ale musí být Kokam!
Extra VA330
Toro 900 Brtutale
Toro 900 Brtutale
Kokamy to byly, jen těch prodejen navštívil několik, byl u Vaňoucha, v GESu, v GM, taky u Pelikána-asi v hypermarketech, až jsem se divil, kolik toho za den stihnul...o Hangáru nemluvil.Fenix píše:to mel asi z Hangaru bo kdyz sem tam ja kupoval svoje 300mAh PQ tak rikal chlapek ze reklamace v pohode kdyz bude spatnej tak ze prijdu a on rovnou vymeni. Taky rikal ze Kokamy neprodava kvuli tomu, ze neberou reklamace.
LiPolum zdar
Diky vsem za reakce, abych to doklepnul: aku jsem vybil a nabil, zda se ze drzi a jeji kapacita se nijak zvlast nezmenila. jedine ceho jsem si vsimnul je, ze pri vybijeni se jeden clanek vybiji mene - zbyde v nem o 0,4V vice v ostatnich. Nabite jsou vsak po balanceru stejne. Uvidime jestli se to casem srovna.
Jinak zadne zahrivani neprobiha. Ale nafoukla je celkem dost.
Jinak zadne zahrivani neprobiha. Ale nafoukla je celkem dost.
DJI Phantom 3S
---
Kyosho Inferno GT2 6S, Traxxas eRevo 4S, HPI Trophy Truggy 4S
---
Kyosho Inferno GT2 6S, Traxxas eRevo 4S, HPI Trophy Truggy 4S
- Billy Bob Bean
- Kontaktovat uživatele: