Easy Copter V6

Coaxiální vrtulníky od hraček až po průzkumné prostředky.
Odpovědět
Zpráva
Autor
guttata

#46 Příspěvek od guttata »

Díky moc. To je přesně to, co jsem potřeboval...
Easycopter V6
Gattor
Kontaktovat uživatele:

Simulator EasyCopter (+dalsi coax - 2rotor)

#47 Příspěvek od Gattor »

Jen kdyby to nekoho zajimalo:
Objevil nejaky ten simulator. Je to pekne a indoor. Zatim ovladam pouze na klavesnici (pro nauceni prostoroveho vnimani staci), zitra pripojit joypad a budu to analogama ovladat jako rc vysilac (doufam). Lze nastavit 3 stupne obtiznosti (easy - to je takove jeste lehci nez easycopter; real - to uz se opravdu chova jako easycopter; rc - to je spise jako jednorotorak, nauceni nevadi u 2rotoru nevyuzijete). Na real se to chova VELICE podobne jako easycopter. Resim uplne stejny kraviny (kam to zklonit) a litam do zdi presne jako v realu. Verim, ze to opravdu pomuze v lepsi orientaci "na ostro". Navic (po blizsim seznameni) jsou v tomto simulatoru mise (napr. pristat na pohybujici desce apod.), ktere stale pritvrzuji. Je to moc pekny simulator a pokud je nekdo lama jako ja, poridil si 2rotor a nema dostatecne velke mistnosti na trenink, urcite se po nem poohlednete po internetu. Vse nenauci, ale myslim, ze pro zacatecniky ideal. Neni problem ho najit: rc helicopter indoor adventure.
guttata

#48 Příspěvek od guttata »

Tak jsem asi ještě lamovatější, ale nenašel jsem ho...
Easycopter V6
Gattor
Kontaktovat uživatele:

sim

#49 Příspěvek od Gattor »

Snad me tu nikdo nezabije. Nasel jsem toto.

http://rapidshare.de/files/9780995/RC_H ... mulato.rar
guttata

#50 Příspěvek od guttata »

Jo to bude ono. Dřív sem někdo dal jinej odkaz a ten nechodil... Díky.
Easycopter V6
guttata

#51 Příspěvek od guttata »

Už jsme tu jednou diskutovali o nastavení šroubků na přijímači a potřeboval bych ještě jednu radu. Svoji V6 jsem nastavil tak, že je krásně "ostrá" a citlivá na pohyby ve všech směrech. Brácha chtěl svoji V2 nastavit taky tak a tam jsme narazili. Ty směry, které jsou ovládané servama jsou v pohodě, ale rotace kolem osy ne. Ta je ovládaná nesouhlasnou změnou otáček motorů a tady ta V2 reaguje pořád jen vlažně. Nemáte někdo tušení, jak ji nastavit? Jak ovlivnit citlivost při distribuci proudu na jednotlivé motory?
Easycopter V6
Pepe Cunito

#52 Příspěvek od Pepe Cunito »

Vyuzil jsem bezvetri a byl jsem poprve s V6tkou litat venku. Je to neco uplne jineho nez doma. Vrtulnik je mnohem stabilnejsi, doma mi porad nekam cestoval, kvuli tomu jak se viri vzduch v mistnosti. Fakt perfektni, zadne zbesile packovani jako doma mezi nabytkem :lol:
Gattor
Kontaktovat uživatele:

#53 Příspěvek od Gattor »

Zrovna jsem nachcipanej, ale na tohle se tesim uz pekne dlouho. Bal jsem se, ze napises ze V6 nekam ulitla nebo ze i bezvetri je problem...
Udelal si mi radost :) tesim se jeste vic.
Rekni jeste, bylo to zabavny? Preci jen se nemusis nicemu vyhejbat :) hele a co rychlost dopredneho letu? Dobry, nebo se to plazi?
Pepe Cunito

#54 Příspěvek od Pepe Cunito »

No vypadalo to, ze je uplne bezvetri, nikde se nehlo ani steblo, ovsem na vrtulnicku byl lehky vanek znat. Proti vetru to letelo pomaleji nez po vetru. Vrtulnicek jsem mel serizen na male vychylky serv a nemel jsem sroubovak, takze kdyby foukalo jeste vic, asi bych s nim proti vetru letet nemohl. Samozrejmne pokud bude foukat jeste vic, tak ani serizeni na vetsi vychylky nebude co platne. Letal jsem na takove silnicce mezi poli. Vrtulnicek byl fakt hodnej a ten prostor kolem je super, lital jsem si kolem dokola jak mne napadlo. Zadne zurive packovani jako doma, kde mi to porad klouze sem a tam. V polovine litani mne doslo, ze kdyz spadnu do pole, tak budu vypadat jak cune, az si pro vrtulnicek budu muset dojit. Tak jsem lital radeji bliz. Zvuk listu je trosku jiny nez doma, pri nekterych obratech jsem slysel takove to vrneni typicke pro vrtulnik. No mozna jsem to jenom chtel slyset :lol:
Rekl bych, ze vrtulnik dokaze letet rychleji nez jsem cekal, da se plnej plyn, nakloni se a uz to jede. Rozhodne jsem ale jeste neletel naplno. Pak jsem se bavil tim, ze jsem pristaval na strechu auta. No a pak mi v nejlepsim dosli baterky, dve jsou malo, budu muset jeste prikoupit.
Kalda

#55 Příspěvek od Kalda »

Zdravím,
též jsem dostal V6 pod stromeček.
Zajímalo by mne, zda jde použít vysílač jako ovladač simulátoru, abych si neopotřebovával svůj poměrně dražší vysílač na letadla.
Mám USB převodník, který má ovšem jinou koncovku, než konektor na vysílači pro EasyCopter V6.
Nemá někdo návod nebo plánek, jak to propojit ( výroba nějaké redukce) ???
Pepe Cunito

#56 Příspěvek od Pepe Cunito »

V lednove RC revue je navod. Pry ten konektor nevunguje, leze z nej neco jineho, nez co ceka prevodnik. Je potreba vyvest signal zevnitr vysilace.
Gattor
Kontaktovat uživatele:

#57 Příspěvek od Gattor »

Tak to si mi udelal radost s tim venkem. Uz je mi tedy jasno, ze musi byt UPLNE bezvetri, ale pak to lita paradne a zabava se diky prostoru nesnizuje. Davat bacha na vanek a hlavne poradne to rozlitnout!
Super, diky.
Gattor
Kontaktovat uživatele:

#58 Příspěvek od Gattor »

Tak jsem se dnes, tedy spis uz vcera, taky prolitnul venku. Parada! Sice to moc rychle nelita, ale sen, ze si s tim odletim do pryc a pak se zase vratim, se mi splnil. Nadherny pocit, kdyz to clovek opravdu ovlada a ne jen se vyhyba prekazkam doma. Doporucuju. Ale kdyz jsem dychnul, tak para nesla ani do jedne strany. Proste naprosty bezvetrno.

CHLAPI, PORADTE! Jakou znate nejlepsi poucku na kloneni, kdyz je vrtulnik proti mne. Ja se snazim zvyknout na tu, ktera radi klonit na tu stranu, kam vrtulnik utika, dostal jsem porazeno, trochu to funguje, ale kdyz kdyz nikam neutika, jsem v hajzlu :)
Dik.
zdzd

#59 Příspěvek od zdzd »

Na poučky kašli. Jak začneš nad řízením vědomě přemýšlet, flákneš s tím. Lítej a časem se to zautomatizuje samo.
Pepe Cunito

#60 Příspěvek od Pepe Cunito »

Spis jak se odnaucit navyky z letadla, tj. spomaleni neni pravou pakou dolu (ubrat motor) a kdyz chci nahoru tak netahat levou paku k sobe (vyskovka) :lol: Malem jsem to zapichnul do pole. Jinak mne V6tka lita docela rychle, teda spis lepe receno rychleji nez jsem cekal a to jsem jeste myslim maximalni rychlost nedosahl. Asi to chce trosku zavazi dopredu, pokud to nechce litat vpred.
Odpovědět

Zpět na „Heli - dvourotory“