CRIUS AIO PRO V1.0

Řídící desky, updaty FW, GPS, přenos dat souvisejících s copterami
Odpovědět
Zpráva
Autor
honzaop

Re: CRIUS AIO PRO V1.0

#301 Příspěvek od honzaop »

cucpo píše:doma nechytim nic skusal som na balkone este preverim kolko satelitov chti mobil ale mal som to uplne na kraji balkona, pokial to bezne chyta viac ako 4 satelity skor by som to videl ze som rozhasil konfiguraciu toho GPS modulu :oops:

Zkoušej venku, já na balkoně nechytím vůbec nic, doma taky nic a venku na otevřeném prostranství chytím 8-11 sat.
Na balkoně "vidí" gps jen půl oblohy...
Turnigy T9x, 6ch Belt CP, quad MW328P, hexacopter AIO V2, RC létající sáňky, Slowflyer, Big twin ero
cucpo
Kontaktovat uživatele:

#302 Příspěvek od cucpo »

OK dik skusim vonku uvidim ako dopadnem
Trencin, DJI Phantom2, Zenmuse 2D, GoPro 3+, NightHawk 200 Emax
cucpo
Kontaktovat uživatele:

#303 Příspěvek od cucpo »

Dalsi blby dotaz - uchytenie dosky na rame ?? Mam tp len nalepene na nejakej pevnejsej obojstranke ale cital som ze celkom sa riesi tlmenie dosky riadiacej elektroniky od ramu cez rozne silenbloky , gumove srandy a podobne. Treba to riesit alebo si multiwii s tym poradi ??
johny107

#304 Příspěvek od johny107 »

Zo zaciatku som sa to pokusal riesit nejakym molitanem.No problem bol,ze to furt niekam utekalo,ako doska samotna,podla toho aky kabel ju zrovna kam sponoval, resp sa menil jej naklon..
Aj po kalibracii ACC to furt utekalo inym smerom.Nemal som na to nervy.
Odvtedy doska napevno,zapaty filter proti vibraciam..No ale vtedy som mal celkovo nachuja vrtule nevyvazene (nemal som vyvazovacku) lacne nevyvazene motory za 11 USD..a dalo so, nikdy ma ta doska nesklamala..(Crius multiwii)
Teraz mam z HK AIO V1 a tam som ju dal tiez napavno..Pouzivam vyvazene motory HP, relativne vyvazene vrtule, no filter budem mat zapaty stale..Aspon na zazname z kamery neboli ziadne.
Nema to vplyv na letove vlastnosti..
Horsie to dopadne ked ho mat nebudes a trafich nejaku muchu,tak koptera pojde dole.
Viem co to robilo,ked som ho nemal aktivovany..Mozno teraz ani netreba,no nebudem riskovat.
cucpo
Kontaktovat uživatele:

#305 Příspěvek od cucpo »

johny107 píše:Zo zaciatku som sa to pokusal riesit nejakym molitanem.No problem bol,ze to furt niekam utekalo,ako doska samotna,podla toho aky kabel ju zrovna kam sponoval, resp sa menil jej naklon..
Aj po kalibracii ACC to furt utekalo inym smerom.Nemal som na to nervy.
Odvtedy doska napevno,zapaty filter proti vibraciam..No ale vtedy som mal celkovo nachuja vrtule nevyvazene (nemal som vyvazovacku) lacne nevyvazene motory za 11 USD..a dalo so, nikdy ma ta doska nesklamala..(Crius multiwii)
Teraz mam z HK AIO V1 a tam som ju dal tiez napavno..Pouzivam vyvazene motory HP, relativne vyvazene vrtule, no filter budem mat zapaty stale..Aspon na zazname z kamery neboli ziadne.
Nema to vplyv na letove vlastnosti..
Horsie to dopadne ked ho mat nebudes a trafich nejaku muchu,tak koptera pojde dole.
Viem co to robilo,ked som ho nemal aktivovany..Mozno teraz ani netreba,no nebudem riskovat.

Aha dik za info a filter mas zapnuty na aku frekvenciu aj sa nejak zistuje ta frekvencia alebo sa tam dava nejaky default ??
johny107

#306 Příspěvek od johny107 »

Filter som ponechal na 44 hz, mas tam tusim od 200hz po 10 hz.
10 hz to su tie najvacsie vibracie,mas tam napisane ze toto ani nezapinat
treba riesit zdroj vibracii.
No treba rozslisovat ake mas gyro na doske.
Je to napisane aj pre stare gyro sj pre nove.
Neviem teraz nazov som na mobile.
Da sa to isto nejak merat,aktivuj si hodnotu napr.44 hz a potom chod vyssie
a uvidis..Ale to zavisi hlavne od tvojich motorov,vrtul,unasacov.
cucpo
Kontaktovat uživatele:

#307 Příspěvek od cucpo »

johny107 píše:Filter som ponechal na 44 hz, mas tam tusim od 200hz po 10 hz.
10 hz to su tie najvacsie vibracie,mas tam napisane ze toto ani nezapinat
treba riesit zdroj vibracii.
No treba rozslisovat ake mas gyro na doske.
Je to napisane aj pre stare gyro sj pre nove.
Neviem teraz nazov som na mobile.
Da sa to isto nejak merat,aktivuj si hodnotu napr.44 hz a potom chod vyssie
a uvidis..Ale to zavisi hlavne od tvojich motorov,vrtul,unasacov.

Dakujem za upresnenie to s tym gyrom pozriem mam tiez zapnute 44 hz uvidim co to urobi ked sa konecne dostanem k vzletu
zima.s.

#308 Příspěvek od zima.s. »

Zdravím, válčím s Multiwii and Megapirate AIO v2 (měla by to být kopie crius aio v2) a CRIUS CN-06 V3 (Ublox). Četl jsem o změně frekvence v kódy GPSky, ale taky jsem čelt, že je to blbost a dělat se to nemusí. Takže jsem v GPS nic neměnil, respektive ani nemohl, protože nemám jak GPS připojit do PC. Přes Arduino jsem nahrál multiwii, povolil GPS protokol, nastavil UBLOX.
Šel jsem na balkon, kde na mobilu chytám normálně 10-12 satelitů a nechal tam multiwii hledat. A nic. Ledka napájení na GPS svítila a zelená ledka na GPS blikala ve stejném rytmu (což by mělo znamenat, že nechytá satelity) a ani v Multiwiiconf na PC polohu nanašla.
Tak jsem v config.h vyzkoušel snad všechny možnosti nastavení GPS a pořád nic.
Poraďte prosím ;)
JirkaA
Kontaktovat uživatele:

#309 Příspěvek od JirkaA »

zima.s. píše:Zdravím, válčím s Multiwii and Megapirate AIO v2 (měla by to být kopie crius aio v2) a CRIUS CN-06 V3 (Ublox). Četl jsem o změně frekvence v kódy GPSky, ale taky jsem čelt, že je to blbost a dělat se to nemusí. Takže jsem v GPS nic neměnil, respektive ani nemohl, protože nemám jak GPS připojit do PC. Přes Arduino jsem nahrál multiwii, povolil GPS protokol, nastavil UBLOX.
Šel jsem na balkon, kde na mobilu chytám normálně 10-12 satelitů a nechal tam multiwii hledat. A nic. Ledka napájení na GPS svítila a zelená ledka na GPS blikala ve stejném rytmu (což by mělo znamenat, že nechytá satelity) a ani v Multiwiiconf na PC polohu nanašla.
Tak jsem v config.h vyzkoušel snad všechny možnosti nastavení GPS a pořád nic.
Poraďte prosím ;)

Kam ji máš připojenou? v config.h je jednak rychlost portů, druhak v části u nastavení GPS je rychlost GPS, tu jsem nastavil na 115200 Bd a chytlo se to na první pokus..
OK2WY
zima.s.

#310 Příspěvek od zima.s. »

Mám to zapojený do RX2,TX2 a napájím to z FTDI.
Kde nastavuješ tu rychlost portů? Protože tu jsem neměnil. Zkoušel jsem měnit frekvenci jen v té části GPS
zima.s.

#311 Příspěvek od zima.s. »

Toto jsou povolené řádky u GPS
#define GPS_SERIAL 2
#define GPS_BAUD 115200
#define UBLOX
#define GPS_LED_INDICATOR
#define USE_MSP_WP

a ty další už by neměly být důležitý...
JirkaA
Kontaktovat uživatele:

#312 Příspěvek od JirkaA »

Rychlost všech portů je defaultně 115200. Tak mě napadá leda prohozené piny RX a TX, musíš to mít překřížené, RX z GPS vede na TX AIOP a vice versa...
OK2WY
zima.s.

#313 Příspěvek od zima.s. »

Nee, TX jde na RX a naopak. Prohozený jsou...
JirkaA
Kontaktovat uživatele:

#314 Příspěvek od JirkaA »

Hm, tak to fakt netuším. Takže vylučovací metoda, vyzkoušet samotnou GPS, potřebuješ převodník RS232 na TTL a soft od Ubloxu atd..
OK2WY
zima.s.

#315 Příspěvek od zima.s. »

jop zítra ho jdu někde splašit a bude se zkoušet. Niméně je zajímavé, že když jsem na balkoně tak zelená ledka (fix) bliká ve stejném rytmu a když se přesunu do pokoje (kde teda signál není) tak přestane blikat
Odpovědět

Zpět na „Coptery - elektronika“