Turnigy 9XR

Vše o TURNIGY 9X. Programování, úpravy HW i SW této vysílačky
Odpovědět
Zpráva
Autor
hurykan
Kontaktovat uživatele:

Re: Turnigy 9XR

#316 Příspěvek od hurykan »

Ahoj, zeptám se tedy Drondys, jaký tedy příjmač místo tohoto netelemetr. V8FR-II použít, aby posílal data? Jinak pokud jsem se nespletl tak už v EU skladu je i tento celý set FrSky DJT 2.4GHz Combo Pack for JR w/ Telemetry Module & V8FR-II RX
...každý jednou začínal... :-)
kozlik327

#317 Příspěvek od kozlik327 »

ahoj,Drondys Ti jistě odpoví ,je to jednoduché, přijímače bez telemetrie mají označení -V a s telemetrií jsou řady D. A navíc abys mohl sledovat údaje z těchto přijímačů,potažmo čidel,budeš potřebovat LCD displej FLD-02 a příslušná čidla.Ale i v základu ten vysíl.modul komunikuje s D-přij. a upozorňuje pípáním na sílu signálu.Takže telemetrické přijímače jsou řady D-4R ,D-6,D-8FR a další nové k vysílači Taranis FrSky.
Naposledy upravil(a) kozlik327 dne úte 28.01.2014 12:52, celkem upraveno 1 x.
hurykan
Kontaktovat uživatele:

#318 Příspěvek od hurykan »

Aha, tak tomu rozumím, na tom není co řešit, neznal jsem označení a je to pro mě jaksi vše nové, je vidět, že danou problematiku nemám ještě nastudovanou :( ale sanžím se :)
...každý jednou začínal... :-)
kozlik327

#319 Příspěvek od kozlik327 »

jasně,ze začátku se to zdá složité ale nic na tom není,čau.
Jirka JR
Kontaktovat uživatele:

#320 Příspěvek od Jirka JR »

Řekněte někdo laikovi. Protože úplně přesně nevím, k čemu je VF modul, pojede 9XR s nějakým přijímačem bez modulu? A s jakým?
Chci pořídit vše od nuly, tak se nemusím přizpůsobovat stávajícím přijímačům.
Děkuji za jakoukoli reakci.
kozlik327

#321 Příspěvek od kozlik327 »

zdravím,nejsem sice odborník,ale bez VF modulu nefunguje žádný vysílač,buďto je součástí a nebo se dělá jako výměnný,aby bylo možno využívat i jiné pásma.Takže pokud se rozhodneš pro vysílač 9XR ,je třeba k němu dokoupit VF modul pro ten druh systému,který chceš provozovat.Např.Orange-DSM2,FrSky a pod.Samozřejmě k tomu potřebuješ odpovídající přijímač.Takže pokud začínáš od nuly a chceš např.využívat levné přijímače 6k Orange-DSM2(Spektrum) ,musíš si k 9XR koupit VF modul Orangehttp://www.hobbyking.com/hobbykin ... ible_.html a jestli budeš chtít v budoucnu využívat telemetrii tak jednoznačně FrSky.http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... le_RX.html
Jirka JR
Kontaktovat uživatele:

#322 Příspěvek od Jirka JR »

To je pěkné, a to psali "ihned po vybalení"!
Dík za info!
kozlik327

#323 Příspěvek od kozlik327 »

dost lidí si to koupilo od rc levněji http://www.rc-levneji.cz/user/shop/category/704.jpg ,http://www.rc-levneji.cz/rc-vysilace-a-prijimace/vysilacka-turnigy-9xr-2-4ghz-mode-2--atmega128-vcetne-vf-modulu-orange-dsm2-dsmx/ také tam kupuji.Ještě nezapomeň na správný mód(plyn vpravo 1,vlevo 2) Jinak se dají použít ještě další moduly např.ASSAn,Corona atd.
Jirka JR
Kontaktovat uživatele:

#324 Příspěvek od Jirka JR »

Z toho modulu čouhá anténa, k čemu je pak ta vestavěná v rukojeti?
Mód mám na setovce 2, takže to problém není. Setovku zapnu a chodí.
Jenže já před lety skončil na jednokanále Modela 27MHz a ujel mi vlak. Tak honím informace, abych nešlápl zbytečně vedle.

To by bez modulu nechodil ani třeba takový originál http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... r_V2_.html ?
kope
Kontaktovat uživatele:

#325 Příspěvek od kope »

Jirka JR píše:...
To by bez modulu nechodil ani třeba takový originál http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... r_V2_.html ?

Nechodil, bohužel, protože "Modul do vysílače zajišťuje vlastní rádiové vysílání. Výměnou modulu lze měnit systém, ve kterém vysílač pracuje." (vypůjčil jsem si a trochu upravil definici z kolmanl.info)
Wind Dragon slow 2,4 GHz byl první...
kozlik327

#326 Příspěvek od kozlik327 »

ta anténa v rukojeti je určena pro VF modul,který se zatím s vysílačem nedodává.Tam je na zadní straně vyveden protikus konektoru s anténou v rukojeti.Doporučuji raději koupit celý komplet např.TX9,a budeš to mít bez problémů.
Jirka JR
Kontaktovat uživatele:

#327 Příspěvek od Jirka JR »

Po všem, co jsem tu ale přečetl, není 9X krok zpátky? Vydrží mi, jako začátečníkovi, na pár let pobavení?
O telemetrii neuvažuji. Na baterii mám monitor v éru, proudy měřím na zemi a teploty neřeším. Jen bych rád alespoň 8 kanálů pro 5-6 modelů.
kozlik327

#328 Příspěvek od kozlik327 »

oba vysílače se liší jen jinou vizáží. Podle mě to krok zpět rozhodně není, právě naopak.Ale když se podíváš o jednu nebo dvě stránky zpět,tak se tam dočteš.Samozřejmě jsem měl na mysli již upravenou verzi T9X s OPEN TX česky viz.http://www.rc-levneji.cz/rc-vysilace-a- ... pen-9x-cz/.
Jirka JR
Kontaktovat uživatele:

#329 Příspěvek od Jirka JR »

OK rozhodím sítě. :)
kope
Kontaktovat uživatele:

#330 Příspěvek od kope »

Jirka JR píše:Po všem, co jsem tu ale přečetl, není 9X krok zpátky? Vydrží mi, jako začátečníkovi, na pár let pobavení?
O telemetrii neuvažuji. Na baterii mám monitor v éru, proudy měřím na zemi a teploty neřeším. Jen bych rád alespoň 8 kanálů pro 5-6 modelů.

Myslím, že na pár let pobavení ti vydrží T9X určitě :-). Měl jsem jí přes 2 roky, kdybych nechtěl telemetrii, lítám s ní dodnes. Kupoval jsem jí v ČR, právě v shopu rc-levneji.cz, včetně naflashování OpenTx a úpravy na napájení LiFe baterkou (odstranění "klece" na tužkovky a napájení konektoru-tuhle úpravu vřele doporučuju). Jelikož jsem tam bral i tu LiFe, tak ta úprava snad byla i zadarmo. Programovací možnosti široký (některý věci, které má OpenTx nemám ani v Graupnerovi, se kterým lítám teď), k programování zpracovaný super návody na ok-rimr.cz.
Wind Dragon slow 2,4 GHz byl první...
Odpovědět

Zpět na „Turnigy T9x“