Zajímavý- já teď měřil nabíjení a vyšlo mi - nabíjecí proud 198mA- ke konci snižován - koncové napětí 4,575V-koncová teplota lipol 24°C-teplota v místnosti cca 21°C.Vysílač origo Silverit,6x Nimh-napětí packu 7.9V-měřeno UT70D-IR Graupner.Mohu vědět jak a čím jsi měřil ty?Pucmeloud píše:VIGO: Tak jsem udělal menší měření: nabíjecí napětí pro Lipol baterku je 5,1-4,9V podle napětí hlavních baterek vysílače.
Nabíjecí proud Lipol baterie je 55 mA.
Nabíjení PICOO Z
ICQ 638556901
-
Pucmeloud
- Kontaktovat uživatele:
To ARDA: Tužkový multimetr "Voltcraft", vysílač ale "noname"... zajímavé výsledky!!! Zkusím to změřit jiným multimetrem. Možná mám i jinak zapojený ten vysílač, i když to je dost nepravděpodobné. ALe Silverlite to může opravdu mít udělané jinak. Teplotu baterky jsem neměřil. Nabíjecí proud jsem měřil přímo v kladné větvi nabíjecího káblíku. U tvého měření mě dost děsí to koncové napětí na Lipolce...to už by měla pomalu jít do kytek.
Oki zkusím ještě změřit s vysílačem z Littlebee - http://www.autanavysilacku.cz/index.php?a=detail&d=531
ICQ 638556901
-
Pucmeloud
- Kontaktovat uživatele:
Já mám vrtulníček alá MayFly. Takovou tu mikrokopii Hughese. Ale myslím si, že to bude všechno jeden "čert". Faktem ale je, že jsem zkoušel několik vysílačů kombinovat s několika vrtulníčky, které byly na stejném kanále, a nefungovaly ! Ve "šrotu" mám taky dvě destičky přijímačů a každá je jiná: jedna má dva šváby DIP8 a ta druhá jeden DIP10... Prý ale existuje mnoho výrobců a mnoho nepodařených kopií. Tož nevím... ale hlavně, že je s tím sranda 
No je tam při ukončení těch 4,575V(lipol by měla být po smrti) ale ty jsi kde naměřil to napětí 4,9-5,1V? Taky těch skoro 200mA je na 50mAh baterku strašný.Ještě to zkusím vzít na oscil, co tam to nabíjení vlastně pouští.Pucmeloud píše:. U tvého měření mě dost děsí to koncové napětí na Lipolce...
ICQ 638556901
-
Pucmeloud
- Kontaktovat uživatele:
To je napětí na prázdno, bez zátěže. Při zátěži (baterce) kleslo na 4.1 V. Patrně počítají s konstantním proudem a vnitřním odporem...což je ovšem blbost. No už se pracuje na nabíječce s uP Motorola...tak pak uvidíme. Ta nabíječka v tom vysílači se fakt chová divně: když po chvilce zhasne červená LED (odpojí se udájně vysílač), tak napětí klesne...je to nějaké divné. 
-
Pucmeloud
- Kontaktovat uživatele:
Nestraš a sem s nima!
Takže teď moje měření: napětí baterek = 8,05V , nabíjecí prud začal na 156 mA a postupně klesá....LED zhasla asi při 135 mA nabíjecího proudu. Napětí na nabité baterce připojené k nabíječce je 4,54 V (to je dost fest,teda...)
Jinak po rozebrání druhého vysílače (originál SYMA) jsem zjistil, že baterky mají jakoby vyvedený "střed", nebo prostě odbočku pro 4.5 V a ta se patrně využívá pro to nabíjení....

Jinak po rozebrání druhého vysílače (originál SYMA) jsem zjistil, že baterky mají jakoby vyvedený "střed", nebo prostě odbočku pro 4.5 V a ta se patrně využívá pro to nabíjení....
- Pepe Cunito
Ja to tusil, chudak baterka, ta dostava pekne na frak
S tim stredem jsi mi pripomnel, ten clovek co mel upravenou vysilacku tim dalsim clankem navic, co mel zespodu na drzaku, rikal neco o tom, ze pry by stacilo upravit stred tech baterek aby to bylo 2 a 4, pak se nemusi pridavat clanek a muzou se pouzivat nabijeci baterky. Jak to ale tedka ctu co jste namerili, tak tu nabijecku ve vysilaci nejspis radeji vubec nepouzivat, co?
S tim stredem jsi mi pripomnel, ten clovek co mel upravenou vysilacku tim dalsim clankem navic, co mel zespodu na drzaku, rikal neco o tom, ze pry by stacilo upravit stred tech baterek aby to bylo 2 a 4, pak se nemusi pridavat clanek a muzou se pouzivat nabijeci baterky. Jak to ale tedka ctu co jste namerili, tak tu nabijecku ve vysilaci nejspis radeji vubec nepouzivat, co?