Letiště Milovice - Mladá - změna režimu

Aby těch modelářských kategorií nebylo zbytečně moc. Když se to dotýká modelaření, ale nenašli jste zde specializované fórum. Taková témata vložte sem.
Odpovědět
Zpráva
Autor
kroxigor

#16 Příspěvek od kroxigor »

JerryK píše:Právě že s organizovaností na milovickém letišti je problém. Jezdí tam kdokoli, kdykoli a hlavně kamkoli. Proto i když to tam mám asi 2km jezdím lítat do Nymburka, kde má letiště pevný řád. Bylo by dobré, kdyby se to povedlo i v Milovicích. Ale to bude díky velikosti plochy docela problém. Vždycky tam bude hrozit, že mi nějaký neznalý, nebo nezodpovědný modelář zapne vysílač na druhé straně letiště.

Já jezdím většinou lítat na letiště Semice je to blíž a většinou tam není nával.
Fyziku respektuji, ale nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) 2018/1139 NE = už nelítám
tengler

#17 Příspěvek od tengler »

Mozna se budu trochu opakovat :-)

- s aeroklubem problem neni, p. Zitka vypada sympaticky a ochotne
    - to presunuti RC stojanky byl navrh, ne prikaz. Urcite zucastneni pochopi, ze letat s modely proti slunci by neprospelo ani bezpecnosti ostatnich
    - vydavani povolenek bude muset stejne delat provozovatel/majitel plochy, protoze na jeho povoleni je vazana vyjimka ze zakazu vjezdu. Leda ze by nekomu dal stos bianko povoleni, a to pochybuju
    - ze by bylo dobre komunikovat pres mene lidi nez vsechny je mi jasne, ale tezko nekoho k necemu nutit. Proto jsem dal informace sem s nadeji, ze tim snizim pocet dotazu na spravcovskou a.s., potazmo p. Macenauera
    - ad Semice - v lete byva take dost narvano. Navic mam (a ne sam) blbe zkusenosti s aroganci mistniho "spravce"
    - (ne)organizovanost v Milovicich - myslim, ze je prave moznost anarchii potlacit, treba prilozenim podminek k povoleni vjezdu
    - moznost zaruseni bezohlednym modelarem by se dala potlacit jedine vydanim podminek jako v predchozim bode, zamykanim vjezdove zavory a instalaci ceduli. Sam jsem ze zacatku ani netusil, ze na letisti nejaky RC provoz je a spokojene jsem si drepel na druhe strane na pojizdecce :-(
    BTW: Nezodpovedny modelar - pokud vim, tak zrovna v Semicich nekomu ze zdejsiho fora sundal model jakysi "dedek" a to pres vyslovne upozorneni.
V provozu - Future II, Travel Air 8ccm, Easy Glider Elektro, Toro 900 III.
RIP - Tucano 15ccm
Odlozeno/zruseno/prodano - Bellanca (cinan), Toro 900 I., Excel 2000 7,5 I., Excel 2000 7,5 II., Tornado XX
JerryK
Kontaktovat uživatele:

#18 Příspěvek od JerryK »

Možná by stálo zato dát na informační tabuli u vjezdu informace o RC provozu, případně i mapku (plánek) kde je "RC plac".
tengler

#19 Příspěvek od tengler »

Tabule, cedule apod. jsou v plánu a něco bych snad i zasponzoroval. Blbý je, že cedule se dá lehce ignorovat, pak holt musí nastoupit závora ...
JerryK
Kontaktovat uživatele:

#20 Příspěvek od JerryK »

Pokud někdo bude chtít ignorovat informační tabuli, tak je to magor a závora ho nezastaví. Na plochu vedou ještě minimálně 4 cesty kde závora není.
tengler

#21 Příspěvek od tengler »

Cesty tam určitě vedou, ale aspoň ty o kterých vím a byly by průjezdné pro auta jsou zablokovány navážkami, bránami ap. Snad vyjma cesty z JZ směru, kde je už delší dobu otevřená závora. Podle toho co jsem zaslechl by snad měl zůstat jeden vjezd a ostatní by byly zablokovány.
Nejspíš nevím o všech možných příjezdech. Na druhou stranu asi není úplně reálné dávat cedule na každou pěšinku. Nicméně co jsem se ptal přítomných, tak všichni tvrdili, že vědí o jediném možném příjezdu - tedy pro auta.
tengler

#22 Příspěvek od tengler »

Dotázek - druhy modelů v Milovicích, velikost dráhy a letového prostoru, autíčkáři ap.

Chci se optat jaké druhy modelů jste už potkali na letišti v Milovicích? Já jsem zatím viděl povětšinou spalováky, větší elektro, zřídka EPP, případně menší elektrovětroň + elektro i spalovací vrtulníky. Jedná se mi o velikost potřebné plochy, kdyby případně padal u někoho v úvahu větroň s navijákem/gumicukem ap. Návrhy na velikost letového prostoru také uvítám.
BTW: Bývají tam i nějaké obří modely, spalováky > 2m apod.?

Další věc - zatím jsme se bavili jen o leteckých modelech, ale zaslechl jsem, že tam bývají i autíčkáři a na mapě jsem našel cosi co by mohla být dráha na RC auta.

BTW: to JerryK: Dej mi, pls, do SZ nebo ještě lépe na 724150969 kontakt. Zítra zkusíme v Lysé s Kroxigorem zaskočit s p. Zítkou na kus řeči, tak bych dal případně vědět, máš to poblíž.
to Zao: Pls, klidně taky, kdyby se něco dělo, ať můžu dát rychle vědět.
Díky.
RIP - Tucano 15ccm
Odlozeno/zruseno/prodano - Bellanca (cinan), Toro 900 I., Excel 2000 7,5 I., Excel 2000 7,5 II., Tornado XX
Zao

#23 Příspěvek od Zao »

tengler píše:Dotázek - druhy modelů v Milovicích, velikost dráhy a letového prostoru, autíčkáři ap.

Chci se optat jaké druhy modelů jste už potkali na letišti v Milovicích? Já jsem zatím viděl povětšinou spalováky, větší elektro, zřídka EPP, případně menší elektrovětroň + elektro i spalovací vrtulníky. Jedná se mi o velikost potřebné plochy, kdyby případně padal u někoho v úvahu větroň s navijákem/gumicukem ap. Návrhy na velikost letového prostoru také uvítám.
BTW: Bývají tam i nějaké obří modely, spalováky > 2m apod.?

Další věc - zatím jsme se bavili jen o leteckých modelech, ale zaslechl jsem, že tam bývají i autíčkáři a na mapě jsem našel cosi co by mohla být dráha na RC auta.

BTW: to JerryK: Dej mi, pls, do SZ nebo ještě lépe na 724150969 kontakt. Zítra zkusíme v Lysé s Kroxigorem zaskočit s p. Zítkou na kus řeči, tak bych dal případně vědět, máš to poblíž.
to Zao: Pls, klidně taky, kdyby se něco dělo, ať můžu dát rychle vědět.
Díky.

Diky moc. Kontakt na mne mas v SZ.

Jinak co se tyce provozovanych modelu, tak s obrikama tam chodi prevazne panove z Benatek a okoli. Maji dvou - tri motrovky. O navijacich apod. osobne nevim, jen tam obcas chodi jeste vetronari s vlecnou, ale ty se nijak nelisi od ostatnich.
Velikost letoveho prostoru bych velice preferoval zachovat, umisteni je na zvazeni a pripadne diskusi. Hodne bych doporucoval se pana Zitka pozeptat, zda nema kontakt na pany s obrikama a zapojit je do deni take. Pokud vim, tak se tam hodne znaji s ultralajtakama. Ja bohuzel na ne kontakt nemam, zname se jen od videni. Pravidelne chodi litat v nedeli po obede. Letos jsem je tam jeste bohuzel nezastihl.
Pro pripadny prace jsem k dispozici...
Arrow 3D - ASP S91AGee Bee Sportster - Saito FA6A6M5 ZERO - Saito FA65Pirat (Combat) - ASP 25A
tengler

#24 Příspěvek od tengler »

Zdar pánové,

takže dneska si na chvíli sedneme u pivka s p. Zítkou a řekneme si co, kde a jak na letišti by se mohlo dělat atd.

Pokud se bude chtít přidat někdo další tak od 18.00 v hospodě U bílé labutě v Lysé n. L. Zatím je informován Kroxigor, Zao a JerryK. Telefon na mě je 724150969.
tengler

#25 Příspěvek od tengler »

Zdravim,

takže návrh ze včerejška je posunout modelářské lítání o cca 100m SV směrem - tak aby se auta ani modely nedostávaly na a nad hlavní dráhu letiště. V jednání byla i jiná místa, ale ta jsou buď už pronajatá nebo mají zase jiné nedostatky.

Náčrtky:
Celkový pohled
Detailní pohled s vymezením prostorů
Naposledy upravil(a) tengler dne pát 18.01.2008 14:41, celkem upraveno 1 x.
RIP - Tucano 15ccm
kroxigor

#26 Příspěvek od kroxigor »

Já doplním jen vysvětlivky barev k náčrtku:
červeně - vzletové dráhy - vysekané dráhy na trávě odhadem po cca 100x20m + použitý kousek betonu pojezdovky
zeleně - parkoviště pro auta
žlutě - stojánka, prostor pro manipulaci s modely
modře - letový prostor (doporučený severně od vysekaných startovacích drah, možný i původní nad távou)
Fyziku respektuji, ale nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) 2018/1139 NE = už nelítám
pp
Kontaktovat uživatele:

#27 Příspěvek od pp »

řekl bych že lepší už to mít nemůžete, létat v severním prostoru, slunce v zádech, přistání Z-V, můžete použít jak beton tak i trávu, za sebe létat nebudete a tím neohrozíte letadla na hlavní dráze...
Už si snad více ani nemůžete přát :D
Abu
Kontaktovat uživatele:

#28 Příspěvek od Abu »

Ale pokud jsem to dobre pochopil, tak mate pas betonu napric travnatou ranveji, to mi nepripada moc dobre. Treba pro vetrone je to uplne napytel. :(
Abu (Tomáš S.) - MC19 - kanál č.90 na 40MHz
tengler

#29 Příspěvek od tengler »

Chápeš to dobře, nicméně obě strany od spojovací dráhy jsem maloval každou o rozměru cca 100x20m - čili ne jedna přerušená dráha, ale dvě samostatné. Hlavně proto kdyby se sešlo víc lidí že by se dalo lítat na dvě party.

BTW: Ty větroně - jak velký letový prostor a dráha pro ně bývá obvykle k dispozici?
Abu
Kontaktovat uživatele:

#30 Příspěvek od Abu »

Tak to jo, pokud je 100m na kazdou stranu tak je to ok, 100m travy by melo vpohode stacit na pristani i vetsimu vetroni (pokud ma brzdy). Nedokazu posoudit jak se startama aerovleku, s tim nemam zkusenosti.
Letovy prostor - s mensima vetronem (do 2m) se lita tak max 400m daleko, s vetsima i dal. Ale vypada to, ze na sever a vychod je prostoru vic nez dost, minimalne 1km k nejblizsi vesnici, to by melo stacit i velkejm polomaketam.
Abu (Tomáš S.) - MC19 - kanál č.90 na 40MHz
Odpovědět

Zpět na „Ostatní“