Jake letadlo pro uplneho začatečníka?
Wild hawk ma u me velmi spatnou povest, kamarad jej koupil, a ěl v setu spatnou vysilacku, totez bylo i s jinym, mojim kamaradem. ale v pohode to vyreklamoval, ale uz to o necem svedci, jinak potom si koupil Hitec Laser 4 a litalo to perfektně... jen to chtělo dovážit provizorně pri zaletu 2x2kč na leve kridlo....
mic jineho nebylo po ruce.... ne fakt bacha na to je to prece jen Cina.... Co treba ACCIPITER BADIUS II?? na www.jr-models.cz si to prohlidni a uvidis. na tom jsem se ucil ja a hodne toho snese. Sky lady ma spatne serva, lamou se zuby... taky nedoporucuji.
Díky za toto fórum.
- petr-powder
- Kontaktovat uživatele:
Maverick píše:Wild hawk ma u me velmi spatnou povest, kamarad jej koupil, a ěl v setu spatnou vysilacku, totez bylo i s jinym, mojim kamaradem. ale v pohode to vyreklamoval, ale uz to o necem svedci, jinak potom si koupil Hitec Laser 4 a litalo to perfektně... jen to chtělo dovážit provizorně pri zaletu 2x2kč na leve kridlo....mic jineho nebylo po ruce.... ne fakt bacha na to je to prece jen Cina.... Co treba ACCIPITER BADIUS II?? na www.jr-models.cz si to prohlidni a uvidis. na tom jsem se ucil ja a hodne toho snese. Sky lady ma spatne serva, lamou se zuby... taky nedoporucuji.
pokud se nepletu, tak varuješ před tím, co sám doporučuješ.
Wild Hawk a Accipiter Badius II je od stejného výrobce
celosvětovej trh s modely je plný levných čínských setů. Dovolím si říci, že minimálně 70 % modelů vhodných jak cenou tak letovými vlastnostmi pro začátečníky má v rodném listě Čínu. Kvalita se různí, ale vesměs je na dobré úrovni. U každého výrobce se může stát, že se něco nepovede, ale já znám naopak dost kluků, co létají s Wild Hawkem a jsou v pohodě.
Každopádně pro úplného začátečníka doporučuji model s tlačnou vrtulí. Když spadneš s modelem, který má tažnou vrtuli na špici a nemáš ještě návyk na včasné vypnutí motoru při pádu, často nezničíš jen vrtuli, ale i regulátor. U tlačné vrtule to v 99% neplatí
-
_George_
- Kontaktovat uživatele:
Wild Hawk je dobré lietadlo ak má prerobené tažisko. Ak ti ale nevadí vyššia cena kúp radšej easy stara. Oproti hawkovi má pár dobrých vychytávok. Napr. ES má šikovne vyriešenú zámku krídla. Wild Hawk takú zámku vôbec nemá a tak po pár letoch ti už tie krídla nebudú držať tak dobre a budeš ich musieť niečím zaistiť. Taktiež ES má vhodne umiestnené tažisko, a WH ho má dosť brutálne posunuté dozadu. Myslím že s ES budeš mať menej problémov.
http://www.galerie.rcserver.cz/index.php?sum=122
-
Marek71
- Kontaktovat uživatele:
Pokiaľ neplánuješ ostať u jedného lietadla, tak rovno kúp slušný vysielač za cca. 3-4 tisíc a k tomu napr. toho Easystara. V konečnom dosledku ťa to vyjde lacnejšie ako Wildhawk, pretože nákupu vysielača by si sa aj tak časom nevyhol a čo potom budeš robiť s tým zo setu WH ? To isté platí napr. aj o slušnej vysielačke.
WH je naozaj kópia Easystaru, pasujú na neho napr. krídla z ES. Alebo žeby u Mutiplexu skopírovali čínskeho Wildu ?
Druhá vec je, že slušne osadený ES bude chodiť bez problémov a nebudeš riešiť nekvalitný regul., servá a podobne... proste budeš lietať a o to ide. Niekoho baví sa vrtať v elektronike, mňa napr. nie.
Pokiaľ ide o zálet, niekto sa z okolia určite nájde, kto ti pomože, to nevidím ako problém.
WH je naozaj kópia Easystaru, pasujú na neho napr. krídla z ES. Alebo žeby u Mutiplexu skopírovali čínskeho Wildu ?
Druhá vec je, že slušne osadený ES bude chodiť bez problémov a nebudeš riešiť nekvalitný regul., servá a podobne... proste budeš lietať a o to ide. Niekoho baví sa vrtať v elektronike, mňa napr. nie.
Pokiaľ ide o zálet, niekto sa z okolia určite nájde, kto ti pomože, to nevidím ako problém.
Truggy od TeamC - Torch E TR8Te
Moj RC web: www.mojefotogalerie.com/rc
- petr-powder
- Kontaktovat uživatele:
Marek71 píše:WH je naozaj kópia Easystaru, pasujú na neho napr. krídla z ES. Alebo žeby u Mutiplexu skopírovali čínskeho Wildu ?
docela odvážné tvrzení, to s těmi křídly ... předpokládám, že to máš vyzkoušené. A jsem rád, že máš tak ověřené a bezpečné informace o tom, že Wild Hawk je okopírovaný Easy Star. Pokud ovšem budu jen trochu soudný, nikdy nemůžu říci více, než že mají stejnou koncepci tlačného motoru a umístění křídel. Tvar křídel, výškovky i trupu je ovšem jiný. Easy Star dodávaný v setu je dodáván s ovladačem, který pro získání zkušeností s ovládáním modelů klasickým křížovým ovladačem moc nekoresponduje, přesto neříkám, že je špatný. Každopádně jak jsem řekl, je minimálně jiný než standardní.
Vysílač u Wild Hawka je klasicý křížový ovladač a nikdy jsem neměl jediný problém s elektronikou. Naopak jsme museli u Easy Stara nahradit původní příjmač s vysílačem jiným, neboť byl vadný. Tím ovšem nebudu tvrdit, že firma Multiplex dělá šunty, ale jen se prostě vyskytla chyba.
Jsem zvědav, kdy konečně lidé, co tvrdí, že to či ono je kopií, jen proto, že je to podobné, dostanou rozum.
Možná se také za čas dozvíme, že Extra je kopií Edge, protože mají podobnou stavbu. Mají vepředu vrtuli, pak motor, kabinu , vzadu výškovku se směrovkoua uprostřed křídlo .
Rádia z wildhavka mě osobne prošli rukama dvě a neznám duvod proč na ně zanevřít slouží dál v jiných strojích je to solidní prace stejně jako Wildhavk tlačna vrtule je na tom spolu s EPP to nejlepší a hlavně cena +výkon .Časem lze snadno zaměnit motor a vrtuli ja tam dal 480 motor 6/4 vrtulku investice minimální ale výsledek stal za to . Pravda bat.se musí posunout dopředu tam sem udělal chybku ,ale vteřinák to slepil a zamek křídla stačí suchej zip a je pokoj.
wildhawk, stryker ,stryker 2 ,SU 31
-
Marek71
- Kontaktovat uživatele:
petr-powder:
S tým krídlom je to informácia od predajcu, takže predpokladám, že on to má vyskúšané.
Ja som netvrdil, že je lepšie kúpiť ES v sete, písal som o štandardnej vysielačke, napr. Optic Sport, tak neviem, prečo spomínaš nejakú neštandardnú vysielačku. To samé platí o elektronike, mal som na mysli kúpiť stavebnicu ES a k tomu napr. HS 81, Jeti regl. a tak. O problémoch s orig. elektronikou z WH je tu toho popísané dosť.
Ale kto chce za každú cenu šetriť...
S tým krídlom je to informácia od predajcu, takže predpokladám, že on to má vyskúšané.
Ja som netvrdil, že je lepšie kúpiť ES v sete, písal som o štandardnej vysielačke, napr. Optic Sport, tak neviem, prečo spomínaš nejakú neštandardnú vysielačku. To samé platí o elektronike, mal som na mysli kúpiť stavebnicu ES a k tomu napr. HS 81, Jeti regl. a tak. O problémoch s orig. elektronikou z WH je tu toho popísané dosť.
Ale kto chce za každú cenu šetriť...
Truggy od TeamC - Torch E TR8Te
- petr-powder
- Kontaktovat uživatele:
EasyStar lze zakoupit jako samostatný model s motorem, vrtulí a bižuterií za 1849,-Kč. Dokoupit musíš RC vybavení, baterie a nabíječku.
V setu s RC vybavením, baterií a nabíječkou ho seženeš za cca 5799,-Kč
Wild Hawk v setu se čtyřpovelovým vysílačem 2999,-Kč
set obsahuje kopletní vybavení pro létání (vysílač, plně vybavený a osazený model, baterie do modelu a nabíječku )
Letový projev je podobný. Reklamační řízení zhruba stejně dlouhá. Dostupnost náhradních dílů mi přijde trochu lepší u Wildy, ale to jen díky tomu, že je má Pecka už běžně na prodejnách a mám vyzkoušeno i zaslání od dovozce ( náhradní křídla dorazily do 48 hodin )
Opticky se mi více líbí EasyStar a budí i pocit větší robustnosti a pevnosti. Víc jsem si ale zařádil s Wildou. EasyStar byl líný na směrovku a tak jsem mu jí musel kouskem kartonu zvětšit a vše bylo pak OK.
Zalétával jsem jednoho ES a dva WH včetně toho mého, což mě v žádném případě nepasuje na odborníka. Každopádně mám s oběma modely zkušenosti z letu i stavby.
ES je na první pohled kvalitněji zpracován a tomu odpovídá i cena. WH potřebuje před prvním letem více kontroly a sem tam něco dorovnat.
Oba však nádherně létají a pro výuku jsou naprosto perfektní.
Kolečkový podvozek u WH dává tomuto modelu o jednu výhodu navíc, ale šikovné ruce dokáží kolečka dodělat i na ES.
V setu s RC vybavením, baterií a nabíječkou ho seženeš za cca 5799,-Kč
Wild Hawk v setu se čtyřpovelovým vysílačem 2999,-Kč
set obsahuje kopletní vybavení pro létání (vysílač, plně vybavený a osazený model, baterie do modelu a nabíječku )
Letový projev je podobný. Reklamační řízení zhruba stejně dlouhá. Dostupnost náhradních dílů mi přijde trochu lepší u Wildy, ale to jen díky tomu, že je má Pecka už běžně na prodejnách a mám vyzkoušeno i zaslání od dovozce ( náhradní křídla dorazily do 48 hodin )
Opticky se mi více líbí EasyStar a budí i pocit větší robustnosti a pevnosti. Víc jsem si ale zařádil s Wildou. EasyStar byl líný na směrovku a tak jsem mu jí musel kouskem kartonu zvětšit a vše bylo pak OK.
Zalétával jsem jednoho ES a dva WH včetně toho mého, což mě v žádném případě nepasuje na odborníka. Každopádně mám s oběma modely zkušenosti z letu i stavby.
ES je na první pohled kvalitněji zpracován a tomu odpovídá i cena. WH potřebuje před prvním letem více kontroly a sem tam něco dorovnat.
Oba však nádherně létají a pro výuku jsou naprosto perfektní.
Kolečkový podvozek u WH dává tomuto modelu o jednu výhodu navíc, ale šikovné ruce dokáží kolečka dodělat i na ES.
od kud jsem
Přidal jsem to do profilu jsem ze Zlínskeho kraje-Bystřice pod Hostýnem
Maverick píše:Ahoj já jsem okr. zlín, Slavičín.... jestli máš někdy cestu a čas, mám 2 vysilačky a kabel Učitel-žák.... ale éro pro tebe, hm snad bych tě naučil na ZOOMU:-) pokud ho někdo nekoupíale jestli budeš mít éro a nikoho k sobě, dej vědět... Mav
Jo! Takhle vypadá správná pomoc druhým. Máš malé, lehce smazatelné plus
prve ero
Vlastne to mas skoro jedno na com zacnes. Neber to tak ze hned ides pre Extru 300
. prvy model by nemal byt drahy a dobre urobis ak sa prekonas a kupis si ho aj ked za ti nebude pacit farba alebo ze nema pilota. Hlavne asi bude aby dokazal tolerovat tvoje chyby a bol z niecoho lahkeho a makkeho napr. epp. vyhodou je aj ak ma spodnu stranu kridla do U. Vyber je na tebe dnes je trh zaplaveny lacnymi modelmi a rc setmi kde mas komplet vybavenie. Nad tymi setmi treba pouvazovat. Je sice pekne ze obsahuju vsetky veci ako samotny model ktory postavis aj cestou z predajne, baterie, serva, vysielacku...a uz sme doma. Vysielacka je jedina vec na ktorej netreba setrit lebo pride den ked si povies chcem novy model a s hrozou zistizs ze nemas skoro nic. Tvoja lacna vysielacka sa bude tvarit ze o slove MIX este nic nepocula a tebe ostane len sa znova vybrat na nakup.
Tolko o lietadle.
Mimochodom plne suhlasim s dalsimi ktory tvrdia ze je dobre mat po ruke skuseneho modelara a netreba sa tvarit ze mas lietanie v krvi. Ak mas skusenosti z cias ked si sa hraval s hrackami na dialkove kludne ich odloz do pivnice lebo ak sa rozhodnes ze si to cele postavis a zalietas sam hrozi ti ze na 95% zazijes blby pocit v zaludku, udivene pohlady a mozno aj skodoradost.
Tolko o lietadle.
Mimochodom plne suhlasim s dalsimi ktory tvrdia ze je dobre mat po ruke skuseneho modelara a netreba sa tvarit ze mas lietanie v krvi. Ak mas skusenosti z cias ked si sa hraval s hrackami na dialkove kludne ich odloz do pivnice lebo ak sa rozhodnes ze si to cele postavis a zalietas sam hrozi ti ze na 95% zazijes blby pocit v zaludku, udivene pohlady a mozno aj skodoradost.
- Lada B
- Kontaktovat uživatele:
Já začal před rokem a půl. Začalo to náhodou, že soused (blázen do vrtulníků) přitáhl od známého Bellancu v setu. Modely letadel mě brali už dávno, ale pořád ne se rozhodnout. Set je dobrý, že je v něm vše co je potřeba, aby se daná věc dala do pohybu. S tou Bellancou se dá lítat, ale pořád to člověk ŘÍDÍ. To rádio stačí opravdu jen na ten nejjednodušší model.
Podle sebe bych doporučil ES nebo EG elektro a rádio alespoň typu Optic 6 apod. Ten ořezanej Optic 6 sport asi né. Ten finanční rozdíl není tak velký, proti tomu co v něm chybí. S ostatníma rádiama nemám žádné zkušenosti, tak neporadím.
EG mám a v pohodě ho zvládá i 10ti letý synátor. Bellanku rozbil 2x a s EG nebo Cessnou lítá dobře. Doprovod někoho kdo umí lítat (já nikoho neměl) bych doporučil 100%. Ušetří to dost námahy a peněz. To, že se musí model tipu SET trimovat pri každém dni lítání jsem věděl. To rádio si člověk rozhodí cestou domu v kufru nebo tašce. Ale jak byl model v luftu, tak na to nebyl čas. (musel jsem řídit)
Po roce a půl nemůžu dávat rady odborníka, na to jsou tady jiný, ale tak to vidím já.
Můj tip do začátku: Easy Glider elektro, Optic 6 apod.
Podle sebe bych doporučil ES nebo EG elektro a rádio alespoň typu Optic 6 apod. Ten ořezanej Optic 6 sport asi né. Ten finanční rozdíl není tak velký, proti tomu co v něm chybí. S ostatníma rádiama nemám žádné zkušenosti, tak neporadím.
EG mám a v pohodě ho zvládá i 10ti letý synátor. Bellanku rozbil 2x a s EG nebo Cessnou lítá dobře. Doprovod někoho kdo umí lítat (já nikoho neměl) bych doporučil 100%. Ušetří to dost námahy a peněz. To, že se musí model tipu SET trimovat pri každém dni lítání jsem věděl. To rádio si člověk rozhodí cestou domu v kufru nebo tašce. Ale jak byl model v luftu, tak na to nebyl čas. (musel jsem řídit)
Po roce a půl nemůžu dávat rady odborníka, na to jsou tady jiný, ale tak to vidím já.
Můj tip do začátku: Easy Glider elektro, Optic 6 apod.
Skyvan 170cm, Čmelák, Learjet 45, Airbus 320 ve stavbě, C-160 Transal, DCH-8 v úpravách, F-16 Falcon
Lada B píše:Po roce a půl nemůžu dávat rady odborníka, na to jsou tady jiný, ale tak to vidím já.
No i po tak krátké době, musím říct, máš správný názor. Takže je dobře, žes ho tady řekl z pohledu někoho, kdo nedávno začal. Jinak jak jsem už psal, plně stačí i ten Easy Star. S normální výbavou a 8článkem jsou lety lehce přes 20min. A to ten co ho učím lítá pár měsíců a ještě jsme neměli možnost lítat termiku. EG beru jako pokračovací + řízená křidélka.