Turnigy 9XR

Vše o TURNIGY 9X. Programování, úpravy HW i SW této vysílačky
Odpovědět
Zpráva
Autor
moreplavec
Kontaktovat uživatele:

Re: Turnigy 9XR

#331 Příspěvek od moreplavec »

Mně dneska dorazil velký balík, 9XR, FrSky kombo, baterie, kufr... vše z RC levněji. Udělali na mně dobrý dojem, vysílačka opravdu flashnutá. Interní anténa se dá vyndat a FrSky modul upravit a anténku si tam natáhnout vlastní, viz video:

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=_N89Wf99Y_k[/youtube]

Jinak 9XR vyhrála, protože když člověk řeší trochu design, pak podsvícení atd... nakonec to o moc dražší není a zvlášť z Číny je rozdíl v ceně minimální. Jinak ano, 9X a 9XR udělá stejnou službu, alespoň co jsem si tak pročetl za těch pár večerů :)

Mořeplavec
Turnigy 9XR a Beta 1400
Drondys

#332 Příspěvek od Drondys »

hurykan píše:Ahoj, zeptám se tedy Drondys, jaký tedy příjmač místo tohoto netelemetr. V8FR-II použít, aby posílal data?

Třeba FrSky D8R-II Plus.

hurykan píše:Jinak pokud jsem se nespletl tak už v EU skladu je i tento celý set FrSky DJT 2.4GHz Combo Pack for JR w/ Telemetry Module & V8FR-II RX

To ses zřejmě přehlédl, protože EU sklad Hobbykingu nemá v nabídce vůbec nic od Frsky a tím nemám na mysli, že by to jen neměl skladem, ale to, že to vůbec nemá ani v nabídce tj. z EU skladu Hobykingu to vůbec není možné objednat.
Drondys

#333 Příspěvek od Drondys »

kozlik327 píše:...oba vysílače se liší jen jinou vizáží...

Pokud tím máš na mysli rozdíly mezi Turnigy 9X a 9XR tak ty nejsou jen v jiné vizáži viz tento hrubý popis , který jsem o kousek zpět uváděl v této diskusi.
kozlik327

#334 Příspěvek od kozlik327 »

jasně,já to samozřejmě četl.Myslel jsem tou T9X, již vytuněnou http://www.rc-levneji.cz/rc-vysilace-a- ... pen-9x-cz/ ,mě se prostě zajídá to mačkání prstem do" plastelíny" a bídné křížové ovladače.Nevím,proč pořád dělají nové, když jsou již léty prověřené konstrukce.Vrátil jsem se proto ke starší FX-18 s modulem FrSky telem.
arkudo

#335 Příspěvek od arkudo »

9XR jsem mel. Sla z domu hlavne kvuli kniplum ktery nejdou vubec seridit. A me vadilo to predpeti hlavne kolem stredu. Dalsi vec mi vadila ze s Frsky nesla radne polozit. Jinak jsem vyhrady nemel. Pokud tak bych sel do 9x s pripajenym programatorem. Ostatni jako podsviceni atd jsou zbytecnosti. 9X ma stelovatelne predpeti kniplu. Ted mam Auroru a nemenil bych. A kdyz zkusis jak chodi kniply treba u futaby tak tepr pochopis...
Argo22
Kontaktovat uživatele:

#336 Příspěvek od Argo22 »

ja t9 mel... neco sem jich predelal a nestezoval sem si.... Chtel jsem ale pultovy radio takze mam FC-18 s modulem Frsky a spokojenost :)
nema to kridla a prece to leti :D
moreplavec
Kontaktovat uživatele:

#337 Příspěvek od moreplavec »

arkudo píše:Sla z domu hlavne kvuli kniplum ktery nejdou vubec seridit.

Chci se zeptat, zda má tahle vada nějaké řešení. Pořídil jsem si 9XR a nerad bych rozmlátil letadlo, protože má vysílačka "vrozenou" vadu nebo se jednalo o chybu kusu?
Turnigy 9XR a Beta 1400
arkudo

#338 Příspěvek od arkudo »

Reseni je nemit Turnigy. Ale spousta pilotum to nevadi. Ero na to nerozmlatis ale me to proste vadilo.
Argo22
Kontaktovat uživatele:

#339 Příspěvek od Argo22 »

to zas ne T9 neni spatny radio - prikladem je muj kamarad co s timto radiem osazenym origo modulem lita s Pike perfect (4m vetron - kompozit)
nema to kridla a prece to leti :D
moreplavec
Kontaktovat uživatele:

#340 Příspěvek od moreplavec »

arkudo píše:Reseni je nemit Turnigy. Ale spousta pilotum to nevadi. Ero na to nerozmlatis ale me to proste vadilo.

A to výchylka byla tak hrozná, že to nešlo trimovat?
Turnigy 9XR a Beta 1400
arkudo

#341 Příspěvek od arkudo »

Pockej, to si asi nerozumime.
Nejde o vychylky, ale o to, že nejde serizovat tuhost kniplu. Tedy to, že ti pružinka taha kniply do středu.
Na mě byly ty pružinky moc tahavé a pak jsem kolem středu na jemném řízení nebyl schopen citlivě ovládat éro.
Nedokázal jsem tedy kolem středu udělat kniplem pravidelné kolečko. Jen jakoby kostrbaté.
Možná jsem cíťa, ale vysílač mi do toho nesmí kecat. U Aurory lze seřídit jak sílu pružinky tak sílu odtlaku, což na druhé straně tý páky (v tý mechanice).
blacksmith
Kontaktovat uživatele:

#342 Příspěvek od blacksmith »

Ahoj, nevíte, jak na 9XR nastavit vypínač motoru (ochrana proti náhodnému spuštění motoru).
Díky
Vašek
http://galerie.rcserver.cz/index.php?sum=129
kozlik327

#343 Příspěvek od kozlik327 »

víme,nalistuj si v menu bezpečnostní spínače a musíš v prvním řádku definovat ,kterým spínačem,např.GEAR, jej chceš ovládat a dále ,který je plyn-č.kanálu např.3 a také to na konci odfajfkovat.Ještě,jsou tam tuším výchylky v %.Nesmíš zapomenout v menu mixer definovat potřebný spínač např.GEAR .Jinak by to nefungovalo.Rád bych ti to nafotil ,ale již jsem 9XR prodal.Jinak to najdeš popsané zde kolem 31minuty.http://ok-rimr.com/cs/jak-na-to/turnigy ... pen9x-uvod
DaggyMAC

#344 Příspěvek od DaggyMAC »

Chcem sa opýtať borcov na elektroniku - akú charakteristiku majú prepínače na 9XR? Z prepínačov vyčítam 3A 250V, ale sú to ON-ON alebo ON-OFF. Ide mi o trainer switch a AIL switch - tie úplne vzadu s dlhými páčkami. Podľa spôsobu prepojenia tipujem, že sú to ON-OFF, len sa chcem uistiť.
Drondys

#345 Příspěvek od Drondys »

DaggyMAC píše:Chcem sa opýtať borcov na elektroniku - akú charakteristiku majú prepínače na 9XR? Z prepínačov vyčítam 3A 250V, ale sú to ON-ON alebo ON-OFF. Ide mi o trainer switch a AIL switch - tie úplne vzadu s dlhými páčkami. Podľa spôsobu prepojenia tipujem, že sú to ON-OFF, len sa chcem uistiť.

Je to úplně jedno, respektive použít se dají oba typy, protože u všech doupolohových přepínačů na Turnigy jsou ze tří kontaktů na každém doupolohovém přepínači zapojeny vždy jen dva a třetí je nezapojený tj. i když použiješ ON-ON tak vlivem nezapojení toho třetího kontaktu z něj stejně vznikne ON-OFF.
Odpovědět

Zpět na „Turnigy T9x“