Dosah vysielača

Pokud to plave na vodě, případně se potápí. Rychlíky, remorkery, plachtnice, makety.
Zpráva
Autor
matej172

Re: Dosah vysielača

#16 Příspěvek od matej172 »

ďakujem :) pokúsime sa ešte s tou anténou pohrať čo to spraví :) ale inak skvele funguje len škoda toho dosahu že je taký malý
pdp7
Kontaktovat uživatele:

#17 Příspěvek od pdp7 »

U těhle "hraček" "pomáhá" :D pokud je ve vysílačce devítivoltovka tak použít trochu větší napětí třeba 12V nedělám si pr*el. Nebo si třeba pohrát s koncovým stupněm vysílačky použít jiný tranzistor, pozvi k tomu někoho kdo na to má nějaké know-how :wink:
FX-30
condor magic evo4, slipso 400 - stavi se, čmelák na 60ccm - ve stavbě
MarthiR

#18 Příspěvek od MarthiR »

Minulost: T9X,Graupner MZ 24 Hoot, Futaba T10J
Součastnost : Návrat k Graupner MZ 24 Hoot
Woita
Kontaktovat uživatele:

#19 Příspěvek od Woita »

Typuju, že budou rozladěný nějaký cívky nebo trimry. 50 - 60 m je přeci jen málo, počítám že by se to dalo naladit, aby to pár set metrů dosáhlo. Ale to by chtělo elektronicko-radioamatérsky kovaného kolegu, který by s těmi cívkami věděl co udělat. Sám když se do toho pustíš, tak to asi nenastavíš :? Nemáš ve svém okolí radioamatéra?
FrSky Horus, letadla, heli+koptéry.
http://rc.ludl.cz
zdzd

#20 Příspěvek od zdzd »

Woita píše:Typuju, že budou rozladěný nějaký cívky nebo trimry. 50 - 60 m je přeci jen málo, počítám že by se to dalo naladit, aby to pár set metrů dosáhlo. Ale to by chtělo elektronicko-radioamatérsky kovaného kolegu, který by s těmi cívkami věděl co udělat. Sám když se do toho pustíš, tak to asi nenastavíš :? Nemáš ve svém okolí radioamatéra?

v TTD to má uveden dosah 180m za ideálních podmínek. Jinak 80 - 100m. Tyto údaje navíc bývají z říše pohádek, tudíž na nějaké zásadní zlepšení po doladění bych moc nesázel...
Woita
Kontaktovat uživatele:

#21 Příspěvek od Woita »

Hm, TTD jsem neviděl, tak to tedy patrně 300m nedá, to bude od přirození slabé.
---------------------------------------------------------------------------------
(Jako malej kluk jsem si kdysi udělal vysílačku na lodičku z dálkového zvonku (433 MHz), a doladil jsem pečlivě cívky a antény, a chodilo to přísahám v terénu na 1,5 km. Tak jsem si na to vzpomněl, proto ten nápad s doladěním.
---------------------------------------------------------------------------------

Teď mě napadlo: Jak máš udělaný antény? To by mohla být cesta ke zvýšení dosahu!!! Jak máš anténu od přijímače? Jak dlouhou a jak umístěnou? Neleží smotaná někde na dně lodi?
FrSky Horus, letadla, heli+koptéry.
http://rc.ludl.cz
matej172

#22 Příspěvek od matej172 »

neviem veru či by to pomohlo skúsim tam dať silnejšiu batériu ešte ... čo sa týka dľžky vysielača anténa má 50 cm a anténa prímača je niečo málo do 40 cm dlhá
Odpovědět

Zpět na „Lodě“