TERMIKA - fígle
Re: TERMIKA - fígle
Ja byl u Prahy a super politani. Slunicko celej den a bylo temer bezvetri.
Byli jsme posváhnout s PG na Rané a nějaké bublinky tam byly.. Nekdo tam blbnul v rotoru s kompozitama.. Jde z toho docela strach, kdyz vam to pri DS svisti nad hlavou pri priprave sveho vybavení..
Foukalo dost z východu ale dalo se to..
Foukalo dost z východu ale dalo se to..
Don't drink and drive, smoke and fly.
[quote="Johnny"] Nekdo tam blbnul v rotoru s kompozitama.. Jde z toho docela strach,
no jo, Michálek, hlásil to už v pátek
no jo, Michálek, hlásil to už v pátek
V sobotu bylo nádherně, skoro jasno, viditelnost výborná, JV do 7m/s. S F5J Perfectem jsem trávil tři hodiny po obědě. Ale opravdu ta termika "skoro" žádná nebyla, i ptáci jen přelétali rovně po obloze. Polétání však výživné.
PRESTIGE 2PK UltraLight (1120-1260), Light (1430-1850), Windy (1540-2100), Demon F3F
mch píše:V sobotu bylo nádherně, skoro jasno, viditelnost výborná, JV do 7m/s. Ale opravdu ta termika "skoro" žádná nebyla, i ptáci jen přelétali rovně po obloze.
hm, 7 už je hoodně, já právě vykouknul z okna, venku sluníčko, prapory u autoservisu svěšené, tak jsem začal jančit, ale pak jsem kouknul znovu a už třepetali--tak 4ms, tak jsem to vzdal, ale mapa poruznu po čechách ukazovala 2-5m, ale kde fučelo 2m tak byla určitě právě ta mlha a nízká oblačnost.
Ale hezky venku bylo.
LV píše:To biele na fotkách hore je čo?![]()
![]()
![]()
Laco ono to dost často funguje tak, že ve větších městech se díky vyšší teplotě ta oblačnost protrhává.
byl jsi už někdy ve větším městě
- LV
- Kontaktovat uživatele:
pepin píše:
Laco ono to dost často funguje tak, že ve větších městech se díky vyšší teplotě ta oblačnost protrhává.
byl jsi už někdy ve větším městě
Dúfam, že Prahu nepovažuješ za väčšie mesto.
Ale aj tam som bol. A možno viac krát ako polovica čechov.
Nie som zlý.... iba rýpem
www.elektromodely.sk
www.elektromodely.sk
Tak co chlapci, pojďte mě nakakat. Kdo dneska byl?
Dneska dřepim v práci přesčas, protože finišujem jeden projekt.
Když jsem se koukal odpoledne z okna ven, tak jasno, modrá obloha, 9st. C nad nulou. , myslim si, že se dneska možná i nějaká ta bublina musela trhnout.....
Dneska dřepim v práci přesčas, protože finišujem jeden projekt.
Když jsem se koukal odpoledne z okna ven, tak jasno, modrá obloha, 9st. C nad nulou. , myslim si, že se dneska možná i nějaká ta bublina musela trhnout.....
Flop II, C182, EasyStar, BladeDancer, Tracy-E, Extra EPP, Guppy (ve stavbě), Copter
Tak jak termíte synci??? Poslední dobou než přišla ta studená fronta to bylo super.....nosilo to dost dobře i když to bylo jenom v čisté. Jsem si krásně zakroužil v pěkném stoupáku i čápem, ale nedotočil jsem ho...byl prostě lepší 
Nemusíš vše vědět, ale musíš vědět, kde na vše najdeš odpověď.
Poslední týdny je termiky habakuk. Jestli ono to není tím, že je v noci kosa a přes den pere sluníčko jako divé.
Třeba teď v neděli, i když byla skoro celá obloha zatažená to stačilo na pěkné pohodové poletování. A protože mi to pořád ještě nejde jak bych chtěl, tak jsem rád za každý povedený stoupák jako přikládám. Čistý větroň, start z gumicuku.
Třeba teď v neděli, i když byla skoro celá obloha zatažená to stačilo na pěkné pohodové poletování. A protože mi to pořád ještě nejde jak bych chtěl, tak jsem rád za každý povedený stoupák jako přikládám. Čistý větroň, start z gumicuku.
x9d, x-lite pro a pár poletuch
ZIPP píše:Tak jak termíte synci??? Poslední dobou než přišla ta studená fronta to bylo superol:
no a co teprve až odejde
tak mi to vyšlo, na place jsem byl až po čtvrtý, takže sluníčko už dost dole, ale nakonec z toho byla hodka na jednu baterku-2 min motorového poposkakování, jsem opravdu zvědavej co zítra a v neděli, ten východní -jihovýchodní vítr je na jaře a podzim často blbej, první den super, další většinou na obloze mlíko 
Ahoj taky jsem se dostal až po 16h na letiště, ze začátku to bylo nahoru dolů, pak zasvítilo sluníčko a 11min v termice okolo 17h, celkem 40 min na 1 min motoru to jde.

Q X7S,Bolero,Q10,Rival,Limit,FW190,Flash,SK450,Viking2E,PikePerfect,Bf109,Aladin
www.lmkchotebor.cz
www.lmkchotebor.cz
sramy píše:Ahoj taky jsem se dostal až po 16h na letiště, ze začátku to bylo nahoru dolů, pak zasvítilo sluníčko a 11min v termice okolo 17h, celkem 40 min na 1 min motoru to jde.
joo, po tom přechodu studený fronty to bylo jasný, pokud vyleze sluníčko, tak to tam musí vždycky bejt.Zvlášt, když je variábl, nebo něco do 2-3 metru, ono to nestoupá třeba do nevidim, páč se to brzo zase ochadí, ale do těch pár set metru tam něco je.