ferulik píše:Pri začatí voľby modelu musíš zvoliť typ - elevon. Servo pravého elevonu do elev,servo ľavého elevonu strčiť do aile v prijímači. Dôležité je že musíš niektoré s týchto dvoch serv vo vysielačke (servo setup) reverzovať. Na jednom samokrídle som musel reverzovať obe servá a na druhom ani jedno.Raz sa mi stalo že niekedy trebalo reverzovať iba jedno servo.Skús sa teda pohrať s reverzami. Ja to mám takto s 6 kanál.Orange prijímačom pri mode 1. Krídelká ovládam na pravej strane kde je plyn a výškovka vľavo.Ľavá páka-smerovka-je nevyužitá-teda ak s ňou hýbe vpravo-vľavo tak nič , iba hore-dole ovládam výškovku.
Zdravím komunitu DX8 Jsem majitelem asi rok a půl,k vánocům nadělil ježíšek též synovi,nemusíme se tudíž dělit o jednu soupravu. Máme oba to samé a můžeme využívat komfortu přenosu a sdílení dat na stejné hračce Létáme BETA,GAMA,RADIAN,BLADE NANO,BLACK ANGEL a nějaké klony 450HK a co pod ruku příjde K oběma soupravám byla dodána modrá SD karta 128M, po vložení karty vysílač nenaběhl, pouze asi po cca půlvteřině blikal indikátor nabíjení, ten co má změnit barvu po nabití baterky ale nikdy ji nezměnil??? Po vypnutí vysílače a vyjmutí karty proběhlo zapnutí vysílače OK. Po nastavení na transfer SD a následném zasunutí karty do slotu se zapnutý vysílač kousne a nereaguje na nic ani na vypínač!!! Je nutno odpojit baterku vysílače, potom zase vše bez karty chodí jak má. S jinou katrou to nedělá problémy a vše funguje jak má. Tuto "divnou" kartu jsem odzkoušel na PC, lze na ni zapisovat, číst z ní, byla zformátována, po vložení do vysílače se chová opět stejně, přitom vysílač funguje s jinou kartou, třeba 8GmicroSD přes redukci, menší jsem momentálně neměl a měl jsem obavy z velikosti či kapacity karty. Setkal se s tím někdo? A ještě jednu věc. Jak zjistím verzi softvare nahraného ve vysílači, neměl jsem zatím důvod dělat upgrade soupravy, vyhovoval vzhledem k použití softvare stávající, češtinu stejně nedodají. A co znamená úvodní obrazovka RAW INPUT TEST, lze na ní měnit pouze CLR 0 z (0) na (3), ale jinak se nic nemění, nebo ano?
Jinak DX8 bez jediné závady, příjemně padne do ruky, jenom ten návod by mohl být podrobnější, možná i polopatičtější. To pokud si manželka koupí punčocháče za 80Kč, dostane k nim návod podrobnější, a to je cenový poměr 1/100
CopterX CX450 Black Angel, DX8,GAMA,Radian,Nano CP X,
1) dej systemove menu (proste drz rolovaci kolecko a zapni vysilacku) a uplne dole mas neco jako system info ci neco takoveho (nemam ted vysilacku pred sebou)... je tam napsana verze FW
2) problem s SD kartou nemam, pouzivam tam sam 8GB SD kartu co mi zustala ze stareho fotaku
3) aktualizovat FW doporucuji, uz jen z duvodu ze ti pribude novy mod pro vetrone a kupa drobnych zmen a uprav ve stabilite a lepsi funkcnosti... navic to je otazka par sekund a nastaveni ti zustane nedotcene
z.zemanek píše:A ještě jednu věc. Jak zjistím verzi softvare nahraného ve vysílači, neměl jsem zatím důvod dělat upgrade soupravy, vyhovoval vzhledem k použití softvare stávající, češtinu stejně nedodají.
Nevím, jestli už to tu na fóru zaznělo nebo je to v návodu, jen pro jistotu - pro stáhnutí firmware se musíš registrovat a stáhnou firmware přímo pro tvůj vysílač. Trošku divné a možná nestandardní, proto uvádím.
z.zemanek píše:Jinak DX8 bez jediné závady, příjemně padne do ruky, jenom ten návod by mohl být podrobnější, možná i polopatičtější.
Každý výrobce postupuje jinak - Horrizont hobby minimalizuje návody a spíše spoléhá na youtube, kde návody umisťuje + podporu na fórech. Graupner (z doslechu) tvoří velmi podrobné manuály. Můžeme o tom psát, můžeme s tím nesouhlasit, ale to je tak jediné, co s tím můžeme dělat.
Děkuji za reakci Mám momentálně k dispozici pouze jeden vysílač, druhý snad veme syn o výkendu a budeme moci porovnat rok a půl rozdílu bez aktualizecí
Stále nevím co znamená: RAW INPUT TEST, lze na ní měnit pouze CLR 0 z (0) na (3), ale jinak se nic nemění, nebo ano?
No Jára má pravdu, s tím asi nic neuděláme, je nás jenom deset miliónů, tak co je to proti miliardě Číńanů
Citace: Horrizont hobby minimalizuje návody a spíše spoléhá na youtube, kde návody umisťuje + podporu na fórech. V těch návodech nebo o co jde, je spousta nesmyslů, najít něco co vám opravdu něco řekne a pomůže, to je o nervy, shlédnout příspěvky kde kojenec ďoube do ovladače, andulka klove do přepínače nebo banda roztleskvaček tančí kolem hrnce kterému říkají DX8, s tím ať se jdou nakopat To seriózní přístup není, nehodlám strávit život prohlížením podobných p.č...n
Podobně na Ulož.to nenajdete pod DX8 téměř nic o DX8, zato tam budou hňupiny o rodinných akcích kde se někdo poblil, spadnul na náledí,nebo tančil bez spoďárů. Možná trochu přeháním, ale né moc
ahoj,zmáčkni tlačítko clear a back a zapni vysílačku skočí ti tam to tvoje zmíněné raw input test,potvrdť to rolovacím tlačítkem a je tam systém setup,sjedeš si rolovátkem na systém settings to potvrď rolovátkem a dole v pravém rohu je next ,potvrď a je tam extra settings opět v pravém dolním rohu next potvrď a jseš na verzi SOF.
Dnes ne, ale budu se tě ptát ještě asi na nějaké další věci ohledně DX8. Zdá se mi,že o ní víš daleko více než já. Pokud obtěžuji, pošli mě ..... a otravovat nebudu
Přeju pěkný výkend
Nemám plnohodnotný větroň a v čem mi pomůže upgrade na plnohodnotný větroň Mám pouze křidélka a klapky a to na GAMA 2100 Nebudu z toho potom JELEN co to nepochopil a jak se to projeví při nastavováná soupravy přibude tam nějaké nové menu nebo jen nějaké nové mixy, které budu muset vyčmuchávat možná je ani nenajdu, nebo mi udělají ze života peklo ale pokud si najdu návod na jůtube, tak se ničeho nebojím, tam stejně nic nebude a pokud jó, nebude to k věci slušný návod asi neexistuje, tak budeme čmuchat, ale kde???
PS:a mám svýho koně, a výbornýho !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! A zdá se,že tomu rozumí
TÍMTO HO ZDRAVÍM ALE NEŘEKNU KDO TO JE, PROTOŽE BYSTE HO OTRAVOVALI VŠICHNI Ještě jednou dík