Jake letadlo pro uplneho začatečníka?

Začínáte nebo chcete začít s letadlem.
Zpráva
Autor
Lada B
Kontaktovat uživatele:

#31 Příspěvek od Lada B »

On ten EG je na směrovku strašně tupej, tam to snad bez křidýlek nejde.

Ono je to super, když už se přestanou potit ruce a člověk zjistí, že to letí rovně skoro samo. Výhoda proti set. rádiům jsou ty digitální trimy. Vemu model, baterky a letí to.
Já si podle informací nastavil kanály na přijímači: 1-křidélka, 2- výškovka, 3- motor, 4- směrovka. Až po třech dnech lítání jsem přišel na to, že když nemám křidélka, tak tu směrovku dám na 1 kanál. No to pak samouk objeví Ameriku, jak se pohodově lítá. Takové informace jsou pro toho kdo to v podstatě neměl v ruce k nezaplacení. Ale spoustu se toho dá najít na netu. Na druhou stranu, kdo z úplných začátečníků bude sedět hodiny u netu s připraveným model a bezvětřím venku.
Skyvan 170cm, Čmelák, Learjet 45, Airbus 320 ve stavbě, C-160 Transal, DCH-8 v úpravách, F-16 Falcon
rohe
Kontaktovat uživatele:

#32 Příspěvek od rohe »

Už to tady bylo taky x-krát řešeno, samozřejmě otázka peněz. Ale já se taky přikláním rovnou k EGE+nějaký ten vhodný vysílač. Já sem začínal úplně sám a to se vším všudy (stavba, seřízení, zálet). Možná jsem měl štěstí na trpělivost lidí na foru a i na ICQ, opět vám všem samozřejmě děkuju. Ale zpět k EGE, myslím si, že tento větší model bude daleko hodnější a ve vzduchu pohodovější, křidélka jsou opravdu hodně dobrá věc a to určitě i pro začátečníka, člověk si na ně hodně rychle zvykne a není pak vázán na povětrnostní podmínky, myslím časem. :wink:
Hoki
Kontaktovat uživatele:

#33 Příspěvek od Hoki »

Lada B píše:Až po třech dnech lítání jsem přišel na to, že když nemám křidélka, tak tu směrovku dám na 1 kanál. No to pak samouk objeví Ameriku, jak se pohodově lítá. Takové informace jsou pro toho kdo to v podstatě neměl v ruce k nezaplacení. .

Proto se tady nevyhýbám stejným otázkám a jsem ochoten znovu popisovat a odpovídat. Ale teď jsem narazil asi u těch, kteří zastávají názor, nedříve to tady pořádně prostuduj - hledej a pak se až ptej. Ale né každý má toliko času.
Hoki
Kontaktovat uživatele:

#34 Příspěvek od Hoki »

Já myslím, že na první oťukávání stačí ES. Je to poslušný éro, dá se s tím vyblbovat a s 8článkem pod 20min bez termiky nejde. Co když po ES půjde do Tora-900 a pak do akrobátků, tak mu nebude vadit když mu bude na skříni ležet ES s dvěma servy a s 400.
Lada B
Kontaktovat uživatele:

#35 Příspěvek od Lada B »

No já ten čas měl, ale sedět u netu nebo lítat, ,,když by to dneska šlo"

Já jsem na polomakety, takže další éro byla Cessna od Ultrafly. Ta má křidélka a i klapky. RUP a rovnou do křidýlek a klapek. Naštěstí jsem se rychle učil, takže jsem s ní praštil až nedávno na řušení.

ES jsem neměl možnost vyzkoušet, ale přijde mi EG právě dost hodnej na učení a pak se dá vzít i na svah. Podle mě se na něm dá dost věcí vyzkoušet. Klapky, brzdy i nějaký obraty to zvládne. Po pár dnech jsem myslel, že mě přestane bavit, ale naopak. Jak trochu víc foukne, tak beru EG.
Samo, že finančně to nebudem rovnat. Já měl štěstí, že jsem ten set pořídil za nic, ale pokud u toho nevydrží, tak to stačí. Já snad vydržím. Set leží pod postelí (zbytek)
Skyvan 170cm, Čmelák, Learjet 45, Airbus 320 ve stavbě, C-160 Transal, DCH-8 v úpravách, F-16 Falcon
rohe
Kontaktovat uživatele:

#36 Příspěvek od rohe »

Hoki píše:Já myslím, že na první oťukávání stačí ES. Je to poslušný éro, dá se s tím vyblbovat a s 8článkem pod 20min bez termiky nejde. Co když po ES půjde do Tora-900 a pak do akrobátků, tak mu nebude vadit když mu bude na skříni ležet ES s dvěma servy a s 400.

Přesně takto sem dopadl já..... EGE, pak samokřídlo, velký větroň a 3D akrobat , ale už teď se těším, až si zase s Gliderem zalítam. :roll:
Marek71
Kontaktovat uživatele:

#37 Příspěvek od Marek71 »

rohe píše:
Hoki píše:Já myslím, že na první oťukávání stačí ES. Je to poslušný éro, dá se s tím vyblbovat a s 8článkem pod 20min bez termiky nejde. Co když po ES půjde do Tora-900 a pak do akrobátků, tak mu nebude vadit když mu bude na skříni ležet ES s dvěma servy a s 400.

Přesně takto sem dopadl já..... EGE, pak samokřídlo, velký větroň a 3D akrobat , ale už teď se těším, až si zase s Gliderem zalítam. :roll:

Ešte si zabudol na 3D akrobatický vrtulník :-)
Truggy od TeamC - Torch E TR8Te
Moj RC web: www.mojefotogalerie.com/rc
dusi
Kontaktovat uživatele:

#38 Příspěvek od dusi »

Hoki píše:Proto se tady nevyhýbám stejným otázkám a jsem ochoten znovu popisovat a odpovídat. Ale teď jsem narazil asi u těch, kteří zastávají názor, nedříve to tady pořádně prostuduj - hledej a pak se až ptej. Ale né každý má toliko času.

Asi jde o četnost dotazu. Pokud se někdo ptá na něco, jsme řešili za měsíc asi petkrát, tak to jo, je čas odkázat na studium archivu. Pokud ne, není problém znovu vše popsat. Já osobně mám raději stručnou odpověd s odkazem na (svůj nebo i tvůj) web, kde je to detailně popsáno. Ono když už píšu něco pošesté, tak se snadno dopustím zjednodušení, protože jsem to přece už psal, už se opakuju...
Ďusi
DepronTeam
Taranis X9D+ (TGY-i6, FC-16),TopmodelCZ Astra, EPP JAK-7, Algol, E-III, B-25
Ladul
Kontaktovat uživatele:

#39 Příspěvek od Ladul »

A co si myslite o samokridlu pro zacatek ?

Edit: sorka sem slepon slepa a prehlid sem ze to tem tu uz je :(
kady1

ahojky

#40 Příspěvek od kady1 »

Najdu někoho na zaletání ES a pomoc se začatky letání z okolí Zlín,Holešov,Kroměříž?
Marek71
Kontaktovat uživatele:

Re: ahojky

#41 Příspěvek od Marek71 »

kady1 píše:Najdu někoho na zaletání ES a pomoc se začatky letání z okolí Zlín,Holešov,Kroměříž?

Ak aj nikoho nenájdeš, nemal by byť problém zalietnuť to aj sám. Len predtým radšej dvakrát skontrolujvýchylky a maj nabité baterky v lietadle aj vv vysielačke :-) To si si sám postavil ?

Inak, u mňa na webe je pár článkov o mojich začiatkoch práve s ES, tak možno by sa ti z toho niečo hodilo. Veľa šťastia !
Truggy od TeamC - Torch E TR8Te
Moj RC web: www.mojefotogalerie.com/rc
kady1

ahojky

#42 Příspěvek od kady1 »

Uložil jsem si tě na Skype.Ja je ješte nemám ale už pomaličku začinam někoho s pomocí hledat.Jinak stale vaham set či postavit.
Pezza

#43 Příspěvek od Pezza »

Co vím, tak kluci aji z KM jezdí lítat do Chropyně, ale to máš asi z ruky. Je tam fajn letiště a hlavně fajn lidičky. Loni jsem se tam dostal jen jednou, ale doufám, že letos to bude častěji. Jinak v Holešově je taky letiště, ale tam neznám pravidla co a jak. Byl jsem tam jen na leteckým dni s modely. Zlín mám z ruky a to Ti moc neporadím.
Dawie
Kontaktovat uživatele:

#44 Příspěvek od Dawie »

Pezza píše:Co vím, tak kluci aji z KM jezdí lítat do Chropyně... Loni jsem se tam dostal jen jednou...

jj, jsem se tam potkali :-) Doufám, že ne naposled.

Ale teď v zimě se tam asi moc dostat nedá - nezpevněná komunikace=auto obalené blátem :-( To už raději KM.
V Holešově jsem byl jednou i normálně lítat se známým a žádná extra pravidla jsem nepozoroval. Výhodou je, že se vpodstatě vůbec nemusí slézt z asfaltu a bahnit se travou (myšleno na současné počasí). Ale jak to tam přesně fungije, nevím.
Dawie
Kontaktovat uživatele:

Re: ahojky

#45 Příspěvek od Dawie »

kady1 píše:Najdu někoho na zaletání ES a pomoc se začatky letání z okolí Zlín,Holešov,Kroměříž?

Ahoj, zkus se když tak ozvat přes SZ či mail. ICQ sice mám, ale moc nepoužívám :lol:
Jen upozorňuju, že jsem taky spíše začátečník. Ale víc hlav, víc ví 8)
EGEho jsem postavil i zalítnul vpodsatě (nepočítám-li házeče) sám.
Odpovědět

Zpět na „Letadla - začátečník“