Graupner HOTT a telemetrie
Re: Graupner HOTT a telemetrie
A na co je potřeba české menu?
- JirkaA
- Kontaktovat uživatele:
jyrry píše:Janva9:
Když budou z jednoho pruhu, je předpoklad že budou stejné hodnoty, nemusí být 1%-ní.
Hm, tak o pravdivosti tohoto tvrzeni si dovoluji pochybovat.
OK2WY
strana píše:... revoluce se tedy nekoná... ...
Hm, co by to jako bylo za revoluci? Jsem spokojený s angličtinou, nedovedu si ani představit některé termíny v češtině... rádio funguje jak má, tak co víc...
jyrry.webnode.cz
JirkaA píše:... si dovoluji pochybovat.
Ale to klidně můžeš :-)
jyrry.webnode.cz
Tak už mám konečně General modul a k němu čidla teploty a RPM. Všechno funguje, ale nemůžu najít jak z vysílače nastavit počet listů vrtule (pro otáčkoměr potřebuju nastavit 1 list - opt.snímání ze zápalka) a zkalibrovat teploměr. Na Tx mi to nabízí je zapnutí/vypnutí jednotlivých čidel. V návodu se všude píše o SMART-BOXu. Dělám něco blbě? Dá se seřízení udělat i z vysílače, nebo na to budu muset mít ještě ten SMART-BOX?
Tak už jsem na to přišel. Holt člověk musí být trpělivý, protože ten přenos mezi Tx a modulem chvilku trvá. Vše nastaveno zkalibrováno

Taky je dobré nechávat si rozestup Tx-Rx alespoň 0,5m - moooc jsem se divil co že mi to dělá/nedělá když jsem to na stole měl blízko a něco jsem s tím kutil...
jyrry.webnode.cz
Jo, na to si dávám bacha od začátku. Všude je na to upozorňováno. Ono o té pomalejší komunikaci s modulem je taky v návodu psáno.
Hlavně že už to všechno šlape jak má.
Už někdo studoval co umí nové regulátory Graupner - Brushless control + Telemetrie?
http://trivox.cz/?section=news&news=30
Je to celkem zajímavá alternativa generálního modulu. Jen ta cena ...
Nová řada univerzálních střídavých regulátorů otáček s telemetrickým výstupem systému HoTT. Regulátory mají přepínatelné programy se širokou škálou nastavitelných funkcí pro modely letadel, vrtulníků (s governorem), aut (jednosměrné s brzdou, obousměrné) a lodí (jednosněrné/obousměrné). Programování se provádí prostřednictvím telemetrického spojení systému HoTT přímo na displeji vysílače (vysílače HoTT s hlasovým výstupem telemetrie) nebo na SMART-BOXu v případě starších vysílačů s moduly HoTT. Z regulátoru jsou naopak na displej vysílače resp. SMART-BOXu přenášeny údaje o okamžitém proudu, napájecím napětí, teplotě regulátoru, otáčkách motoru a proteklém elektrickém náboji. Můžete také nastavit prahové úrovně pro výstražná hlášení - např. min. napájecí napětí, max. teplota regulátoru, max. proud, proteklý elektrický náboj atd.. regulátory mají výkonný spínaný BEC stabilizátor napájení 3 A s výstupním napětím nastavitelným v rozmezí 5.0 až 8.0 V po krocích 0.2 V.
Možnosti programování:
Volba modelu: letadlo, vrtulník, auto, loď
Výběr typu akumulátoru: NiCd, NiMH, Li-Pol, Li-Fe, Li-Ion
Nastavení vypínacího napětí
Způsob odpojení motoru
Směr otáčení
Časování motoru
Zrychlení
Počáteční moment
Nastavení brzdy
Nastavení pólů motoru
Nastavení napětí BEC
Nastavení governoru
Nastavení převodového poměru
Nastavení zpátečky u modelů aut a lodí
Možnost nastavení varovných signálů:
Nízké napětí
Maximální proud
Minimální rychlost
Maximální teplota
Maximální kapacita
Zobrazování telemetrie:
Napětí
Aktuální a maximální proud
Aktuální a maximální rychlost
Aktuální a maximální teplota
Kapacita akumulátoru
http://trivox.cz/?section=news&news=30
Je to celkem zajímavá alternativa generálního modulu. Jen ta cena ...
Nová řada univerzálních střídavých regulátorů otáček s telemetrickým výstupem systému HoTT. Regulátory mají přepínatelné programy se širokou škálou nastavitelných funkcí pro modely letadel, vrtulníků (s governorem), aut (jednosměrné s brzdou, obousměrné) a lodí (jednosněrné/obousměrné). Programování se provádí prostřednictvím telemetrického spojení systému HoTT přímo na displeji vysílače (vysílače HoTT s hlasovým výstupem telemetrie) nebo na SMART-BOXu v případě starších vysílačů s moduly HoTT. Z regulátoru jsou naopak na displej vysílače resp. SMART-BOXu přenášeny údaje o okamžitém proudu, napájecím napětí, teplotě regulátoru, otáčkách motoru a proteklém elektrickém náboji. Můžete také nastavit prahové úrovně pro výstražná hlášení - např. min. napájecí napětí, max. teplota regulátoru, max. proud, proteklý elektrický náboj atd.. regulátory mají výkonný spínaný BEC stabilizátor napájení 3 A s výstupním napětím nastavitelným v rozmezí 5.0 až 8.0 V po krocích 0.2 V.
Možnosti programování:
Volba modelu: letadlo, vrtulník, auto, loď
Výběr typu akumulátoru: NiCd, NiMH, Li-Pol, Li-Fe, Li-Ion
Nastavení vypínacího napětí
Způsob odpojení motoru
Směr otáčení
Časování motoru
Zrychlení
Počáteční moment
Nastavení brzdy
Nastavení pólů motoru
Nastavení napětí BEC
Nastavení governoru
Nastavení převodového poměru
Nastavení zpátečky u modelů aut a lodí
Možnost nastavení varovných signálů:
Nízké napětí
Maximální proud
Minimální rychlost
Maximální teplota
Maximální kapacita
Zobrazování telemetrie:
Napětí
Aktuální a maximální proud
Aktuální a maximální rychlost
Aktuální a maximální teplota
Kapacita akumulátoru
- kope
- Kontaktovat uživatele:
strana píše:... Jen ta cena ......
Je fakt, že cena nic moc, ale co mi štve snad ještě víc je to, že tam mají jen 3A BEC.
Wind Dragon slow 2,4 GHz byl první...
kope píše:... cena ....
no jo, no....
co mně trochu zaujalo - třeba http://trivox.cz/?section=item&id=72750 - že tam leckde perou XT90 (60) (???) ...
jyrry.webnode.cz
Lark píše:Tak už jsem na to přišel. Holt člověk musí být trpělivý, protože ten přenos mezi Tx a modulem chvilku trvá. Vše nastaveno zkalibrováno![]()
![]()
Doporučuju updatovat HoTT komponenty na nový soft. Ten přenos se dost zrychlí.
Ground Penetration Tester
Všechny komponenty mám s poslední verzí FW a všechno funguje
Právě jsem koukal ke GR a poslední aktualizace je někdy z konce prosince.
Právě jsem koukal ke GR a poslední aktualizace je někdy z konce prosince.
kope píše:Je fakt, že cena nic moc, ale co mi štve snad ještě víc je to, že tam mají jen 3A BEC.
jo, ale kratkodobe da 10A coz bude stacit....
mam doma T 45 takze pokud mate nejake dotazy, pokusim se odpovedet
malcomx píše:jo, ale kratkodobe da 10A coz bude stacit....
mam doma T 45 takze pokud mate nejake dotazy, pokusim se odpovedet
Kolik váží i s konektorama? Dík.
KMX, Edge RCF, Veloxity, MC, DF
DS-14
DS-14