ArduFlyer V2.5 Kit Flight Controller

Řídící desky, updaty FW, GPS, přenos dat souvisejících s copterami
Odpovědět
Zpráva
Autor
RimmerCZ
Kontaktovat uživatele:

Re: ArduFlyer V2.5 Kit Flight Controller

#1156 Příspěvek od RimmerCZ »

Caute kluci. Zvazuju kvuli FPVcku koupit APMko pro sve samokridlo, at mam jistotu s RTH funkci, uz jednou mi uletelo ero po ztrate signalu videa (nastesti jsem ho nasel :)).

Studoval jsem to a v podstate jsou dve moznosti - koupit original, ktery vyjde dost draho a jeste to osoli celnici, nebo spis kopii.

Pozdava se mi HKpilot (rctimer nechci, protoze se mi nechce resit letovani vyvodu na serva). Cetl jsem ale, ze pri uziti noveho mission planneru, tam pry zvedli nejakou frekvenci komunikace a nekterym deskam shori 3.3 SMD regulator. Mate s tim nekdo nejakou negativni zkusenost? Pripadne doporucite konkretni setup?

Chtel jsem APMko 2.5 s LEA 6H GPS modulem, nebo pak jako druha moznost vzit 2.6tku. Bohuzel nenasel jsem krome 3DR eshopu GPS s kompasem, ktery by se k tomu dal pripojit.
E-Maxx, Frsky Taranis, 90 Toro, 150 FPV a 200 SOPTIK a ruzne mikropoletuchy
Tyrano-cz
Kontaktovat uživatele:

#1157 Příspěvek od Tyrano-cz »

Můj názor je, že ať koupíš cokoli bude to v pohodě. Já osobně mám desku z eBay a neměl jsem jedinej problém. Jediný problém jsem zaznamenal při koupi power module, protože už jsem na Ebay koupil tři a pokaždé bylo v popisu, že obsahuje BEC pro napájení APM, ale vždycky byl bez něj. Sice mi pokaždé vrátily prachy, ale pak už mne to přestalo bavit a power modul jsem koupil na BYOD. Tamtéž jsem pak kupoval i čidlo skutečné rychlosti, protože to se v kompletu s pitotkou dost blbě shání. Další postřehy a informace jsou pak v samostatném "letadlovém" vlákně, protože tady je většina koptérářů a stéle se ladí ... ladí ... ladí :-) U letadel je to zaplaťP lepší a jednodušší :-)
Odstartovat můžeš ... přistát musíš!!!
Super Kinetic, Sonic 64, Skywalker X-8, Luky Sport,
RimmerCZ
Kontaktovat uživatele:

#1158 Příspěvek od RimmerCZ »

Ok, dik. Vyhledavani mi naslo tenhle thread, presouvam se tam.
E-Maxx, Frsky Taranis, 90 Toro, 150 FPV a 200 SOPTIK a ruzne mikropoletuchy
Asek
Kontaktovat uživatele:

#1159 Příspěvek od Asek »

Rána
Tak ten trojkový fw mi nějak není souzen. Včera jsem udělal dva lety. První OK, ale při přepínání z loiteru a RTL do stable a naopak se vždycky propad tak cca o půl metru.
Druhý let (čerstvá baterka), odlétnul jsem si kus dál, přepnul do loiteru (zas to houplo), v loiteru udělal jednu otočku a přepnul zpátky do stable. Knipl plynu zhruba v poloze vznášení. Okamžikem přepnutí se zastavily motory a quadra šla do země. Cestou jsem ještě stáhnul plyn, ale to už to bylo ztracené.
Nevím co mám špatně. Vibrace zkontrolované, +- 2-3. Včera jsem ještě přehodil silový rozvod, aby neovlivňoval kompas. Nevím. Od rána koukám do logu, ale moudrý z toho nejsem. Nejdřív jsem si myslel, že jsem si omylem stáhnul plyn sám, ale podle logu ne.
Pokud byste se někdo chtěl kouknout:
http://vimeo.com/86706198 - video
http://webicek.ic.cz/tmp/asek_crash.log - log
http://webicek.ic.cz/tmp/komplet%20LOG.xls - stejný log v excellu s doplněním času letu (sloupec A)
Futaby T14SG, T9CP+Duplex, FC16+FrSky
už jen elektry, LMS Beckov
jamesgsf
Kontaktovat uživatele:

#1160 Příspěvek od jamesgsf »

Mám pocit, že mne to udělalo něco podobného akorát v althold. Najedno se to vypnulo a bác.
Open9x, Ultimate lrs, I like open system :-) on copters.
Tyrano-cz
Kontaktovat uživatele:

#1161 Příspěvek od Tyrano-cz »

Ahoj, včera mi přišlel druhý modul GPS k APM a mám pocit, že je tam špatně napájená paměť eprom, tak jak už psal janekx. Můžete mi to prosím někdo potvrdit a nebo vyvrátit a případně poradit někoho, kdo by mi to přepájel, protože na tohle si fakt netroufnu.
Přílohy
vlevo stará v pořádku, vpravo nová špatná
vlevo stará v pořádku, vpravo nová špatná
RCStudio
Kontaktovat uživatele:

#1162 Příspěvek od RCStudio »

Je otazkou co je to za svab, precti z nej udaje...
Jan Janekx Urbanek
https://www.rcstudio.cz/ - prémiový partner a servis FrSky
Tyrano-cz
Kontaktovat uživatele:

#1163 Příspěvek od Tyrano-cz »

na šváboj na staré GPS je :

4AAX
I118
8DV

a na tom na nové je:

4AA
I008
STT

EDIT: Tak záhada částečně odhalena a zároveň se našla nová. Zkusil jsem GPSku zapojit zase osmi kabely a (4GPS a 4kompas) a všechno jede tak jak má. Nechápu jak to, že vám to funguje se šesti.
Pro změnu se mi teď nedaří nakalibrovat gyra, pokaždé to napíše na chviličku nějaký hodnoty a pak hned FAILED.
Tyrano-cz
Kontaktovat uživatele:

#1164 Příspěvek od Tyrano-cz »

Vím, že je to asi pitomej dotaz, ale dokázal by mi někdo jednoduše vysvětlit rozdíl mezi APM - Pixhawk - PX4 FMU. Díky moc, zajímaly by mne hlavně souvislosti s letadlama.
sebior

#1165 Příspěvek od sebior »

Mám také jeden dotaz. Po delší době (cca 1/2 roku) jsem opět našel čas na létání a skoro všechno jsem zapomněl:-( Připnul jsem APM2.5 k počítači, upgradoval firmware na 3.1.2 (původně asi 2.9.1), všechno zkalibroval a stejně mám problém. Odblokuji motory a v cca 70% případů se mi lehce roztočí všechny 4 motory. Točí se pomalu, ke vzletu to má daleko. Znova jsem zkusil zkalibrovat ESC (všechny najednou), ale bez úspěchu. Zkalibroval rádio (plyn má 1098-1905) a také nic. Co dál zkontrolovat?
Asek
Kontaktovat uživatele:

#1166 Příspěvek od Asek »

To je v pořádku, u 3.x to tak je (taková pojistka, abys věděl, že je zaarmováno). Pokud to chceš vyřadit, je to parametr MOT_SPIN_ARMED
Futaby T14SG, T9CP+Duplex, FC16+FrSky
už jen elektry, LMS Beckov
sebior

#1167 Příspěvek od sebior »

Děkuji, to jsem potřeboval. Lehce mě to znervozňovalo.

Napadlo mě ještě něco. Mám malou kamerku (808 #16) a líbil by se mi pro ní malý jednoduchý gimbal. Existuje podpora APM pro SSG - Super Simple Gimbal? Nebo něco podobného?
jamesgsf
Kontaktovat uživatele:

#1168 Příspěvek od jamesgsf »

SSG k tomu půjde v pohodě měl jsem to na tricoptéře, jen ne potřeba serva napájet z becu a ne z apmka.
Woita
Kontaktovat uživatele:

#1169 Příspěvek od Woita »

Ale SSG potřebuje podporu z ŘJ, třeba KK2.0 to mělo, APM ne-e. Možná se něco změnilo (nesledoval jsem to), a v nejnovějším FW už to APM umí???

Edit: Kolega Jarda.Falcon by o tom mohl něco vědět, trochu o tom před nedávnem uvažoval. Možná že se musí přepsat kousek kódu?
FrSky Horus, letadla, heli+koptéry.
http://rc.ludl.cz
jamesgsf
Kontaktovat uživatele:

#1170 Příspěvek od jamesgsf »

Jo mas pravdu, mel jsem to postaveny tak ze jedno servo bylo na boku roll a druhy v zadu jako na pitch. Ale pak jsem usoudil, ze bude lepší dat tam rovnou kk2 desku.
Odpovědět

Zpět na „Coptery - elektronika“