Ahoj.
Mam novou vysilacku OPTIC 6 - 2,4ghz a vcera poprve jsem ji pouzil...
Sparoval sem prijimac s vysilacem a pak v modelu zapojil vse jak ma...
Ale nastal problem a nevim co dal...
V prijimaci:
1.kanal-kř
2.kanal-motor
3.kanal-S
4.kanal-V
Ale....vse bezi v naprostem poradku az na to kdyz dam kridelko doprava tak se mi rozbehne i motor a hada se mi to s kridelkem...Jinak motor na 2 kanale funguje spravne...
Plyn mam napravo...
Nevite jak z toho ven?
Muze tam byt treba nejaky mix?
Diky za odpovedi a rady.
OPTIC 6 - 2,4ghz - Rada
Re: OPTIC 6 - 2,4ghz - Rada
Mel jsem sport, tak zkusim.Zmackni dve horni tlacitka vlevo a zapni vysilac.Tim by jsi se mel dostat do menu, kde volis typ, mode, nazev atd. Nebo se koukni do navodu, jak se to dela.Jestli tam mas ted nastaveno acro nebo glid, tak prepni treba na heli,vypni, zapni a vypni vysilac.Zase zmackni tlacitka a zapni, ted zmen zase zpet na acro, nebo glid.Tim by mela byt pamet modelu vyresetovana a nebudou tam zadne mixy.Jinak nevim.
Tak uz to mam.
najel sem do nastaveni a prepnul nejake M.SeL na 3 kanal a je to vse v poradku
najel sem do nastaveni a prepnul nejake M.SeL na 3 kanal a je to vse v poradku
Ahoj.Pokud jsi přepnul M-SEl a funguje ti to normálně,takjsi přepnul na paměť č.3. To znamená ,že vpředcházející paměti byl zapnutý nějaký MIX,právě proto ti to divně chodilo. Ať se daří.
S tou pamětí, kde to blblo udělej to, co jsem psal nahoře. A vlastně se všemi ostatními. Zřejmě máš bazarový kousek a po předchozím majiteli jsou tam jeho nastavení modelů.
Doporučuji prostudovat manuál, máš asi něco špatně zapojené. Píšeš, že plyn je vpravo, měl by jsi tedy mít nastaven Mode1. Optic má plyn vždy na 3. kanálu, výškovku na 2. a směrovku na 4. Pokud změníš nastavení na Mode2, prohodí se pouze ovládání plynu a výškovky, ostatní funkce se nemění. Motor ale bude vždy na 3. kanálu! Optic totiž neumožňuje volné přiřazení kanálů jednotlivým funkcím, je nutno respektovat nastavení dle manuálu, jinak Ti nebudou správně fungovat vestavěné mixy! Význam některých kanálů se může měnit po zapnutí některých mixů. Například ADIF, nebo CROW nastaví křidélka na kanály 2 a 5, ale FLPN používá kanály 2 a 6 a VYPNE mixy ADIF a CROW! Naopak zapnutím jednoho z nich se opět VYPNE mix FLPN. Ten je totiž vyhrazen pouze pro režim ACRO, kde se počítá s ovládáním podvozku (nebo třeba pumovnice) na 5.kanálu. Tohle není v manuálu zdůrazněno a je nutné s tím počítat při vymýšlení konfigurace ovládání. Žádná funkce ale nemění kanál plynu. Můžeš pouze přemístit jeho ovládání z kniplu na přepínač a knipl plynu potom používat pro ovládání funkce CROW. Takové nastavení se používá pro větroně s motorem, kde je nutné ovládat plynule zakřivení profilu a režim brzdy, motor ale jede jen na plný plyn, nebo je vypnutý.
"Rozum, který zůstává stát, je v pořádku – jen si nesmí lehnout." J. Werich
Dobře, že ti to funguje, ale je tam podle mě jedna chyba.
Mám Optika už řadu let a všechny přijímače v souladu s návodem na straně 8 mám zapojeny takto:
1. kanál křidélka (nebo pravé křidélko)
2. VÝŠKOVKA
3. PLYN
4. směrovka
5. levé křidélko
Zkontroluj si, jestli máš na vysílači nastavený mód 1 (plyn vpravo) nebo 2 (plyn vlevo).
Mód zkontroluješ, příp. změníš tak, že zapneš vysílač jako když chceš měnit model (výše popsaný MSEL). Až se ti objeví MSEL, klávesami EDIT nalistuj MODE.
No a podle čísla vedle MODE poznáš, jestli je tam 1 nebo 2. Mód změníš klávesami DATA.
Pak si nezapomeň prohodit v přijímači konektory 2 a 3 a budeš to mít správně.
Mám Optika už řadu let a všechny přijímače v souladu s návodem na straně 8 mám zapojeny takto:
1. kanál křidélka (nebo pravé křidélko)
2. VÝŠKOVKA
3. PLYN
4. směrovka
5. levé křidélko
Zkontroluj si, jestli máš na vysílači nastavený mód 1 (plyn vpravo) nebo 2 (plyn vlevo).
Mód zkontroluješ, příp. změníš tak, že zapneš vysílač jako když chceš měnit model (výše popsaný MSEL). Až se ti objeví MSEL, klávesami EDIT nalistuj MODE.
No a podle čísla vedle MODE poznáš, jestli je tam 1 nebo 2. Mód změníš klávesami DATA.
Pak si nezapomeň prohodit v přijímači konektory 2 a 3 a budeš to mít správně.
Á, koukám, že petan byl o něco rychlejší.
Je taky možné, že kanály jsou přebastlené zásahem uvnitř vysílače.
-- Teď jsem si přečet pořádně první příspěvek, a máš to tedy kromě křidélek zapojené úplně jinak, než se píše v návodu k Optiku. Na jeho podrobnou četbu bych se zaměřil především...
Je taky možné, že kanály jsou přebastlené zásahem uvnitř vysílače.
-- Teď jsem si přečet pořádně první příspěvek, a máš to tedy kromě křidélek zapojené úplně jinak, než se píše v návodu k Optiku. Na jeho podrobnou četbu bych se zaměřil především...
Má někdo zkušenosti s výměnou pípáku u Optika na stopkách? U mne je špatně slyšitelný, tak ho chci vyměnit, ale za co? El. budíku, nebo ? Je to náročná výměna?
Dejte radu, děkuji
.
Dejte radu, děkuji