Lidl brýle s polarizačním filtrem
Pravidla fóra
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Re: Lidl brýle s polarizačním filtrem
Ahoj - taky se přidávám a zakoupil dvoje.Nosím je hodně a tak jich dost zničím.R.
Udělal jsem test, vzal jsem GoPro a zkoušel jsem před něj ty černé brýle:
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=fRKcECUyjiI[/youtube]
a potom taky hnědé brýle:
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=wYhaKdFqF-4[/youtube]
Takže pro mě je to jasné, na léto si udělám pro kameru takový pomocný tubus z pěnové hadice a ze sklíčka z černých brýlí. Ta obloha se mi líbí.
Černé se mi zdají lepší, ale nezatracuju ani ty hnědé, až bude na jaře nebo v létě všude zelená tráva, možná budou dobré. Teď je tráva hnědá, tak to nevypadá.
(Ty videa si přepněte v youtube na vyšší rozlišení.)
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=fRKcECUyjiI[/youtube]
a potom taky hnědé brýle:
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=wYhaKdFqF-4[/youtube]
Takže pro mě je to jasné, na léto si udělám pro kameru takový pomocný tubus z pěnové hadice a ze sklíčka z černých brýlí. Ta obloha se mi líbí.
Černé se mi zdají lepší, ale nezatracuju ani ty hnědé, až bude na jaře nebo v létě všude zelená tráva, možná budou dobré. Teď je tráva hnědá, tak to nevypadá.
(Ty videa si přepněte v youtube na vyšší rozlišení.)
FrSky Horus, letadla, heli+koptéry.
http://rc.ludl.cz
http://rc.ludl.cz
- JosefSvejk
Tak jsem si je dnes se svačinou koupil taky. Nikde neměli ani napsáno, že jsou s polar. filtrem. Jenom sluneční brýle za 89 Kč. A žádná krabička ani sáček, jen tak naházené v koši. Ale co bych taky za ty prachy chtěl.. 
Člověk je tak složitá bytost, že o tom lidstvo nemá ponětí.
Jako filtr před kameru mi to zas tak dobré nepřipadá.
Co je tmavé, tak ještě víc z tmavne. Koukni na tu řeku, tu to úplně vymaže. A okna na zadní budově taky. To že to udělá hezčí nebe je v celku nanic, většinou se natáčí objekty na zemi a né obloha. Přijdeš tím o detajli...
Co je tmavé, tak ještě víc z tmavne. Koukni na tu řeku, tu to úplně vymaže. A okna na zadní budově taky. To že to udělá hezčí nebe je v celku nanic, většinou se natáčí objekty na zemi a né obloha. Přijdeš tím o detajli...
Nikdy nikomu nevěř, pak budeš věřit všem stejně....
JosefSvejk píše:Tak jsem si je dnes se svačinou koupil taky. Nikde neměli ani napsáno, že jsou s polar. filtrem. Jenom sluneční brýle za 89 Kč. A žádná krabička ani sáček, jen tak naházené v koši. Ale co bych taky za ty prachy chtěl..
Protože jsi přišel pozdě a prohrabával jsi zbytky. První den byly na stojenech s popisem, zrcadlem a obrázky, na kterých se dal otestovat polarizační efekt.
ex Modela T4, QB-15
Phoenix, DX6i, Easystar II, Blade Nano CP X
Phoenix, DX6i, Easystar II, Blade Nano CP X
- JosefSvejk
shrubber píše:Protože jsi přišel pozdě a prohrabával jsi zbytky. První den byly na stojenech s popisem, zrcadlem a obrázky, na kterých se dal otestovat polarizační efekt.
Jó, kamaráde, možná u vás v matce měst
Ale aspoň je zase nikdo nevykoupil a zbylo i na mě.
Člověk je tak složitá bytost, že o tom lidstvo nemá ponětí.
- mikymik
- Kontaktovat uživatele:
No, mně každopádně přišlo vhodné brýlově s dvouletou zárukou polarizovat za 89,90. Vybírám nový model pro rok 2014 a taková polarizovaná Wilga z HK zdá se býti vhodným adeptem.
Tak dnes jsem vyzkoušel ty brýle v praxi. Cestou na letiště velmi dobré - eliminace odlesků palubní desky v čelním skle.
Při lítání taky dobré výsledky.
Ale před lítáním, s brýlema na nose, mě na chvíli polilo horko - a to ve chvíli, když jsem pohlédl na displej rádia.
A co vy?
Při lítání taky dobré výsledky.
Ale před lítáním, s brýlema na nose, mě na chvíli polilo horko - a to ve chvíli, když jsem pohlédl na displej rádia.
A co vy?
Ticcino píše:mě na chvíli polilo horko - a to ve chvíli, když jsem pohlédl na displej rádia.
To je normální, zkus pootočit vysílač (nebo hlavu) o 90°
V některých autech ani není vidět přes čelní sklo (jak polité olejem)
- mikymik
- Kontaktovat uživatele:
To je zajímavé. Myslím, že standardně filtrují horizontálně polarizované světlo jako ostatní brýle s polarizačním filtrem. Jestli si dobře pamatuju, tak oktávky I měly obráceně udělaný display rádia a ten pak s brýlemi vidět nebyl. U DX7s jsou brýle ok.
Ticcino, jakou máš vysílačku?
Ticcino, jakou máš vysílačku?
DSX11. Uprostřed to dělá černej flek. Naštěstí to lze obejít sklopením zraku - tak na displej nekoukám přes brejle, ale škvírou pod skly.
Futaba dvanáctka měla přes brejle rázem barevnej displej - fialovo zelenej
Futaba dvanáctka měla přes brejle rázem barevnej displej - fialovo zelenej
To je normální, zkus pootočit vysílač (nebo hlavu) o 90°
V některých autech ani není vidět přes čelní sklo (jak polité olejem)
Jojo, je mi to jasný, já jen v první moment uplně zkoprněl a začal vzývat všechny svatý.
luma píše:V některých autech ani není vidět přes čelní sklo (jak polité olejem)
Potvrzuji. Felicia zadní okno.
- mikymik
- Kontaktovat uživatele:
Ticcino píše:DSX11...
Můj první (přes 20 let starý) a stále na čundrkole funkční cyklocomputer také "flekuje", ale u takového vysílače je to pro mě docela překvapivé. Nicméně chyba brýlí to není. Mně se pohled na svět přes brýle s polarizačním filtrem prostě líbí a komplikace se mi vyhýbají
Ticcino píše:Potvrzuji. Felicia zadní okno.
Opravdu? To musím zkusit, půjčím si od manželky Polaroidy.
Většinou je to čelní u aut s klimou. Některé mají ve skle folii na odraz.