2,2 m; Extra nebo Sbach z výběru stavebnic?
2,2 m; Extra nebo Sbach z výběru stavebnic?
Plánuju akrobata 2,2 metru na benzín 56 DLA a jsem limitován penězi (do 12.000,-Kč). Vzhledem k malému prostoru v dílně se nemohu pustit ani do vlastní stavby, takže zvažuji stavebnici. S takhle velkým letadlem (akrobatem) nemám zkušenost, zatím max. co cca 180 cm rozpětí. Rád bych kromě základní klasické akrobacie zkusil časem i nějaké základní prvky 3D (visení, harrier).
Kdo máte zkušenosti, kterou z těchto dvou stavebnic byste doporučili a hlavně PROČ (hodnoťte hmotnost, letový projev, zpracování stavebnici adt.) Odpovědi typu - tohle si nekupuj, to je ingot, kup si raději stavebnici XY za 35.000,-Kč a místo nekvalitního DLA pořádný motor YX za 15.000,-Kč mi prosím nepište (leda byste mi chtěli cenový rozdíl doplatit ze svého). Děkuji za každý rozumný a argumenty podložený názor.
Sbach
nebo
Extra
Kdo máte zkušenosti, kterou z těchto dvou stavebnic byste doporučili a hlavně PROČ (hodnoťte hmotnost, letový projev, zpracování stavebnici adt.) Odpovědi typu - tohle si nekupuj, to je ingot, kup si raději stavebnici XY za 35.000,-Kč a místo nekvalitního DLA pořádný motor YX za 15.000,-Kč mi prosím nepište (leda byste mi chtěli cenový rozdíl doplatit ze svého). Děkuji za každý rozumný a argumenty podložený názor.
Sbach
nebo
Extra
Cellpro10, C60, iCharger106b; Graupner MZ-24 Hott; Jeti DS-16
www.letadelka.com
www.letadelka.com
Re: 2,2 m; Extra nebo Sbach z výběru stavebnic?
pana=Sbach orel=Extra a hoď si korunou. Ty radit nepotřebuješ, ty už seš rozhodnut. 
- thsoft
- Kontaktovat uživatele:
Napiš do Orionmodel, základní potažený model tě vyjde taky kolem 10-12tis, ale podle doporučení co jsem hledal já, je
to asi bezkonkurenční nabídka. Jsou to lehké modely vhodné na 3D, není problém si nechat vyřezat/dodat náhradní díl.
Já jsem koupil rozsyp Velox 2,2 za cca 5tis. a pomalu si stavím sám. Kromě absence plánku je kvalita vyníkající, přesně vše sedí (jen občas musím vše vyzkoušet více způsoby, protože bohužel zámky pasují u většiny dílů při záměně prává levá strana, případně otočení o 180st. - trošku pracné zkoušení všeho nasucho). Dodavatel však komunikuje a snaží se poradit což jsem si už ověřil, když jsem byl v úzkých.
Tom
to asi bezkonkurenční nabídka. Jsou to lehké modely vhodné na 3D, není problém si nechat vyřezat/dodat náhradní díl.
Já jsem koupil rozsyp Velox 2,2 za cca 5tis. a pomalu si stavím sám. Kromě absence plánku je kvalita vyníkající, přesně vše sedí (jen občas musím vše vyzkoušet více způsoby, protože bohužel zámky pasují u většiny dílů při záměně prává levá strana, případně otočení o 180st. - trošku pracné zkoušení všeho nasucho). Dodavatel však komunikuje a snaží se poradit což jsem si už ověřil, když jsem byl v úzkých.
Tom
MiSe píše:Plánuju akrobata 2,2 metru na benzín 56 DLA a jsem limitován penězi (do 12.000,-Kč).
Extra EME60, PA18 EME60, Citabria DLE30, vše na FRSKY X20 TANDEM
( ͡° ͜ʖ ͡°)
( ͡° ͜ʖ ͡°)
Souhlasím s thsoftem. OM jsou ověřená kvalita a servis.
- LibcaR1100S
Frenkí píše:Souhlasím s thsoftem. OM jsou ověřená kvalita a servis.
Taky naprostý souhlas, OM jsou super, mám taky Veloxe 2,2, jen bych ho příště
rovnou koupil hotového, za 10-12 tis. nic lepšího nekoupíš
No teď už to můžu prozradit - Velox II byl můj třetí tajný tip
Za cca 13.000,-Kč by byl od nich postavený v kostře bez potahu. Jenže je to o 1.000,-Kč víc než si dal limit a když připočtu cenu potahu (předpokládám Oracover), tak jsem někde na 14 tisících (plus práce s potahem). Tak jen zvažuju, jestli je Velox o tolik lepší, o kolik bude pracnější a dražší než ty stavebnice 
www.letadelka.com
www.letadelka.com
OM Velox vynikající letadlo. Vůbec bych neváhal. I když dáš víc za ty peníze to stojí. PV
www.pleskorici.cz
MiSe píše:No teď už to můžu prozradit - Velox II byl můj třetí tajný tipZa cca 13.000,-Kč by byl od nich postavený v kostře bez potahu. Jenže je to o 1.000,-Kč víc než si dal limit a když připočtu cenu potahu (předpokládám Oracover), tak jsem někde na 14 tisících (plus práce s potahem). Tak jen zvažuju, jestli je Velox o tolik lepší, o kolik bude pracnější a dražší než ty stavebnice
Garantujem ti,ze bude lepsi nez lacna cinska stavebnica.A ked s tym prasknes o zem,mas ND.A to u cinaka nie je samozrejme.
Futaba T14SG VELOX 2,2 EXTRA EF 60` EPP RCF PA XR61 ARDEA
Dobrá, dobrá, přesvědčili jste mě. Velox už je objednaný
Děkuju všem za příspěvky a už se těším, až ho budu během roku připravovat. Téma je pro mě v tuto chvíli uzavřené.
Děkuju všem za příspěvky a už se těším, až ho budu během roku připravovat. Téma je pro mě v tuto chvíli uzavřené.
www.letadelka.com
www.letadelka.com
Ještě tento je za dobrou cenu, ale nebudou pro to drobné náhradní díly.
http://www.kostkamodelcentrum.cz/obchod.aspx?kategorie=379&polozka=5691&stranka=0&polozek=288
http://www.kostkamodelcentrum.cz/obchod.aspx?kategorie=379&polozka=5691&stranka=0&polozek=288
KMX, Edge RCF, Veloxity, MC, DF
DS-14
DS-14
- RadimHnilica
- Kontaktovat uživatele:
Tak na toho veloxe rovnou udělej větší křidélka.na ta byl.fakt líný
Radim
RadimHnilica píše:Tak na toho veloxe rovnou udělej větší křidélka.na ta byl.fakt líný
JJ souhlas , měl jsem ho už před 2 lety a toto jsem chtěl udělat ,ale dříve jsem ho stačil rozbít.
Výhoda teda je že potom opravdu vejde do igelitky ( osobně vyzkoušeno)
Sice létá super, ale na tuhle dobu tvůrce ( bez urážky samozřejmě ) trochu zaspal.
Malá křídla, hořší udžení ve visu nechce se mu moc roztočit v auto rot. obratech.
Měli by nabízet i plnohodnotnou verzi 3D se zvětšenými plochami, pak by to skoro němělo chybu.
Více méně pořád lepší něž-li China a jako první větší éro ideál.
RadimHnilica píše:Tak na toho veloxe rovnou udělej větší křidélka.na ta byl.fakt líný
Stačí nažehlovací folií zavětrovat spáru mezi křidlem a křidélkem a uvidíš ten rozdíl.
www.pleskorici.cz
- RadimHnilica
- Kontaktovat uživatele:
To samozřejmě mám u všech letadel
ale Velox má prostě křidélka malá
Celkově mi to letadlo nesedlo tak šlo z domu.každopádně větší křidélka by si zasloužil
Celkově mi to letadlo nesedlo tak šlo z domu.každopádně větší křidélka by si zasloužil
Radim
Jestli může být rozsyp, podívej se na SBACH od Martina Urbance.
Stavebnice je bez chyby. Cena 4000 tisíce... Foto ze stavby: http://www.rc.hys.cz/?p=2152
Stavebnice je bez chyby. Cena 4000 tisíce... Foto ze stavby: http://www.rc.hys.cz/?p=2152
Sbach 2200mm, Piper L4H 2500mm, Hawker huriccane 1950mm, F3K SHARK.
Letiště Cheb, www.rc.hys.cz
Letiště Cheb, www.rc.hys.cz