Brushless gimbal pre letecké záběry
Re: Brushless gimbal pre letecké záběry
to mi ale omezí jen úhly ovládané pomocí RC jinak gimbal chodí pořád na své mechanické dorazy
tak mám takový pocit že to nenastavím, když gimbal nemá přehled o své pozici on vlastně se jen rovná do roviny, ale jak je natočená jeho základna vůbec nevnímá, tudíž nenastavím ani dorazy. Takže budu asi muset dokoupit 2-osé gyro, jinak je to na letadlo nepoužitelné. A pak to vzít nějak přes funkci follow.
Je tu někdo do toho trochu zasvěcený a řekl mi pokud koupím nějaký stabilizační systém (tedy 2-osé gyro) připojím ho na ovládání gimbalu roll a pitch jestli budu moci limitovat úhly které gimbal stabilizuje. Jde mi o to aby mi nelezlo zbytečně do záběru čumák letadla a při otáčení ve velkých úhlech aby nenarážel gimbal na své dorazy a "neklepal" se, ale aby od určitého úhlu už nevyvažoval ale nechal kameru se naklopit (to podle mě umí právě ta funkce follow) Bohužel vrtulník už jsem prodal abych to vyzkoušel na jeho gyru
Je tu někdo do toho trochu zasvěcený a řekl mi pokud koupím nějaký stabilizační systém (tedy 2-osé gyro) připojím ho na ovládání gimbalu roll a pitch jestli budu moci limitovat úhly které gimbal stabilizuje. Jde mi o to aby mi nelezlo zbytečně do záběru čumák letadla a při otáčení ve velkých úhlech aby nenarážel gimbal na své dorazy a "neklepal" se, ale aby od určitého úhlu už nevyvažoval ale nechal kameru se naklopit (to podle mě umí právě ta funkce follow) Bohužel vrtulník už jsem prodal abych to vyzkoušel na jeho gyru
MarkAurel píše:aky mate nazor na to ze ak fuka vietor poznat to aj na videu-jeho kvalite je to ok? a je to sposobene jeho narazom o gopro-gimbal alebo bi mal gimbal ustat aj vietor? cize este doladit nastavenie?
Otázkou je, co je myšleno pod pojmem vítr, o jak těžký stroj jde a jak se s tím lítá. Normálně by dobrý gimbal měl ustát nárazy větru - tady myslím kolébání koptéry pod náporem větru (do nějaké rozumné míry). To, že by vítr nehnul s koptérou a rozklepal (hnul) s gimbalem si nějak neumím představit. Jinak motorům a elektronice je zcela jedno, jestli se gimbal vychýlí díky náklonu koptéry, náklonu gimbalu díky větru nebo obojího. Každý gimbál má jistě svou mez, kdy už nebude fungovat na 100%, ale pro natáčení videa se jaksi nepočítá s rychlostí větru nad 15m/s (většinou mnohem méně) a k tomu zběsilou rychlostí koptu (např.). Výhodu mají pochopitelně těžší stroje i gimbaly.
Vlasta
ide o to ze pokial fuka vietor je video nekvalitne ako ked niesu odstranene vibracie pochadzajuce od nevyvazenych vrtul-motorov
DJI Phantom 4pro, DJI Spark, DJI Mavic pro
blbá otázka..... a motory + vrtule vyvážené máš ?
Jestli to dobře chápu, tak to znamená, že na videu máš při větru jemné vibrace po "celou" dobu co lítáš a fouká vítr....
Vlasta
Jestli to dobře chápu, tak to znamená, že na videu máš při větru jemné vibrace po "celou" dobu co lítáš a fouká vítr....
Vlasta
jasne vrtule a potom ako celok motor s vrtulou, ano je to v podstate tak ak je pekne pocasie je to ok ak uz trochu pofukuje tak obraz videa plava
Jedine zkusit zvysit power motoru aby meli vetsi kroutici moment l.. jinaac nevim
prece i za letu dosahnes velkeho odporu vzduchu na kameru a delalo by to i za bezvetri v letu..
nemohl by jsi sem dám kousek videa ? Stačí 20-30 vteřin - nejlépe statický záběr ......
Vlasta
p.s.
když máš koptéru ve vzduchu (fouká vítr) a je pár metrů od tebe, je samotný stroj stabilní ?
Vlasta
p.s.
když máš koptéru ve vzduchu (fouká vítr) a je pár metrů od tebe, je samotný stroj stabilní ?
pouzivam ju skor na fotenie-tocenie cize rychle lietanie a nasledny odpor vzduchu-vetra tam moc nieje, stroj lieta perfektne, tu je video po vzlete je OK az vo vyske kde je aj vo zvuku pocut viestor zacnu tie vibracie vsak sa mrknite.
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=I7wUzSDvqqc[/youtube]
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=I7wUzSDvqqc[/youtube]
- gardenroute
Měl jsi na mysli to jello někde na 1:10-1:15 ? To mě připadá jako špatně pořešené antivibrační zavěšení gimbalu. To se může projevit právě, když se celá koptéra dostane do větrného poryvu.MarkAurel píše:...pouzivam ju skor na fotenie-tocenie cize rychle lietanie a nasledny odpor vzduchu-vetra tam moc nieje, stroj lieta perfektne, tu je video po vzlete je OK az vo vyske kde je aj vo zvuku pocut viestor zacnu tie vibracie vsak sa mrknite....
Ptaak 2 (Phantom 4 HDMI Mode) | FS Dominator HD2 | MarcoPolo Locator |
mě to přijde také jako problém se samotným tlumením (tlumící balónky). Jako by se rozklepal celý gimbal.
Kdyby se to stalo mě, tak bych si nejdříve myslel, že mám uvolněnou kameru nebo celý gimbal......, pak bych zkoušel to tlumení. Na elektroniku by došla řada až jako poslední.
Vlasta
Kdyby se to stalo mě, tak bych si nejdříve myslel, že mám uvolněnou kameru nebo celý gimbal......, pak bych zkoušel to tlumení. Na elektroniku by došla řada až jako poslední.
Vlasta
len cim to skusit nahradit musim popozerat, este mozem skusit spravit test ze to zavesenie trochu spevnim napriklad stahovackou na kable a vlastne sa ukaze ci je to ono.
zatial vdaka za expertizu
zatial vdaka za expertizu
- gardenroute
Jak máš gimbal (a jaký to vlastně je ?) ke koptéře připevněn ?MarkAurel píše:len cim to skusit nahradit musim popozerat, este mozem skusit spravit test ze to zavesenie trochu spevnim napriklad stahovackou na kable a vlastne sa ukaze ci je to ono. zatial vdaka za expertizu
Ptaak 2 (Phantom 4 HDMI Mode) | FS Dominator HD2 | MarcoPolo Locator |
už jste se někdo s tímhle setkali?
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=kRXUEiCmPeQ[/youtube]
mám stejné motory alexmoss desku a nemůžu se toho třepání zbavit.. čekám na jiné motory tak snad to nebude to samé..
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=kRXUEiCmPeQ[/youtube]
mám stejné motory alexmoss desku a nemůžu se toho třepání zbavit.. čekám na jiné motory tak snad to nebude to samé..
Pro zajímavost, kam vaše hobby pokračuje.
http://www.ebay.com/itm/Steady-Maker-3- ... 2a366bb421
http://www.ebay.com/itm/Steady-Maker-3- ... 2a366bb421