Kontronik Kosmik 160

Motory, gyra, serva, regulátory, stabilizátory, ale i ložiska a jiné obecné technické problémy
Zpráva
Autor
HonzaS

Re: Kontronik Kosmik 160

#16 Příspěvek od HonzaS »

No tak to neřeš. Mě je to taky jedno, ale neobviňuj Kontronik, když nemáš tušení čím to bylo.
Vertigo 2m, Extra 330SC, Supertrino F3P (54g)+Lantsov 15", RCFactory Extra 330LT, JETI DS16
Nakadah
Kontaktovat uživatele:

#17 Příspěvek od Nakadah »

Ty regulatory jsou celkem nove koukam, tak dost mozna se kontroniku neco nepovedlo po HW strance a udelali si z vas majitelu pokusne kraliky. Nekomu to jede, nekomu ne. Divne u takove znacky. Chtelo by to osciloskopem se zaznamem zkusti prubeh na stole se servy, co se skutecne deje. Pokud by to nebylo prukazne a nic by to neukazovalo, bude chyba v ridici casti. Mozna spatne napsany SW, mozna spatne navrzeny HW rizeni celeho regulatoru jak reaguje na vstupy zvenku. Nikdy sem nemel tak drahy regulator, ale u ech levnych jsem se v zivote jeste nesetkal ze by se mi resetnul procesor. Eventuelne by se to chtelo zamerit i na napajeci cast procesoru, jestli se tam nedeje neco nekaleho. Ono dneska muze byt na elektronickych soucastkach jako stabilizatory napeti napsano cokoliv ale vyrobil to cinan podle prani zakaznika - aby to malo stalo. Uz sem se setkal se stabilizatory napeti STi ktere pri zatizeni na nominalni proud spadly s napetim o 25% dolu, bud vyrobni vada a nebo se katovaly kosty v cine....nezavidim vam kluci. Nak
BORN_TO_GRILL

#18 Příspěvek od BORN_TO_GRILL »

kamils píše:Loni mi shořel úplně nový Kontronik KOBY 70LV, po přidání plynu se ozvala rána a z regulátoru vyšlehl plamen a regulátor začal hořet, serva jsem neměl připojené. Poslali mě nový a ten se občas na sekundu během letu vypne a opět naskočí. Po přistání signalizuje přetížení silových obvodů. BEC drží. Regulátor mám otevřený na 50proc a žádné TIC-TOC s ním nedělám. Očas nějaký přemet nic extra. Předcházející Castel naměřil max špičky 40A a nikdy se žádný reset nekonal. Tak si říkám, že by to KOBY měl zvládat levou zadní. Oproti Castlu má Koby excelentní governor, ale to přetěžování ??? Ještě zkusím menší pastorek, uvidím.

To mi Koby 90 LV delal na Protosovi taky. Chce to dat mensi pastorek a mit otevreni pres 70%;) male otevreni nesnasi Koby dobre...
Goblin 700 3Digi, Goblin 380 3Digi, NeXt RC
Futaba T14SG
pkotatko
Kontaktovat uživatele:

#19 Příspěvek od pkotatko »

HonzaS píše:No tak to neřeš. Mě je to taky jedno, ale neobviňuj Kontronik, když nemáš tušení čím to bylo.

Ale ja prece nenapsal ze je mi to jedno. Neni mi to jedno. Momentalne tu nemam ani Kosmika a ani osciloskop ktery by byl schopem tohle zmerit. Jedine co mohu ted udelat je dat ta serva zpatky do stare heli a vyzkouset znova v letu. Do ted jsem to nemohl udelat, protoze jsem cekal na ND abych mohl alespon jednu heli zprovoznit. Dily snad dneska priletely, zitra je budu mit v ruce a pozitri to bude ve vzduchu s HeliJive 120.
Bell 206, Mi-8, nejaka letadla, Jeti DS-16
Screwball671

#20 Příspěvek od Screwball671 »

No nevím, někde jsem viděl video jak Kefurtovi shořel taky Kosmik, nechci malovat čerta na zeď, ale třeba tohle video jsem nemusel dlouho hledat.
http://www.youtube.com/watch?v=HjLaT_X3SOk
Loni zemřel původní majitel Kontroniku, jestli mě pamět neklame a buhví co s tím teď dělaj, je to nová série. Za ty prachy by to mělo bejt megaspolehlivý a ono není. Taky nevím co by ty serva musely produkovat aby dokázaly přes BEC resetovat celej regl, zvláště když maj odběr normální. Možný je samozřejmě vše, ale když tvrděj, že resetovat jde jen odpojením baterie 8O .
Trex 700E, Trex 600 nitro, Protos 500, Trex 500, Trex 450 Sport, Yak 55M, RS352, Piper Cub, Variant
HonzaS

#21 Příspěvek od HonzaS »

BORN_TO_GRILL píše:[

To mi Koby 90 LV delal na Protosovi taky. Chce to dat mensi pastorek a mit otevreni pres 70%;) male otevreni nesnasi Koby dobre...

Ono je to jinak, když ti regulátor jede na 50% tak tam neteče 50% proudu co při 100%, ale ten samý! Jen kratší dobu. A protože je ten motor "víc" zatížený, nejspíš tam poteče víc než těch 100% proudu ale po dobu třeba 50% času. PWR prostě...

Nakadah: Už jsem viděl servo, co nabízelo +- 8V špičky. Což resetne cokoliv, co nemá na vstupu dost velký kond... Zamozřejmě buffer pack ty špičky docela spolehlivě tlumí. Ale základ je vzít ten osciloskop a podívat se.
Vertigo 2m, Extra 330SC, Supertrino F3P (54g)+Lantsov 15", RCFactory Extra 330LT, JETI DS16
pkotatko
Kontaktovat uživatele:

#22 Příspěvek od pkotatko »

Regulator se cely resetoval i na stole pri zkouseni autorotace. Nekolikrat. Serva v tu dobu byla sice zapojena, ale bez pohybu. Nevim, ale reset by se proste nemel stat. I kdybych smotal vsechny kabely do sebe. Regulator se nesmi resetovat. Smi jen zemrit hrdinskou smrti.
pkotatko
Kontaktovat uživatele:

#23 Příspěvek od pkotatko »

HonzaS píše:Už jsem viděl servo, co nabízelo +- 8V špičky. Což resetne cokoliv, co nemá na vstupu dost velký kond... Zamozřejmě buffer pack ty špičky docela spolehlivě tlumí. Ale základ je vzít ten osciloskop a podívat se.

Ja s tebou naprosto souhlasim Honzo. No, nemam osciloskop.
A znovu opakuji dve veci :
1) ta serva litala bez problemu dost dlouho v postate stejne heline s Jive 80HV taky bez zalozni baterky. Proc tedy tam neblbla ? Delky prepakovani stejne. Ano, muzeme se bavit o rozdilnem napeti, ale znovu opakuji, to by muselo byt videt na logu. Kdyz ne spicky, tak celkove vyssi spotreba. A to nebylo.
2) Regulator se resetoval pri zkouseni autorotace. Vypnuti a zpetne rychle roztoceni motoru. Serva byla v klidu, bez pohybu. A stejne se regl resetoval. Ne, nevidim to na serva.
HonzaS

#24 Příspěvek od HonzaS »

Petře ono záleží na kontrukci regulátoru i BEC obvodu. Jak jsem psal, pokud je ošetřený třeba dost velkou kapacitou, tak se před špičkami uchrání. Ale pokud tam takové špičky jsou, tak to neznamená, že je chyba Kontroniku, že to tenhle regulátor nepřežil.

Jinak s těma servama bych teď rozhodně nelítal :( Guilty until proven innoncent :wink:
pkotatko
Kontaktovat uživatele:

#25 Příspěvek od pkotatko »

Ano, souhlas. Ale to porad nevysvetluje restart i bez pohybu serv. Nebo si myslis, ze ta serva mohou produkovat tak vysoke spicky i v klidu ? To se mi fakt nezda.
chastra
Kontaktovat uživatele:

#26 Příspěvek od chastra »

To zní jako by měl regl problém se synchronizací motoru a ne se servama. Ty tam máš Andersony? ty papaji sice víc, ale Kontroniky měli BEC vždy oddělen.
pkotatko
Kontaktovat uživatele:

#27 Příspěvek od pkotatko »

To je porad dokola. Pokud by byl problem se synchronizaci ( beru, muze se stat ), tak se prece nemuze restartovat cely regl. A ze se restartoval je vice nez zrejme. Vytvoril si i novy log na karte po restartu. Vzdycky.
HonzaS

#28 Příspěvek od HonzaS »

A ty konektory? měl jsi ty samé na obou reglech, nebo měl každý regl jinou sadu konektorů?
pkotatko
Kontaktovat uživatele:

#29 Příspěvek od pkotatko »

Konektory stejne, MPJet 5,5 mm. Uplne nove a priletovane dobre. To jsem vsechno kontroloval. Meril jse i odpory jednotlivych kabelu. To byla jedna z prvnich veci co me napadla, tak jsem po tom sel.
Na baterkach jsou konektory starsi ale neopalene. Baterky sdilim i s druhym Logem a nepusobi potize.
Arcicorsa
Kontaktovat uživatele:

#30 Příspěvek od Arcicorsa »

Podle mého názoru řešíte nevyřešitelné, tedy nevyřešitelné bez pomoci kvalitně vybavené elektrodílny.. Pokud se regl restartuje tak bych hledal problém v napájecí části MCU regulátoru, to jest stabilizátor, filtrace atp. :wink: , pak jsem tu měl regl co se taky občas restartoval a na vině byl vadný krystalový oscilátor MCU (těch jsem měnil už hodně nemají rádi vibrace a tvrdé pády).. Ovšem bez pořádného měřícího vybavení (osciloskop a vědět kde a co měřit) nic nezjistíte a budete jen lovit duchy a i když si budete myslet že jste na to přišli tak to bude 50:50 a určitě bych tomu nevěřil na 100% pokud bych to neměl "vědecky" (myslím měřením) podložené.. Takže dobrá rada nad zlato je buď to reklamovat a nebo to svěřit do rukou někoho kdo má na diagnostiku vybavení a hlavně ví co dělá :idea: ...
Goblin 500 Spirit@MiniProtos Spirit@Oxy3 Spirit@Taranis + Xlite RC@ www.arcitimer.com
Odpovědět

Zpět na „Heli - technika“