6.5ccm poletadlo

Aby těch modelářských kategorií nebylo zbytečně moc. Když se to dotýká modelaření, ale nenašli jste zde specializované fórum. Taková témata vložte sem.
Zpráva
Autor
NoName

6.5ccm poletadlo

#1 Příspěvek od NoName »

Zdravim vas! Doporucili byste mi nejake jednoduche,relaxacni letadelko na "sestapulku" ? Myslim neco ve stylu- "Na jare kola,v lete plovaky,v zime lyze,obcas vlekani lehkych vetronu,obcas nejaky ten zakladni akrobaticky obrat" Proste takovy univerzalni stroj (holka na vsechno :))
Krtecek
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od Krtecek »

Hele urcite by to mel byt hornoploch. Tak okolo 180 cm.
RC-FLYINGTEAM

#3 Příspěvek od RC-FLYINGTEAM »

Vlekání se 6,5 :?: :P :P :P .
to letadlo bude rádo že poletí samo a udělá nějaký ten obrat.
Váha bude okolo 2 kg a to je tak akorát.Slyšel jsem ,že se dá vlekat s 12,7 MVVS a letadlo Arrow 40,ale to už je taky taková mez.Doufám že se nech ceš bavit o větroni který ho vlekal někdo za elektorou,jakto bylo v časáku?
smiC
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od smiC »

Ja ted stavim cessnu 182 skylane, je na 6,5
http://marho.wz.cz/ces/ces.htm
NoName

#5 Příspěvek od NoName »

No, vetronem jsem myslel rc hazedlo Rival.... Je dost lehke,tak nevim... Jasne ze ne zadnou 2500mm V2 :)
RC-FLYINGTEAM

#6 Příspěvek od RC-FLYINGTEAM »

Větroň který se má vlekat ze země musí mít ovládány křidélka :!: .
"Proč?" Vlečený větroň se může naklonit na stranua zavadit křídlem a to se dá zabránit jenom včasným dáním křidélek. "Vždyť se dá zatočit směrovkou!" Směrovka je vtom to případě nanic,protože reaguje pomalu a letadlo se musí nejdřív natočit nabok aby začalo zatáčet.
NoName: nevím sice coto je tel Rival ,ale hazedla mají věčinou (co tak vím)řízený jenom S,V. Na vlekání je potřeba minimálně Háček,V,K.Háček musí být ovládán,jelikož by si určitě chtěl vědět kdy se odpoutážod vlečné.
Na vlečné sice je lepší když se ovládá(vlastní zkušenost 8) ),ale nemusí.
P.S.:s větroni už lítám nějaký ten "pátek" tak vím očem píšu.
cap232

Re 6,5 éro

#7 Příspěvek od cap232 »

Já mám krabicový hornoploch2,7kg na MVVS 6,5 s "firemním laďákem ", vrtule APC 10x6 a výkonu je dost profil polosouměrný, rozpětí 1500 mm, délka 1250 mm . S tímto érem jsem tahal pásku z videokazety cca 120m dlouhou (nikdy jsem to neměřil, prostě maximum co šlo odmotat ) a to už je pěkná zátěž a éro to zvládlo bezproblémově. Doporučuji na éro použít 3 kolvý podvozek příďového typu. Je to fakt supr éro a lítá i za silného větru. Tento typ letadla je fakt dobrá volba.
RC-FLYINGTEAM

#8 Příspěvek od RC-FLYINGTEAM »

smic: Ta cesna vypadá dost dobře 8) .
NoName

#9 Příspěvek od NoName »

RC-FLYINGTEAM: Tak to mam smulu :D kridelka to fakt nezna...
cap232: Muzes poslat foto, vypada to celkem schudne ;) Myslim ze mail mam v profilu, jinak je to 0name(zavinac)seznam.cz
cap232

Re 6,5 éro

#10 Příspěvek od cap232 »

S tou fotkou to je špatný, nemám digitální ani jiné fotky tohoto éra a v tento okamžik je tak trochu rozmontovaný po havárce.... Je to něco jako TRAINER od Graupnera, ale křídlo je bez vzepětí. Jo a fakt se nemám čím chlubit, vypadá hrozně, má totiž už za sebou 3 havárky....
NoName

#11 Příspěvek od NoName »

Nevadi, me slo spis o to,abych mel predstavu jak to vypada a jaky planek ci stavebnici bych mel konkretne shanet
maxi

#12 Příspěvek od maxi »

Já jsem vlekal předešlou sezonu s Piprem o rozpětí 2 metry a váze 5 kg s motorem 12,7 MVVS. Vlekal jsem větroně Trejsi (stavebnice SVOR) ,větron DG o váze 3.5kg ropětí 3.5m,větron F3J váha asi 2.2kg a hazedlo 1.6m.S větroněm DG to bylo už na hranici vlekáni.Všechny modely měli vypinaci háček(kromě hazedla).U hazedla byl pevný háček na špici trupu a vypináni potlačením. S házedlem jsem jednou dosáhl výšky 650m.Vlekáni větroně ovladaného křidélky bylo lepší,ale i se směrovkou to šlo.S motorem 6.5 to bude tak na toho Rivala v pohodě. Fotky na stránkach www.rc-krnov.wz.cz
NoName

#13 Příspěvek od NoName »

tak skoda... vlecna 12.7 tam ma 404 error :(
maxi

#14 Příspěvek od maxi »

Omlouvám se zítra by to mělo být v pořádku.
cap232

#15 Příspěvek od cap232 »

Jestli chceš stavebnici tak se zkus mrknout na model SWALLOW od Hackera proporce to má podobné jak ten můj výtvor, ale je to tak 20 krát hezčí a cena je taky slušná, ale zkušenost s ním nemám. Já si éro vždy komplet stavím bez koupenéko plánu, stavebnice už vůbec nekupuji, takže ti nemůžu poslat ani plánek té mé potvory. Ať ti to s tím érem vyjde a letu zdar !
Odpovědět

Zpět na „Ostatní“