Nabíjení smart mobilu z LiPo na celodenní tůře
Pravidla fóra
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Nabíjení smart mobilu z LiPo na celodenní tůře
Nemáte někdo už vyřešené nabíjení mobilu z Lipo na celodenní tůře? Když se využívá navigace, foto aj., tak baterka nevydrží celý den. Díky za rady.
KMX, Edge RCF, Veloxity, MC, DF
DS-14
DS-14
Re: Nabíjení smart mobilu z LiPo na celodenní tůře
Mám autonabíječku a na ní 3s LiPol
Pohoda, akrod bacha na hluboké vybití, kdyžtak k tomu použít pípák.
Nebo kamarád má záložní baterii. Jsou tam dva výstupy na USB
Je to stejně velké jako mobil a nabije to z toho 3x doplna.
Ale je to poměrně drahé.
Ale je to poměrně drahé.
Nikdy nikomu nevěř, pak budeš věřit všem stejně....
náhradní baterie třeba na aukru stojí do mobilů cca 230 kč, je to lepší než nosit lipo, pípáky, dbát z bezpečnosti na zkraty pády apod.
:):)
Nejlepší a nejjednodušší řešení.
Nejlepší a nejjednodušší řešení.
Dejfak píše:Mám autonabíječku a na ní 3s LiPol
Ale je to poměrně drahé.
Ten můj mobil se dá nabíjet i z USB, takže koupit http://www.ges.cz/cz/car-5v-2-1a-usb-GES07507574.html
a pomocí samice autokonektoru připojit 3s Lipo a ještě nějakou kontrolu článků do servisního konektoru baterky.
DS-14
DS-14
vola sa to power bank a da sa to kupit v kapacitach od prd (~6$ na ebay) do nevidis (mam 10Ah za tusim 30euro z pocitacoveho obchodu), podobne s cenami, niektore kombinovane napriklad s ledkami na svietenie ... 100% ale suhlasim s nazorom ze je daleko vyhodnejsie a lacnejsie mat so sebou prislusny pocet nabitych akumulatorov a menit ich 
Mnooo.... Ono je to s tim menenim baterek takove osemetne. Zvlast kdyz potrebujes sroubovak nebo horkovzdusnou pistoli jen abys pulku smartphonu vubec otevrel 
Tom
- danidani
- Kontaktovat uživatele:
Ještě můžeš zvážit toto: http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... duct=46361
buf píše:náhradní baterie třeba na aukru stojí do mobilů cca 230 kč..... Nejlepší a nejjednodušší řešení.
Jo, obzvlášť když ta aukrobaterka pak má 1/5 deklarované kapacity...
jyrry.webnode.cz
Taky se da pouzit externi BEC nasteveny na 5V a k nemu nejakou vyrazenou lipo z modelu. Pokud to bude spinany BEC tak je prakticky jedno jaka k tomu bude baterka, pokud bude linearni tak pouzit 2S. Na vystup BECu pripajet USB konektor, datove piny konektoru propojit. Bez propojeni datovych pinu to bude nabijet 0,5A, s propojenim 1A. Pokud s tim nekdo bude chtit nabijet jablecny iTelefon tak bude trosku problem, tak se na datove piny davaji odpory nejake konkretni hodnoty...
T-Rex 600N Spirit, Tx Aurora.
jyrry píše:Jo, obzvlášť když ta aukrobaterka pak má 1/5 deklarované kapacity...
no neviem woe, na ebay som kupil zopar nahradnych placiek do helefonov a zatial vzdy boli ok, naposledy do sonaka J ktory mi siel horko tazko 1,5 dna, tak teraz nemam problem ficat 3 dni :- ))) ... asi treba pozriet kto co predava a ake ma referencie
origo baterka ma 1700mah a ta co som kupoval, mala na sebe napisane 2400 ... co som bral znacne s rezervou ale povedal by som ze nekecali wzhladom na dosahovane casy
Shodou okolností něco podobného zrovna testuju. Je tam 6A BEC, lipolka, pípák, univerzální plošnák, USB konektory a trocha pájení. Funguje to výborně. Jen v případě že chceš nabíjet Apple zařízení, musíš tam ještě dát 4 odpory, jinak se nezačnou nabíjet. Viz foto. Toto je zatím testovací verze. Chci to zabalit do nějaké menší krabičky. Pokud by byl zájem můžu se rozepsat více o tom zapojení s odpory.
https://dl.dropboxusercontent.com/u/2813197/power.jpg
https://dl.dropboxusercontent.com/u/2813197/power.jpg
Takže mám 2 varianty:
1. Náhradní baterie
+ baterii vyměním a jdu (naviguju, fotím) dál.
- telefon se fakt blbě otevírá
- radší mít doma ještě externí nabíječku na tyto baterie (abych nemusel telefon furt otvírat pro dobití náhr. baterií před cestou)
2. Nabíjení (USB autoadapter + Lipo nebo ten z HK)
+ levné (baterii a lipo hlídač mám)
- průběžně dobíjet v batohu během cesty pokud nefotím nebo nehledím na display
1. Náhradní baterie
+ baterii vyměním a jdu (naviguju, fotím) dál.
- telefon se fakt blbě otevírá
- radší mít doma ještě externí nabíječku na tyto baterie (abych nemusel telefon furt otvírat pro dobití náhr. baterií před cestou)
2. Nabíjení (USB autoadapter + Lipo nebo ten z HK)
+ levné (baterii a lipo hlídač mám)
- průběžně dobíjet v batohu během cesty pokud nefotím nebo nehledím na display
Naposledy upravil(a) semi dne úte 25.02.2014 12:22, celkem upraveno 1 x.
DS-14
DS-14
Ja pouzivam obyc
18650 + USB krabicku, se kterou bud nabijis 18650 nebo tou 18650 nabijis cokoliv pres USB. IMHO nejlevnejsi a nejpraktictejsi reseni. S 3000mAh to mas skoro na 3 plne dobiti smartphone. Cena celkem: 300Kc
nCPX, nQX, 500X Bell 222, Phantom 2 FPV, Snapper CF, SkyJib-X4, Mavic Air
DX8, Phoenix
DX8, Phoenix
nooo. nevím kdy jsi kupoval naposled na aukru, ale převážná většina baterek má skoro stejnou hodnotu a 1/3 ještě vyšší, dnes neexistuje, že by se prodávaly baterie 1/5 orig. kapacity.
Osobně kupuju občas do MT, kupoval jsem náhradní do kamery. Na výběr je jich dost. A hlavně orig. baterie stojí 800-1300 kč např. a za tu cenu na aukru koupím skoro 3 kusy a jsou v poho.
Osobně kupuju občas do MT, kupoval jsem náhradní do kamery. Na výběr je jich dost. A hlavně orig. baterie stojí 800-1300 kč např. a za tu cenu na aukru koupím skoro 3 kusy a jsou v poho.