Jako hlavní kritéria bych uvedl:
1) Napětí (počet článků) se kterým je regulátor schopný pracovat. Do 4S to umí všechny, pro vyšší počet článků je výběr mnohem užší
2) Proud - Na nižší zatížení jde použít i velké regulátory, opačně to neplatí. Takže je potřeba si spočítat jak budou v kopteře zatěžované a podle toho vybírat. Pokud se nebojuje o každý gram a milimetr rozměrů, je lepší vzít regulátor určený pro vyšší zatížení, potom míň hřeje a je menší pravděpodobnost poruchy.
3) Firmware - dnes je hodně doporučovaný SimonK, ale občas mají tyto regulátory problémy se synchronizací, pokud má motor hodně pólů. Pro tyto motory jsou hodně doporučované regulátory s procesorem Silabs, přeflashnuté na BLHeli firmware.
4) rozměry a hmotnost - podružný parametr, který má význam pouze v extrémních případech...
5) Osobní preference, dostupnost - Já teď dávám přednost regulátorům Afro z HK, ale poslední dobou mě začíná Hobbyking štvát s tou jejich dopravou, tak přemýšlím čím bych je v budoucnu nahradil, až budu stavět něco větší. Rád bych našel nějaké spolehlivé s podporou 6S baterií, spolehlivou funkčností u vícepólových motorů a proud by mi stačil do 30A
Zajímavě vypadají tyto, asi jeden objednám na otestování:
http://www.myrcmart.com/rcx-45a-opto-26s-esc-series-programed-for-multicopter-simonk-firmware-p-6768.html