Osazení lodi
Osazení lodi
Zdravím námořníky,
vyrábím svou první loď určenou na zavážení nástrah. Chtěl bych ji osadit elektronikou z čínského setu letadla art tech mustang P51D. Jedná se o bezkartáčový stříďák 100w a regulátor tuším 18 - 20 A. Napájení 3S lipo. Prosím o pomoc s volbou lodního šroubu a kormidla. Také mi není jasné jak utěsnit hřídelku pro kormidlo. O lodích nevím bohužel zatím shola nic. Napište mi proto prosím ve zkratce na co bych si měl dát případně pozor. (chlazení motoru, vyvážení.. ?)
Děkuji
vyrábím svou první loď určenou na zavážení nástrah. Chtěl bych ji osadit elektronikou z čínského setu letadla art tech mustang P51D. Jedná se o bezkartáčový stříďák 100w a regulátor tuším 18 - 20 A. Napájení 3S lipo. Prosím o pomoc s volbou lodního šroubu a kormidla. Také mi není jasné jak utěsnit hřídelku pro kormidlo. O lodích nevím bohužel zatím shola nic. Napište mi proto prosím ve zkratce na co bych si měl dát případně pozor. (chlazení motoru, vyvážení.. ?)
Děkuji
-
zacatecnik
Re: Osazení lodi
Tady byste mohl najit hodne dobrych informaci. www.mo-na-ko.cz
DĚKUJI dobrý web ale na mé otázky jsem tam odpověď nenašel...
Když se tam registruješ, tak je tam i kecací chat, tam se můžeš zeptat
http://mafire.rajce.idnes.cz/Lod/ tady jsou fotky jak to zatím vypadá... potřebuji jen poradit jak se utěsňuje hřídelka na kormidlo.. vygooglil jsem ze se to matla kolomazi? No a jaký zvolit šroub...
TAZmania píše:Když se tam registruješ, tak je tam i kecací chat, tam se můžeš zeptat
děkuji, zkusím
- madyr
- Kontaktovat uživatele:
Do hřídele kormidla dej vazelinu snad to servo utahne.
Motor bude mít moc velké točky.Vrtule co nejmenší a s co nejmenším stoupáním.
Celý pohon není vhodný
Motor bude mít moc velké točky.Vrtule co nejmenší a s co nejmenším stoupáním.
Celý pohon není vhodný
Diky za rady uz jsem vse zjistil namazu vazelinou a sroub dam 30mm
TAZmania píše:Když se tam registruješ, tak je tam i kecací chat, tam se můžeš zeptat
MaFire píše:děkuji, zkusím
Zkusil, rad vyslechl celou fůru a stejně si to udělá po svém... Utvrzuji se v pocitu, že zájemcům o zavážecí loďky nemá smysl radit
Z jihočeského Písku pozdravuje
Ladislav Douša (ladous)
Ladislav Douša (ladous)
Co je prosimtebe
nejdřív jsem dostal vyhlášeno, že zase rybář a zavážecí lodička. Potom radu že to co sem koupil za par supek mam vyhodit a koupit neco jineho, kdyz jedine co mi chybelo abych to zkusil byl lodni sroub. No a nakonec sem dostal radu na 30mm sroub a vazelinu do hridelky.... Což udělám. Tak jestli seš naštvanej že sem to nehodil do popelnice tak asi nema smysl radit no, jak řikáš
peace
tak všechno funguje až neuvěřitelně skvěle, loďka lítá jak drak a poslouchá na slovo. Jediné co tak vazelína v hřídelce nepomohla a do lodi skrz ni trochu zatéká... Máte nějakou radu.. ? Zatím jsem vygooglil jen ložiska a molitan... Ložiska mi přijdou zbytečně složité řešení a molitan zase moc prasácké... zastavovat a vymačkávat molitan... Co nějaké těsnění ?
-
rejsek.zdiby
Jde hodne o to,jakou vazelinu jsi tam dal. Dle toho,ze ti skrz ni tece jsi tam dal asi ridkou. Hridel otackami vytlaci vazelni na stenu pouzdra a skulinkou voda protece. Zkus tuhle vytrit ven a dat tam nejakou "tak akorat".nesmi byt zase moc husta,pak by ti to delalo zase odpor.chce to trochu zaexperimentovat. Nevim jakou mas hridel, ale ja mam na konci vsech hrideli jeste pred matkou silonovou podlozku,ktera taky dobre tesni...
Dekuji vyzkousim
nejak doporuceni na osvedcenou vazelinu?
-
rejsek.zdiby
Ja ti nevim,mam doma ve sklenicce od vyzivy "tak akorat" ale co je to za vazelinu ti nereknu...
Tak jsem dneska spalil regl..
nalila se mi do nej voda..
Bude tento v pohode?
Http://www.hobbyking.com/mobile/viewpro ... entcat=417
Diky
Bude tento v pohode?
Http://www.hobbyking.com/mobile/viewpro ... entcat=417
Diky