Turnigy 9XR

Vše o TURNIGY 9X. Programování, úpravy HW i SW této vysílačky
Odpovědět
Zpráva
Autor
gego37

Re: Turnigy 9XR

#361 Příspěvek od gego37 »

Zdravím Vás,

a prosím o radu. Nahral som do Turnigy 9XR OpentTX, ver. r2940 cez Campanion.
Mám tam problém s tým, že prepínače Ailreon a Thr.Cut nereagujú a mám ich vysvietené ako zapnuté. Neviem kde robím chybu, keď nahrám orig. firmware prepínače fungujú ako sa patrí.
(našiel som podobnú chybu pri úprave na FrSky telemetriu, moja RC je bez zásahu ... zatiaľ :D
A druhá vec, je v openTX možné naprogramovať prepínač, alebo tlačítko na zápis subtrimov ako to má originálny firmware, neviem to tam najsť.

Ďakujem

M.
gego37

Problém 9XR a OpenTX

#362 Příspěvek od gego37 »

Zdravím Vás,

a prosím o radu. Nahral som do Turnigy 9XR OpentTX, ver. r2940 cez Campanion.
Mám tam problém s tým, že prepínače Ailreon a Thr.Cut nereagujú a mám ich vysvietené ako zapnuté. Neviem kde robím chybu, keď nahrám orig. firmware prepínače fungujú ako sa patrí.
(našiel som popis podobnej chyby pri úprave na FrSky telemetriu, chybné letovanie, no moje rádio je nové, bez zásahu ... zatiaľ :D
A druhá vec, je v openTX možné naprogramovať prepínač, alebo tlačítko na zápis subtrimov ako to má originálny firmware, neviem to tam najsť.

Ďakujem

M.
Pip

#363 Příspěvek od Pip »

Ahoj. Neflashnul jsi firmwer s telemetrií i když ji ještě nemáš udělanou?
Pokud něco nefunguje, tak je čas pročíst si návod k obsluze ...
gego37

#364 Příspěvek od gego37 »

hej .. vdaka za radu, vyskusal som bez FrSky a ide OK.

teraz sa len rozhodnut medzi ER9x a openTX .. na OpenTX mi chyba rychli zapis do subtrimov .. uvidim, poskusam :)
kope
Kontaktovat uživatele:

#365 Příspěvek od kope »

Zkoušel jsem obojí (ER9X i OpenTx) ještě když jsem měl T9X a za sebe bych volil OpenTx - už jen kvůli letovým režimům.
Wind Dragon slow 2,4 GHz byl první...
gego37

#366 Příspěvek od gego37 »

aj mne sa viac paci openTX, teda zatial na stole :D .. uz len to ze mi companion nechce s ER9X pracovat, definovat modely, aspon zalohovat .. takze zatial openTX, za cas aj telemetria :), vdaka za rady
twint

#367 Příspěvek od twint »

tak konecne mam objednano , mod 2 s opentx. a protze mam i rc auto se starou 27mhz tak bych to rad predelal na 2,4ghz. jelikoz na letadla me vyhovuje vic mod 2, tudiz plyn vlevo tak mam otazku:
chtel bych auto ridit plynem vlevo ale i se zpateckou, jak na to?
1. napada me trefit stred a nastavit regualator s vychozi polohou v pulce - nevyhoda ze se asi malokdy trefim, i kdyz bude velkej neutral range? vyhoda jednoduchost
2. zpusob kterej by se me libil je nechat paku jako u letadla , dole 0% nahore 100% a zpatecku prepinat nejakym prepinacem, otazka co brzda? nastavit na regualtoru auto brzda pri nulovy plynu? chudak motor a baterka...
HPI E-Firestorm Flux , Hotwing 1000 Evo
3D tiskárna Rebel 2, Photon Mono X
Argo22
Kontaktovat uživatele:

#368 Příspěvek od Argo22 »

na auto je nejlepsi volantovka (pokud to neni naka maketa nebo nakladak...)
nema to kridla a prece to leti :D
juraj.jurej
Kontaktovat uživatele:

#369 Příspěvek od juraj.jurej »

FrSky Tandem X20
spravcanetu

Mrtva 9XR

#370 Příspěvek od spravcanetu »

Dnes som chcel programovat na openTX cz. Pocas flashovania vyhodilo chybu a vysielacka je mrtva. Ani nezapne display len horny napis. Odisiel cip ci co sa mohlo stat? Ani povodna tam nejde nahrat proste nic. Prosim pomozte. Vysielacku mam 2 den no nechcel som sa ucit ER9X po eng ale po cz openTX a dopadol som ako som dopadol
srabsrab

Re: Mrtva 9XR

#371 Příspěvek od srabsrab »

Nevim jak tyhle vyssi atmegy protoze experimentuju zatim jenom s attiny ale...
Jestli chyba behem flashovani tak sis nejspis bloknul ten cip. Paklize do nej nejde nahravat. Jde to opravit high voltage programovanim (12Volt???) a pojistky cipu resetnout. (bohuzel na to mam jenom pripravek pro male attiny takze konkretne s vysilackou nepomuzu - jen aby si vedel co asi tak hledat -fuse bit doctor) mi se to stalo jednou na 3 cipech za sebou (bez ohledu na restart woken a kontrolu dratu .... od te doby uz ne a nikdy jsem neprisel na to proc.. na dalsich cipech a techto opravenych jiz zadny problem..)

Predpokladam spravne ze cip nejde uz ani precist? Tedy nekomunikuje s programatorem...
spravcanetu

#372 Příspěvek od spravcanetu »

Stale vidim precitam z cipu aj zapisujem donho no pre ukoncenim vyhadzuje chyby.

Ak je to co pises zak som si zkurvil novu vysielacku...PARADA!
pilot205

#373 Příspěvek od pilot205 »

ze by to riadila daka atmega? to sa mi moc nezda..skor by som to videl na dake ARM ale možno sa mylim
srabsrab

#374 Příspěvek od srabsrab »

spravcanetu píše:Stale vidim precitam z cipu aj zapisujem donho no pre ukoncenim vyhadzuje chyby.

Ak je to co pises zak som si zkurvil novu vysielacku...PARADA!

No jestli stale komunikuje tak to neni beznadejne.... Jakym softem palis a co to hlasi za chyby?
spravcanetu

#375 Příspěvek od spravcanetu »

Skusal som cez companion9X potom cez extreme burner-avr, khazama avr....a nic sa neda napalit. Neviem ci nemam vymazanu celu eeprom. Ale ked sme isli daco programovat taksom to komplet zalohoval no ani zaloha nejde. A ked skusam rozne verzie, tak raz sa zaplalen obrazovka a nic na nej nebolo...
Chyb je vela vravi aby som pouzil bud -d, alebo -F...
device signature =0x000102
expected signature for atmega 128 is 1E9702
Skusal som aj AT 64 aj AT128 no bez uspechu.
Odpovědět

Zpět na „Turnigy T9x“