Coptery v hledáčku ÚCL

Pokud máte chuť jen tak tlachat, tak tady je to správné místo... také sem budou admini přesouvat věci, které podle jejich názoru jinam nepatří.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Pravidla fóra
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Odpovědět
Zpráva
Autor
tks
Kontaktovat uživatele:

Re: Coptery v hledáčku ÚCL

#2 Příspěvek od tks »

Neumím posoudit, nakolik to skutečně odpovídá platným předpisům.
Ale pokud budu předpokládat, že ano, tak bych to klidně podepsal a někam vyvěsil. :-)
Nevidím tam nic, co by mě - jako normálního modeláře - mělo omezovat v mém koníčku.

Ale obávám se, že tady s takovým názorem budu v drastické menšině.
ROZSYP.CZ - Web o modelech letadel v rozsypu
Už sem nechodím, jsem na mailu, viz můj web.
kope
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od kope »

to TKS: pročetl jsem si to taky a souhlasím s Tebou, přijde mi to jako (konečně), rozumný text.
Wind Dragon slow 2,4 GHz byl první...
BoŠ

#4 Příspěvek od BoŠ »

tks píše:Neumím posoudit, nakolik to skutečně odpovídá platným předpisům.
Ale pokud budu předpokládat, že ano, tak bych to klidně podepsal a někam vyvěsil. :-)
Nevidím tam nic, co by mě - jako normálního modeláře - mělo omezovat v mém koníčku.

Ale obávám se, že tady s takovým názorem budu v drastické menšině.

Souhlasím
MC-20HOTT,DS-16,X10S,14SG,S-trino MkII,SpeedFire, Extra 102",MiniCorado,LOGO550SE,Goblin570
holmer83

#5 Příspěvek od holmer83 »

Opravdu překvapivě rozumný text se kterým zcela souhlasím. Neříkám, že někdy nelétám mimo tato pravidla, ale přitom všem zcela chápu, že je třeba dodržovat instituci "zdravého rozumu" jinak se za chvíli budeme bát vylézt na ulici s tím co na nás dneska spadne z nebe.
Rytmus Mini, Toro900, Pulse 15e, Apprentice, Talon mini, Trainer40OBL, Twinstar, quadra, Taranis X9E
BoŠ

#6 Příspěvek od BoŠ »

holmer83 píše:... je třeba dodržovat instituci "zdravého rozumu" .......

Přesně tak!
MC-20HOTT,DS-16,X10S,14SG,S-trino MkII,SpeedFire, Extra 102",MiniCorado,LOGO550SE,Goblin570
AR1
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od AR1 »

Jen bych pořád přestal používat to o tom "zdravém rozumu", jak je vidět i zde na diskuzích, každý ho může mít posazený "někde jinde".
http://ar1.rajce.idnes.cz/
Starkong

#8 Příspěvek od Starkong »

Napsano srozumitelne s pochopenim problematiky. Bravo :)
nCPX, nQX, 500X Bell 222, Phantom 2 FPV, Snapper CF, SkyJib-X4, Mavic Air
DX8, Phoenix
2952

#9 Příspěvek od 2952 »

AR1 píše:Jen bych pořád přestal používat to o tom "zdravém rozumu", jak je vidět i zde na diskuzích, každý ho může mít posazený "někde jinde".

...a jak by to tedy mělo podle Tebe vypadat, když bojuješ proti "zdravému rozumu" ?:-)))
To se má každý tedy chovat, jak urvaný ze řetězu?
To by nás teprve čekaly zákazy, příkazy a nařízení !:-)

Text ÚCL je velmi rozumný :-)
Mad_Box
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od Mad_Box »

Otázkou zůstává o co a jak přesně se tato formulace textu opírá a jak bude tento text přeformulován v případě nějakého problému, kdy jde většinou zdravý rozum starnou.
Raptor E700 (MSH Brain)
MiniProtos (miniVbar 5.2)
ROB

#11 Příspěvek od ROB »

2952 píše:...a jak by to tedy mělo podle Tebe vypadat, když bojuješ proti "zdravému rozumu" ?:-)))
To se má každý tedy chovat, jak urvaný ze řetězu?
To by nás teprve čekaly zákazy, příkazy a nařízení !:-)

Text ÚCL je velmi rozumný :-)

Tedy já nevím - já ten text od AR1 pochopil asi jinak. Viz třeba toto vlákno : viewtopic.php?f=22&t=64340. Zde je jasně demonstrováno, že každý si představuje pod pojmem "zdravý rozum" asi ouplně něco jiného :lol:
K tomu textu od ÚCL. Jo - podle mne je to dobré, ale měl bych možná výhradu k uváděné výšce letové hladiny u modelů. Ono to omezení 300m není platné pro celou ČR a to by tam nějak měli uvést. Třeba udělat pro modeláře "srozumitelnou" mapu s výškovými omezeními.
Ale díky za to, že se nějaké pokusy o osvětu bezpečného létání začínají objevovat a snad se také dostanou do povědomí.
2952

#12 Příspěvek od 2952 »

Já bych se moc neptal...nebo dojde k tomu, že budeš studovat leteckou ICAO mapu...
Další věc je, kdo a čím tu výšku bude měřit!???...Většinou jsou to jen velmi nepřesné odhady.
A pokud budeme odmítat "zdravý rozum" , přijde úředník a vše nám hezky "vysvětlí :-)))
Toho bych se nechtěl dožít :-)
AR1
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od AR1 »

ROB píše:[

Tedy já nevím - já ten text od AR1 pochopil asi jinak. Viz třeba toto vlákno : viewtopic.php?f=22&t=64340. Zde je jasně demonstrováno, že každý si představuje pod pojmem "zdravý rozum" asi ouplně něco jiného :lol:
.[/quote]

Díky!

2952 názorně předvedl, v čem spočívá problém.
http://ar1.rajce.idnes.cz/
Vlasta2

#14 Příspěvek od Vlasta2 »

asi jsem šťoura, ale já to nadšení nějak nepociťuji. Pod písmenem C je uvedeno, že stroj nesmí mít vlastní navigační a řídící systém, který by umožnil let na předem zvolené místo. To, ale dnes umí i Naza V1, V2 a všechno další. Za pár měsíců, bude tuto možnost mít každá řídicí deska ve spojení s GPS. Dnes to možná neumí NAZA Lite. Jinak řečeno, rekreační lítání končí, když jsem si nedávno koupil NAZU V2 . Protože to technicky umožňuje let na předem dané místo (bod), je to již bezpilotní letoun a je jedno, že mě lítání na stanovené body nezajímá. Prostě mám nástroj a basta .

Vlasta
JMalik

#15 Příspěvek od JMalik »

ROB píše:............. Ono to omezení 300m není platné pro celou ČR a to by tam nějak měli uvést. Třeba udělat pro modeláře "srozumitelnou" mapu s výškovými omezeními...........

Ty mapy jsou k dispozici a automaticky se zatím předpokládá, těch 300m AGL je maximum mimo výšková omezení.
Pokud cokoliv v této diskusi hodnotím, nebo se k něčemu vyjadřuji, je to jen má domněnka
Odpovědět

Zpět na „Smetiště“