Mobius kamera

Létání na výlety s přenosem obrazu je tu. Vysílače, přijímače, kamery či video-brýle. Pokus te se co nejvíce dodržovat zákony ČR. Samozřejmě, že i natáčení z modelů, výběr kamer a foťáků. Prostě věci související.
Odpovědět
Zpráva
Autor
jio

Re: Mobius kamera

#46 Příspěvek od jio »

Měl bych 3 otázky na dlouhodobější vlastníky.

1) Jak dlouho vydrží plně nabitá baterka.
2) Jak se kamera chová k baterce při zastavení na vybitou baterku? Točí dokud může nebo má nastavenou maximální mez vybití?
3) Máte někdo zjištěno, jak velkou kartu Mobius obslouží na jedno nabití? Sice píšou "Supports up to 32GB MicroSD cards", ale to je otázka limitu FAT32, ne baterky.
petrovo

#47 Příspěvek od petrovo »

Širokoúhlý objektiv je k mání například ZDE.

Jinak kamerka je skutečně velmi malá s pogumovaným povrchem a velmi příznivým poměrem cena/výkon. Po prvních několika pokusech ji hodnotím, jako dobrou koupi. Micro SDHC kartu jsem použil 16GB Class 10. Obslužný software pro Windows mSetup poskytuje bohaté nastavení, i vyhledávání aktualizací software. Software pro Android jsem nezkoušel z důvodu absence datového kabelu (propoj telefonu atd. s Mobius-em).

Nějaké "větší" testování prozatím neproběhlo - mám ji teprve od včerejška.
jendabek

#48 Příspěvek od jendabek »

Petrovo, působí konstrukčně, že i něco vydrží? Kupoval jsi od nás nebo ze eBaye?
Přišel mi dnes balík, tak jsem se těšil, že přes víkend (který má být vydařený) si s tím pohraju, ale byly to jen smršťovačky z HK ... měl jsem chuť si je omotat kolem krku a vyfénovat se :D
vojta mansfeld
Kontaktovat uživatele:

#49 Příspěvek od vojta mansfeld »

jendabek píše:srovnání ... http://www.youtube.com/watch?v=D_jpx3j3Hks

Video je ale ještě se starším FW, nový hodně vylepšuje vyvážení bílé a produkuje celkově přirozenější barvy.

Díky, no podle videa vyhrála Mobius, Boscam má taky nějak malý úhel záběru... A ten starší sw je u Mobius nebo u Boscam? (Pardon, nemumím anglicky)
Pioneer,Superzoom XL,Rally XP,F3K Manta,E-Hawk 1500,FPV MaxiSwift,MiniExtra 330,Quad500,FPV Swift2.
jendabek

#50 Příspěvek od jendabek »

U Mobius, nový firmware má především lepší barvy, vylepšuje expozici (plynulejší a přirozenější změny např. při namíření do slunce) a především přidává možnost si všechno tohle plus ostrost, vyvážení bílé apod. přednastavit (připojením k PC nebo Androidu) :-)
Teď jsem zkouknul taky zajímavé video, kde se ukazuje, že snad i něco vydrží :D
http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... EtNY#t=197
vojta mansfeld
Kontaktovat uživatele:

#51 Příspěvek od vojta mansfeld »

Aha, já bych dal přednost přesvětlenému Mobiusu než tomu šedému Boscamu... Pánové... Je rozhodnuto :mrgreen: ten nový FW je už na kamerách které jsou v prodeji nahraný? Co obnáší jeho nahrání (nebo jiného později novějšího)??? A kde se dá koupit za nejlepší cenu abych neriskoval DPH a clo na hranicích?
Pioneer,Superzoom XL,Rally XP,F3K Manta,E-Hawk 1500,FPV MaxiSwift,MiniExtra 330,Quad500,FPV Swift2.
petrovo

#52 Příspěvek od petrovo »

Ještě jednou - kupoval jsem u nás. Přesněji ZDE. K nákupu z Číny bude připočítáno CLO, takže spekulace k nejlepší ceně jsou mimo. Navíc mám již plné zuby čekání na objednané zboží - toto jsem odpoledne objednal a druhý den odpoledne měl v rukou ...

Aktualizace software i firmware se provádí přímo v TOOLS programu mSetup. Co vše se dá programem nastavit, může každý vyzkoušet i "nasucho" bez připojené kamery - stačí soubor rozbalit a spustit. Veškerá nastavení i aktualizace probíhají připojením kamery přes dodaný USB kablík k PC defacto okamžitě a "bezbolestně".

Náhradní díly pro kameru (určitě nebude nutné je hned objednávat!) a nějaké to příslušenství je například ZDE.

Ještě několik bodů závěrem:

- kamera bude v programu mSetup viditelná až po vložení micro SDHC paměťové karty. Bez ní funguje jen jako Web kamera.
- pokud by měl někdo problém s přehráváním natočeného videa Mobius-em, zaměřte se na použitý přehrávač. Kamerou to nebude.
- kdo by chtěl nastavovat parametry kamery telefonem s Androidem, musí si pořídit extra kablík/redukci - konektor kompatibilní se svým telefonem a na druhé straně ZÁSUVKA standardního USB portu.
Naposledy upravil(a) petrovo dne sob 01.03.2014 13:46, celkem upraveno 1 x.
JosefSvejk

#53 Příspěvek od JosefSvejk »

vojta mansfeld píše:Aha, já bych dal přednost přesvětlenému Mobiusu než tomu šedému Boscamu...

To mi připomnělo argumentaci jednoho známého kdysi v pravěku barevné TV. Měl nastavené barvy téměř na max a říkal: Když už jsem si koupil tu barevnou televizi, tak chci mít ty barvy pořádné. Ten boscam má v tom srovnání barvy rozhodně přirozenější. Podívej se kolem sebe, svět zase není až takový cirkus (opticky). :wink:
Člověk je tak složitá bytost, že o tom lidstvo nemá ponětí.
petsild
Kontaktovat uživatele:

#54 Příspěvek od petsild »

Musím se Švejkem souhlasit Boscam má věrohodnější podání barev (porovnávací video). Jestli jde na Mobius nastavit vyvážení bílé, bude video vypadat správně.
http://petsild.rajce.idnes.cz
T-Rex450Pro,MCPXBL,P-51,Pulse1600,F-16,L-39Vasafan 65,Xeno,BF-109
DX7
jendabek

#55 Příspěvek od jendabek »

Koukni na ty videa v prvním příspěvku a sám si rozhodni, jestli se ti líbí víc ty z Mobius nebo Boscam - nehledě na to, co je "realističtější".
Míru saturace i vyvážení bílé můžeš každopádně poladit tím programem, v novém FW je ale už ve výchozím stavu je podání barev přirozenější.
Naposledy upravil(a) jendabek dne sob 01.03.2014 13:33, celkem upraveno 1 x.
petrovo

#56 Příspěvek od petrovo »

petsild - vyvážení bílé je samozřejmě možné v těchto krocích:

- Auto
- Sunny
- Cloudy
- Tungsten
- Fluorescent
- Custom1 až Custom3 (ruční nastavení hodnot RGB)

Toto nastaveni je pak shodné pro still image i video
jendabek

#57 Příspěvek od jendabek »

všiml jsem si tam i možnosti "doladit" vyvážení bílé zatržítky jako warm, warmer, cool, cooler apod.
petrovo

#58 Příspěvek od petrovo »

To není vyvážení bílé, ale efekty pro výsledný obraz. Opět platí, že se nastavení projeví jak na statických snímcích, tak i videu.

EDIT:

Ještě k aktuálnosti software. Já koupil kamerku s posledním firmware, což je v této chvíli verze 1.17. Ale i kdyby někdo měl nainstalovaný starý firmware, nic se neděje - mSetup najde nejnovější. Uživatel jen odklikne a má všechny vymoženosti kamerky v mžiku dostupné. Tuším, že jsem dával i kontrolu samotného mSetup programu a našlo mi to novější (2.0.3.4). Tak jsem si jej stahnul ....
Boberts

#59 Příspěvek od Boberts »

Mimochodom už je nová verzia označovaná boscam hd19 plus. Nový senzor, nový firmware, nová optika. Škoda že neuvolnili aspon original firmware, skúsiť na staršiu verziu. Ale asi im ide len o predaj...
DX8 , YAK 54 , Crack YAK, SBACH 342, MaxiSwift, Skywalker X7
vojta mansfeld
Kontaktovat uživatele:

#60 Příspěvek od vojta mansfeld »

Ok, díky za rady, mě přišlo zkrátka podání barev u Boscamu víc šedé než je ve skutečnosti ale rozhodl jsem se pro Mobius... Nebudu jí brát hned (třeba by mi na ní někdo z rodiny chtěl přidat k svátku) a rovnou k ní vezmu asi nějaké příslušenství- držák na kolo, možná i na helmu, kartu... A prodávají se k ní i náhradní baterie, ta baterie je vevnitř měnitelná bez chirurgického zákroku?
Odpovědět

Zpět na „FPV, točení videa a focení“