Díl devátý druhá částSuper místo, vypadá to na déšt,ale jsem naštěstí pod střechou, kontroluji znovu plášt, trochu se to na mě šklebí, ale vcelku to po tý opravě drží.
Dávám konzervu, dyt už jedu druhý týden, tak přece nebudu jenom na pivu a mám už konečně nárok taky na pořádný jídlo.
Pršet nejspíš nebude, tak se jede dál.
Vyšný Orlík, nějaký domek u silnice, přez okna vidím šicí stroje,všude baby, tak je to jasný, žebrám jehlu, dostávám rovnou dvě a ještě si mohu vybírat,je to minifabrička na výrobu sportovní obuvi,kolik proužku tam na ty kecky našívaj si nechám pro sebe, diakujem a dovi, no a jede se dál.
Svidník, před sebou vidím kiosek, no to je jasný, tady se bude pít a šít, obojí se daří, akorát mě varují, tu su samý šiblí, tu ta niekto pichně, bezva alespon vím, co přijde, taky mi raděj, abych nakopal zemljakou, tu je to prý družstevné a každému je to jedno.
Na brambory seru, než bych to uvařil na tý svý minibombičce, došel by plyn a rozdělávat někde večer ohen, tak jsem asi vážně mrtvej.
Ale z toho pichnutí mám fakt boby, nikdo mě na nocleh nezve, tak se budu muset někam vnutit.
Daří se hned napoprvé,kamenárstvo, dvě dievčice u dveří za plotem, tak to zkusím a že prej nieje problém, kludně sa vyspi aj v nutri, zve mě majitel tak něco přez třicet.
Exkurze, tak fotím, představování a že prej mimo kamenárstveničení majšstěr Slovenska v šilových športov, demonstrativně zvedá nad hlavu něco jako stoletý dub, máčený zřejmě dalších sto let ve vodě, páč já byl rád, že jsem tu věc alespon kutálel.
Je ale přátelskej a navíc se bude i vařit, teda ten ruplej nosič, hned mám lepší náladu, chci to napsat Aleně, ale je mi blbý ted něco datlovat do mobilu, tak Alčo dnes sorry, ale fakt stručně, odesílám zprávu--žiju, ozvu se později--
Pokračuje prohlídka objektu, posilovny, kanceláře, hmm bedny TVM, starý dobrý český hifi a krmený mrnavou Unitrou? řve to jako kráva, zkouška mojich hudebních vědomostí a naštěstí se chytám, Apocalyptica, dělám mu radost, že jsem znalec a jde se dál k počítači, jak že se to s těma náhrobkama vlastně dneska dělá, chvilku vysvětluje co a proč a pak cvaká dál, na ukážky filmov.
Von to tu má !-Clasic Entertaimen uvádí Americký film--Forrest Gump, já chci domu, ted a hned, slzy na krajíčku.
Cvak,zamačkávám slzu v oku,počítač se vypíná a jde se vařit ten nosič a spát, tak dnes dobrou, nabijím mobil, datluju ještě další zprávu Aleně, ale smula, nelze se připojit, tak hold až zítra.
Ještě zkouknu tachák, dneska 80km, no jasně, prvních patnáct kiláku bez šlápnutí, to se to pak drtí jako prd.
http://pepin65.rajce.idnes.cz/Slovensko ... ek_145.jpg