Pokud máte chuť jen tak tlachat, tak tady je to správné místo... také sem budou admini přesouvat věci, které podle jejich názoru jinam nepatří.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Pravidla fóra
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
graup15 píše:No jo,už mi to téma nebaví...tak čau .
Dalibore, že nejsem zrovna příznivcem výškových rekordu, nebo přeletu coptérama přez města je jasný, ale kdybych to dělal a chtěl to sem dávat, myslím, že by to šlo vcelku v pohodě, pokud bych to tu pak ale s nikým donekonečna nerozebíral a nevymejšlel nějaké ospravedlnující argumenty,je to samozřejmě těžký to vydržet a nereagovat na negativní připomínky, ale kdybych to vydržel, tak by se určitě unavili i ti, co to se mnou chtějí donekonačna řešit, občas nějaký moderátor mázne nějaký graf, ale jinak asi bez problému.
graup15 píše: Jinak mi jsou u ...(nesmí se tu psát sprostá slova,jinak to hned JirkaA smázne:-)
Proč se ale pořád oháníš tím, že jsou ti všichni---
vždyt stačí napsat, že bez těch dalších a dalších výzev nedokážeš žít a pokud si tě pruser nebo zákon nakonec najde, tak za to hold zaplatíš, hned by to pusobilo jinak, než když všem musíš dávat pořád najevo, jak jsou ti u zadku.
Proč se ale pořád oháníš tím, že jsou ti všichni---
vždyt stačí napsat, že bez těch dalších a dalších výzev nedokážeš žít a pokud si tě pruser nebo zákon nakonec najde, tak za to hold zaplatíš, hned by to pusobilo jinak, než když všem musíš dávat pořád najevo, jak jsou ti u zadku.
Sorry to bylo špatně napsáno..né všichni,jen dva zdejší sooodruzi:-) Ale jak jsi psal,už konec plkům..fakt už to stačí
Starkong píše:Porizeni 1.koptery (Phantom).. 13.000 Kc Poplatek za rekreacni letani.. 5.000.000 Kc RC modelareni leze do penez, ale tohle je nova dimenze
Pleteš si případnou maximální výši pokuty s poplatkem, který je daleko nižší. Poplatek za rekreační létání s bezpilotním letadlem je 6500 Kč viz tento odkaz na popis k tomu.
Chapu takze s kopterou bud letas za 6.500 Kc hobby nebo 16.500 Kc komercne, je to tak? Pokud nekdo leta s cimkoliv od Phantoma nahoru hobby bez registrace tak je nelegalni?
nCPX, nQX, 500X Bell 222, Phantom 2 FPV, Snapper CF, SkyJib-X4, Mavic Air DX8, Phoenix
To je docela škoda no, že jsem těch 20+ tKč nevlomil místo do Phantoma třeba do bazarové 700 heli. Sice to jenom seká hlavy (viz ten Čech v USA), ale asi to nepředstavuje takové riziko, jako chytré koptéry. No co už.
Starkong píše:Chapu takze s kopterou bud letas za 6.500 Kc hobby nebo 16.500 Kc komercne, je to tak? Pokud nekdo leta s cimkoliv od Phantoma nahoru hobby bez registrace tak je nelegalni?
To je cena za poplatky v případě účelu hobby na první dva roky a v případě komerčního na první rok. Po uplynutí příslušného období se žádá o prodloužení povolení za cca 1500 kč na další dva roky pro hobby nebo na další rok pro komerční provoz.
V parlamentu je již návrh novely zákona o poplatcích, který by ceny těch poplatků měl významně snížit zejména pro hobby.
K tomu si ještě připočti individuální roční pojištění, které musí být sjednané pro pokrytí škod způsobených bezpilotním letadlem ve výše minimálně cca 24 milionů Kč což vyjde jen hrubým odhadem tak na dalších cca 6000 kč ročně.
Nechte už toho strašení malých dětí. Pochopitelně určitě nic platit nebudu. Platím daně a víc ode mne nedostanou. Nejsem nikde registrován, a proč taky. Lítám si pro radost a odreagování ze stresu v práci. Jasně kdyby mi prdlo v hlavě a chtěl se tímhle blbnutím živit, což stejně nepřipadá v úvahu, tak bych o tom možná uvažoval. Zatím používám mozek a lítám tak abych nikoho neohrozil.
Marek_Km píše:To je docela škoda no, že jsem těch 20+ tKč nevlomil místo do Phantoma třeba do bazarové 700 heli. Sice to jenom seká hlavy (viz ten Čech v USA), ale asi to nepředstavuje takové riziko, jako chytré koptéry. No co už.
Pokud by ta 700 heli obsahovala GPS a autopilota, který by umožňoval ať už let po naprogramované trase nebo návrat do místa startu neřízený pilotem pak to bylo úplně stejné.
Ta povinnost mít povolení ve vztahu k vybavení GPS a autopilotem se neodvíjí od nebezpečnost samotného modelu, ale od toho, že automatické řízení autopilotem je obecně považováno za více nebezpečné než řízení pilotem.
ST píše:Pochopitelně určitě nic platit nebudu. Platím daně a víc ode mne nedostanou...
Pokud provozuješ bezpilotní letadlo, které nesplňuje v doplňku X uvedenou definici modelu letadla byť ho provozuješ jen pro rekreační létání tak pokud k tomu nemáš povolení tak je to záležitost do prvního průseru nebo dokud tě někdo neudá a pak už to bude jen otázkou jak vysokou pokutu ti za to případně ve správním řízení vysmahnou. Následně se pak budeš moci odvolat ke Správnímu případně až k Ústavnímu soudu, ale pokud nebudeš v tom odvolání úspěšný tak lze očekávat, že budeš mít problém.
Tohle se naštěstí nikdy nestane, teda pokud to tady zase neveme pevně do rukou levice. Tohle je snad nějaký virus v poslední době na foru. Nebo se to týká jenom Pražáků ? Pardon.