DJI NAZA pokračování
Re: DJI NAZA
Mam tam konektory, cize asi jeden z nich. Tiez sa mi uz stalo ale na vrtulniku ze prestal ist motor a bol vadny konektor. No nic, asi to napajkujem na tvrdo a bude snad pokoj
Vrtule pouzivam APC 10/4,7 SF na unasacoch MPjet. Dakujem za odpovede .
PKsoo (Peter) - Pezinok e-mail.: pksoo@azet.sk
obracím se na Vás s dotazem,
Právě jsem nainstaloval nazu lite na quadro
regulatory simonK 30A
vysilačka t9x
motory rctimer 880Kv
při uvodni inicializaci blikne jako poslední 3x zelená (místo 4x že by to bylo tim že nemam ještě připojeno gps?)
nicméně k tomu nejduležitějšimu snažím se natočit motory , takže klasicky zapnu vysilačku , připojim baterku vyblika to u tuvodni sekventi a v manualu dale nic, pokud přepnu na att. žlutě blika (sekvence) takže zatim vše ok.
Jakmile chci odarmovat motory nic se ale nestane , motory nezapipaji nic (kalibrace vysilače provedena vše v zelenym krom plynu ktery je uplně v levo)
Zkoušel sem všechny 4 kombinace a nic.
Pote jsem to sjel znova asi po 10 a najednou mi to signalizuje ztrata signalu (žlutě rychle blika) pokud ale připojim k pc vše je ok a signal tam leze , zkoušel sem nabindovat beze změny.
regulatory simonK 30A
vysilačka t9x
motory rctimer 880Kv
při uvodni inicializaci blikne jako poslední 3x zelená (místo 4x že by to bylo tim že nemam ještě připojeno gps?)
nicméně k tomu nejduležitějšimu snažím se natočit motory , takže klasicky zapnu vysilačku , připojim baterku vyblika to u tuvodni sekventi a v manualu dale nic, pokud přepnu na att. žlutě blika (sekvence) takže zatim vše ok.
Jakmile chci odarmovat motory nic se ale nestane , motory nezapipaji nic (kalibrace vysilače provedena vše v zelenym krom plynu ktery je uplně v levo)
Pote jsem to sjel znova asi po 10 a najednou mi to signalizuje ztrata signalu (žlutě rychle blika) pokud ale připojim k pc vše je ok a signal tam leze , zkoušel sem nabindovat beze změny.
- SAT-HOFMAN
- Kontaktovat uživatele:
Yety píše:obracím se na Vás s dotazem,
regulatory simonK 30A
vysilačka t9x
motory rctimer 880Kv
Control Mode Switch v asistentovi ti funguje správně a reaguje (nastavit na vysílači).
opraveno byl sem v FS režimu , už neblika ztrata signalu ,ale motory pořad nejdou odarmovat nevim proč
PS: v TX monitoru je vše krom plynu zelene , nicmeně i po kalibraci druhy kanal nechodi plně v pravo.
EDIT: vyřešeno obracena polarita konektoru
PS: v TX monitoru je vše krom plynu zelene , nicmeně i po kalibraci druhy kanal nechodi plně v pravo.
EDIT: vyřešeno obracena polarita konektoru
Mám dotaz, můžu přepínat man-ati-gps za letu, nebo musím jenom na zemi?
NAZA-M V2, GoPro 3 BlackEd+,H3-2D,DJI iOSD Mark II,Skyzone,Quadcopter DJI-F450 ,AVL58 5.8,Taranis.
- SAT-HOFMAN
- Kontaktovat uživatele:
Torino píše:Mám dotaz, můžu přepínat man-ati-gps za letu, nebo musím jenom na zemi?
Klidně za letu. Na manuál předem trošku potrénuj
Neřešil jste někdo jak udělat plynulejší otáčení Yaw?
Když udělám EXPO tak ho musím dát alespoň na 80% a stejně to není ono, u středu páky to zmrtví EXPEM, ale jak to začne nabíhat tak to není o moc plynulejší a je to zase fofr.
Když snížim zisk v Asistentovi, tak je to na ovládání plynulejší ale při stání na místě za větru je copter neklidný a má Yaw zákmity. Když zisk zvyšuju, tak zákmity zrychlují až vymizí, ale pak je to zase ostré na Yaw. Nevím proč neudělali položku v štelování Alti na Yaw, je tam Roll a Pitch, u těch se dá seřídit citlivostna páku, ale na Yaw tam není. Jak to řešíte?
Nechce se mi podle toho co jdu natáčet měnit zisky. Navíc už nemám volný kanál. A tahat PC
Když udělám EXPO tak ho musím dát alespoň na 80% a stejně to není ono, u středu páky to zmrtví EXPEM, ale jak to začne nabíhat tak to není o moc plynulejší a je to zase fofr.
Když snížim zisk v Asistentovi, tak je to na ovládání plynulejší ale při stání na místě za větru je copter neklidný a má Yaw zákmity. Když zisk zvyšuju, tak zákmity zrychlují až vymizí, ale pak je to zase ostré na Yaw. Nevím proč neudělali položku v štelování Alti na Yaw, je tam Roll a Pitch, u těch se dá seřídit citlivostna páku, ale na Yaw tam není. Jak to řešíte?
Nechce se mi podle toho co jdu natáčet měnit zisky. Navíc už nemám volný kanál. A tahat PC
Nikdy nikomu nevěř, pak budeš věřit všem stejně....
nedá se nastavit citlivost jednoho (vybraného) kanálu přímo na vysílači ?
Vlasta
Vlasta
- SAT-HOFMAN
- Kontaktovat uživatele:
Vlasta2 píše:nedá se nastavit citlivost jednoho (vybraného) kanálu přímo na vysílači ?
Vlasta
Pokud jsem dobře pochopil dotaz.
Tak přiřadit regulaci zisku na externí kanál takto.
Měl jsem tam ještě dodatek že nemám volný kanál
A IOC se mi nechce rušit...
Ale nejspíš budu muset něco objetovat.
Ještě se zeptám, dodávám k Naze externí OSD s GPS 10Hz
Budou se nějak mezi sebou rušit?
Mám je docela blízko usebe.
A IOC se mi nechce rušit...
Ale nejspíš budu muset něco objetovat.
Ještě se zeptám, dodávám k Naze externí OSD s GPS 10Hz
Budou se nějak mezi sebou rušit?
Mám je docela blízko usebe.
Zdravím páni,
dneska som si bol zalietať s hexou a lietal som na GPS mode ked tu zrazu začal kopter okolo určitých suradnic krúžiť cca 20m okolo tej suradnice.. Celkom prudko až som sa lakol. Celý čas mal chytené všetky satelity. Stalo sa vám už dakedy dačo také?
dneska som si bol zalietať s hexou a lietal som na GPS mode ked tu zrazu začal kopter okolo určitých suradnic krúžiť cca 20m okolo tej suradnice.. Celkom prudko až som sa lakol. Celý čas mal chytené všetky satelity. Stalo sa vám už dakedy dačo také?
Taranis X9D Plus, Heavy lift hexacopter, Phantom 4 Pro
- Pekacek77
- Kontaktovat uživatele:
Duffs píše:Zdravím páni,
Mě se to stalo s Naza-M Lite, po inicializaci jsem počkal na uložení polohy a po startu mi koptéra prudce couvala a kroužila pozpátku kolem místa startu. Jako předváděčka schopností Nazy u kamaráda to byl celkem dost provar... Tahle řídící jednotka, ten kus, byl asi vadný, později se zase koptéra otáčela kolem své osy, reklamace vyřešena výměnou, ale tím tě nechci strašit.
Někdo mi tvrdil že když je to zblblé že se má kolem GPS/kompasu kroužit magnetem a tím srovnat hodnoty.
Nikde jsem nic podobného neviděl, není to nějaká kachna?
Nikde jsem nic podobného neviděl, není to nějaká kachna?
Mě se to stalo s Naza-M Lite, po inicializaci jsem počkal na uložení polohy a po startu mi koptéra prudce couvala a kroužila pozpátku kolem místa startu. Jako předváděčka schopností Nazy u kamaráda to byl celkem dost provar... Tahle řídící jednotka, ten kus, byl asi vadný, později se zase koptéra otáčela kolem své osy, reklamace vyřešena výměnou, ale tím tě nechci strašit.
Mam nazu cca 1 rok a stalo sa mi to 1. krat.
Taranis X9D Plus, Heavy lift hexacopter, Phantom 4 Pro
- Pekacek77
- Kontaktovat uživatele:
Pokud se to stane, asi bude nejlepší přistát a znovu opakovat zapnutí, nic jiného mě nenapadá. Pokud se to bude opakovat, nevím, párkrát se tu zmiňovalo zaseklé čidlo gyra nebo akcelerometru, ale fakt nevím.