Obnovená anketa - jaký létáte mód?
Re: Obnovená anketa - jaký létáte mód?
MOD3, jako ve stíhačce. Pravá ruka volná pro ovládání zbraní aj.
KMX, Edge RCF, Veloxity, MC, DF
DS-14
DS-14
Martin T. píše:Létám Mod 2....
Za 1, - plyn u většiny vojenských letadel je situován na levou ruku.
Za 2, - kamarád co mě učil ho létá taky
a za 3, - byl jsem naučenej z flysticku z doby kdy jsem hrál Sturmovika
Naprosto stejná situace. Leta mám tenhle joy, kde plyn a směrovka je na levé páce, takže mod 2 a nikdo by mě už nepředělal:

Flop II, C182, EasyStar, BladeDancer, Tracy-E, Extra EPP, Guppy (ve stavbě), Copter
Také mne překvapuje srovnávání ovládání modelu s dospělým letadlem. Není za tím jen ješitnost? To jsem borec co, když ovládám model stejně jako stíhačku
To už jsem skoro pilot stíhačky 
Pat
Pat
Futaba T14SG
Velox II, Piper clipped w., Bücker 133 Jungmeister, Slow Poke
Velox II, Piper clipped w., Bücker 133 Jungmeister, Slow Poke
PatMat píše:Také mne překvapuje srovnávání ovládání modelu s dospělým letadlem. Není za tím jen ješitnost? To jsem borec co, když ovládám model stejně jako stíhačkuTo už jsem skoro pilot stíhačky
Pat
To není žádná ješitnost. Proč? Nebo alespoň v mým případě. Prostě když 15 let lítám výškovku a křidélka na pravé straně, tak proč bych měl najednou létat na rádiu naopak.
Flop II, C182, EasyStar, BladeDancer, Tracy-E, Extra EPP, Guppy (ve stavbě), Copter
JosefSvejk píše:Nevidím jediný důvod, proč bych měl řídit své modýlky podobně jako třeba ultralight.
Řídím tak, jak to umím, a to je mode1.
Je to skutečně tak, není žádné pravidlo, že piloti velkých letadel létají v módu 2.
Je to jen o tom, komu který mód vyhovuje.
Pokud cokoliv v této diskusi hodnotím, nebo se k něčemu vyjadřuji, je to jen má domněnka
To na tých robinsonoch nelietate piroflipy?
- zdendys
- Kontaktovat uživatele:
Kdybych se včera nedíval na dokument o leteckých katastrofách, tak bych ani nevěděl co je to "přípusť".MartinMartin píše: Samozřejmě jsou letadla které mají plynové přípustě dvě....
Stejně tak si myslím, že to tady neví většina modelářů.
Dostal jsem dárek, let na simulátoru ve Gbelích, a musím říci, že porovnávat to s TX vůbec nechápu.
Ať si každý lítá mód jaký mu vyhovuje a umí, vypadá to tady, že by někteří dali nejraději po hubě tomu,
kdo má jiný názor a lítá jiný mód než on.
Nechtěli by jste taky někteří určovat, jestli mám být pravák nebo levák...
"Je těžké být debilem, protože konkurence je veliká."
kdyz jsem pred lety zacinal s letanim modelu byl jsem u jednoho kolegy(moc hodny a vstricny chlapik.bohuzel je jiz v modelarskem nebi) no a tem mi vysvetlil ktery mod je ktery.posadil k simu a rekl.zkus si ten a pak ten a ktery ti prijde prirozeny ten si vyber. vybral jsem si 1. po letech jsem si poridil Funjeta a byl problem. vyskovka v levo mixnute s kridelky v pravo a hod si to sam. docela prekerka. No ale neznamena to ze bych mod snad nekdy menil. Z toho vypliva at ma kazdy mod jaky mu vyhovuje a kazdy mod v jiste situaci skomplikuje zivot.
PatMat píše:Také mne překvapuje srovnávání ovládání modelu s dospělým letadlem. Není za tím jen ješitnost? To jsem borec co, když ovládám model stejně jako stíhačkuTo už jsem skoro pilot stíhačky
Pat
Pouze jsem uvedl důvod ,proč létám mod 2 (nemusíš mít z toho mindrák)
Teď mně taky napadla jedna výhoda módu 3, bradou si dávám plyn a pravou rukou hažu větroň.
KMX, Edge RCF, Veloxity, MC, DF
DS-14
DS-14
JosefSvejk:
Nevidím jediný důvod, proč bych měl řídit své modýlky podobně jako třeba ultralight.
Řídím tak, jak to umím, a to je mode1
JMalik:
Je to skutečně tak, není žádné pravidlo, že piloti velkých letadel létají v módu 2.
Je to jen o tom, komu který mód vyhovuje.
PatMat:
Také mne překvapuje srovnávání ovládání modelu s dospělým letadlem. Není za tím jen ješitnost? To jsem borec co, když ovládám model stejně jako stíhačkuTo už jsem skoro pilot stíhačky.
Ještě jednou hlavní výhody modu2 a pro (leváky neni pravidlem) modu3 to znamená:
Výškovka s křidélky jsou ovládané jedním kniplem
Nikoho tu rozhodně nenutím, aby se na stará kolena přeučoval, jen tu píšu jeho Přednosti.
Závěr je... každému prostě vyhovuje jeho oblíbený mod tak no.
http://petsild.rajce.idnes.cz
T-Rex450Pro,MCPXBL,P-51,Pulse1600,F-16,L-39Vasafan 65,Xeno,BF-109
DX7
T-Rex450Pro,MCPXBL,P-51,Pulse1600,F-16,L-39Vasafan 65,Xeno,BF-109
DX7
semi píše:Teď mně taky napadla jedna výhoda módu 3, bradou si dávám plyn a pravou rukou hažu větroň.
Stejnou výhodu používám u Mode 1
-
bundes
- Kontaktovat uživatele:
Lítám mod 1 - proč? Lítají ho v Hradci Králové na letadlech snad všichni, neviděl jsem jediný důvod pro to začínat s něčím jiným...
Letuschopno: Diablotin 8,5 ccm, Mig 7 (EPA kombat)
- Arcicorsa
- Kontaktovat uživatele:
Mode 1 s HELI, každý na mě kouká jako na blba
když to vidí ale já s tím nemám problém a nepřijde mi že by to bylo nějaké složitější, 3D zalétnu stejné jako kolegové s mode 2
.. Jinak mode 1 protože moje první hračkoidní heli měla plyn vpravo.. Ono je to stejně jedno, já když létám tak vlastně vůbec nevím co s těma páčkama dělám
, koukám na vrtulník v hlavě si říkám že chci udělat toto a letět tam no a ono se tak stane, jak kroutím s palci vůbec netuším
..
Goblin 500 Spirit@MiniProtos Spirit@Oxy3 Spirit@Taranis + Xlite RC@ www.arcitimer.com
- koulinek
- Kontaktovat uživatele:
Lítám mod2 a proč? Protože když jsem vzal svůj první TX do ruky tak se mi zdálo že by mi to vyhovovalo víc takže náslodovalo přehození na mod2. Přečetl jsem si tehdá taky podobnou aknetu a tam se potvrdilo že je lepší zvolit ten mod, kterej lépe vyhovuje subjektivně na začátku a na ostatní nehledět.
T14SG, PhoenixRC 5, Hexacopter Y6, GoPro 3 Black, FPV
QAV250, TF2, SWIFT2, TREX450, FunCub, SuperCub
QAV250, TF2, SWIFT2, TREX450, FunCub, SuperCub