Esky Lama V4 vs E Sky Robins

Coaxiální vrtulníky od hraček až po průzkumné prostředky.
Zpráva
Autor
scarabeus

#31 Příspěvek od scarabeus »

Gattor píše:Mrknu na to. Moc lidi, nakupujuci na eBay, neznam a vzdycky jsem si to chtel vyzkouset a neco objednat. Az nebudu neco chapat, doufam, ze budes mit dost trpelivosti a neco mi vysvetlis. Dik.

Tak to ja znam naopak lidi, co nakupuji na ebay nebo v zahranicnich shopech (Cina/USA) velice casto. Vetsina veci se proste tady kupovat nevyplaci. Napriklad u nahradnich dilu nema cenu pomyslet na reklamaci, k cemu :-)

Budes-li mit dotaz, posli mi email, no problemo.
hafca

#32 Příspěvek od hafca »

scarabeus píše:Tohle patri uz do jinyho vlakna, ne sem...

Skutečně přesná a vyčerpávají odpověď. Jsem rád, že se našel někdo, kdo mi dokázal poradit. Pro začátečníka má každá rada cenu zlata. Ještě jednou dík.
Gattor
Kontaktovat uživatele:

#33 Příspěvek od Gattor »

scarabeus> ok, dik.
scarabeus

#34 Příspěvek od scarabeus »

hafca píše:
scarabeus píše:Tohle patri uz do jinyho vlakna, ne sem...

Skutečně přesná a vyčerpávají odpověď. Jsem rád, že se našel někdo, kdo mi dokázal poradit. Pro začátečníka má každá rada cenu zlata. Ještě jednou dík.

Kriste... Toto je vlakno o dvourotorovych vrtulnicich A a B. Ty se ptas na jednorotorove C, D, E. Proc chces michat jablka a hrusky? Proste zaloz novy vlakno s tim samym dotazem a dozvis se co chces.

Jak myslis, ze ti nekdo poradi ohledne vyberu jednorotoraku, kdyz napriklad vlakna s dvourotoraky vubec necte?
hafca

#35 Příspěvek od hafca »

Hele, nic ve zlým, šlo odpovědět i jinak. Já to bral tak, že ty dvojky tady byly pohaněný a každej psal, že to je k ničemu. Proto jsem si myslel, že když se tu chválí jednušky, že se něco dozvím. Chyba asi byla, že jsem chtěl radu od lidí, kteří mají dospělý vrtulníky a tyhle "hračky" jim nic neříkají. :oops:
scarabeus

#36 Příspěvek od scarabeus »

hafca píše:Hele, nic ve zlým, šlo odpovědět i jinak. Já to bral tak, že ty dvojky tady byly pohaněný a každej psal, že to je k ničemu. Proto jsem si myslel, že když se tu chválí jednušky, že se něco dozvím. Chyba asi byla, že jsem chtěl radu od lidí, kteří mají dospělý vrtulníky a tyhle "hračky" jim nic neříkají. :oops:

Spis tu je malo lidi, kteri si prosli dvojkama a presli na jednorotoraky. Nemuzu souhlasit s tim, ze je to k nicemu. Samozrejme se ovladani diametralne lisi, to ano, ale pro seznameni hybani s packami a blbnuti nadoma to je bohaty. Taky hodlam prejit na jednorotorak, ale az si budu sakra jistej jak ovladat dvourotorak. A tim nemyslim ovladani typove dvou vs jedno ale vychytat smer - zatim je to bez problemu pokud koukam zezadu, jakmile se ale otoci ke mne predem, jsem zmatenej jak beruska :-D

A lepsi naucit se tyhle zakladni pohyby u dvourotorovyho nez abych rozsekal vetsi jednorotorak.
zdzd

#37 Příspěvek od zdzd »

scarabeus píše: Nemuzu souhlasit s tim, ze je to k nicemu. Samozrejme se ovladani diametralne lisi, to ano, ale pro seznameni hybani s packami a blbnuti nadoma to je bohaty. Taky hodlam prejit na jednorotorak, ale az si budu sakra jistej jak ovladat dvourotorak. A tim nemyslim ovladani typove dvou vs jedno ale vychytat smer - zatim je to bez problemu pokud koukam zezadu, jakmile se ale otoci ke mne predem, jsem zmatenej jak beruska :-D

A lepsi naucit se tyhle zakladni pohyby u dvourotorovyho nez abych rozsekal vetsi jednorotorak.

To není optimální cesta. Pokud chceš skončit u jednorotoráku, je vhodnější dvourotorák úplně vynechat a místo něj pořídit simulátor. Dvourotorák ti moc přínosného nedá a ještě se pak budeš muset zbavovat blbých návyků. A bez simulátoru se stejně neobejdeš.

Chceš-li se opravdu věnovat jednorotorákům, tak simulátor a hurá do nich. Je to tak nejrychlejší, nejefektivnější a také nejlevnější.
Gattor
Kontaktovat uživatele:

#38 Příspěvek od Gattor »

scarabeus> pokud chces prejit na jednorotor, tak dle spousty informaci, co jsem ziskal na netu, je 2rotor spise zahuba a zdroj zlozvyku. ja uz se smiril s tim, ze jednorotor nechci. staci mi simulator. tam nic nerozbiju. a je to uzasny prolitani.

at tvrdi kdo chce, co chce, proste bych 2rotor nevymenil. clovek se prolitne a ne neustale neco uci, vychytava a spise posloucha heli, nez ona jeho (mluvim o zacatcich, ktere jsou u 1rotoru minimalne 10x delsi).

co se tyce nauceni se kloneni nebo otaceni, kdyz je vrtulnik proti tobe, muzu doporucit nasledujici reseni:

neni to tak dlouho, co jsem se tu a na dalsich mistech ptal na nejakou poucku na nauceni se obraceneho rizeni, kdyz je vrtulnik proti. odpoved vsude stejna: ucit, ucit, ucit. a je to skutecne tak. i presto, ze poucky existuji, moc na ne neni cas. i presto uvadim: pri kloneni, kdyz je heli proti tobe, tak se kloni na tu stranu, kam vrtulnik utika; pri otaceni okolo osy je jednoduche si predstavit, ze packa doprava je otaceni vrtulniku po smeru hod. rucicen a doleva proti. to funguje vzdy. at je vrtulnik proti tobe nebo po smeru.
prisel jsem na zajimavou vec. nekde v nejakym dokumentu jsem videl, ze piloti formuli, pouzivaji simulator a vlastni predstavivost. pruzkumy prokazaly, ze predstava (projizdeni trasy v hlave) je ucinejsi, na procvicovani, nez simulator. delal jsem to pred spanim taky. a trenoval na simulatoru (btw: na 2rotor je nejlepsi RC Helicopter Indoor Adventure - spise hra). 3 dny jsem propadal panice, ze se to nikdy nenaucim. jeden den naprostej zmatek a druhej den se probudim, rano k tomu sednu a hle, najednou mi to nedela sebemensi problemy. verim, ze spanek presunem z docasne pameti do stale a mozecku ti v tom pomuze. to same jsem trenoval na couvani po smeru a proti smeru. nakonec do stran. uz to docela zvladam. na vrtulniku bych si to nedovolil, precijen mam sve listy na rotoru rad. na zminenem simulatoru jsem si osvojil vsechny pohyby a pri prechodu na orig. vrtulnik jsem cumel jak blazen, jak mi to jde. opravdu skvele a muzu doporucit. ke zminene hre/simulatoru mam pripojeni joypad s 2 analog. packama = stejne jako ovladac rc. citlivost shodna.
jinak jeste cas: zhruba 14 dni treninku. skoro kazdy den po 1-3 hodinach na simulatoru a jeden prolet v telocvicne (2 hod). uz se pohybuju po celem byte. bez teto doby treninku jsem se neprojetel dal, nez metr od postele, aby pad byl do mekeho. i presto zarvaly 4 listy. ale pujde to driv, chytil jsem zlozvyky (pohyb a skoro mod 1) z Piccoze a pak se musel preucit.
arda1
Kontaktovat uživatele:

#39 Příspěvek od arda1 »

Já jsem s lítáním na sinu jak se říká" naštíru" -prostě jej nemusím i kdyby měl fotorealistickou grafiku a byl bůhvíjak věrný realitě .Je to pro mě pouhá náhražka čehosi- asi jako sex po SMS. :lol: :lol: :lol: Prostě než na simu, raději nelítám vůbec-když tak to už je dle mě smysluplnější si od těch kvedlaček a vlaštovek odpočnout a jít si když je hnusně nebo zima třeba zajezdit s autíčkem na ulici nebo na dvorek nebo aspoň s minielektrou do obýváku.............Dle mě 1000x smysluplněji strávený čas než honit imaginární cosi po obrazovce. :wink:
ICQ 638556901
Gattor
Kontaktovat uživatele:

#40 Příspěvek od Gattor »

jasne, 2rotor se da i bez simu (ale odnesete par listu, popr. dalsi casti vrtulniku). ovsem 1rotor myslim, ze bez simu nelze.
zdzd

#41 Příspěvek od zdzd »

Gattor píše:jasne, 2rotor se da i bez simu (ale odnesete par listu, popr. dalsi casti vrtulniku). ovsem 1rotor myslim, ze bez simu nelze.

Lze. Ale musíš vyloupit banku a mít kýbl mechaniků. :lol:
Mad_Box
Kontaktovat uživatele:

#42 Příspěvek od Mad_Box »

http://www.mojehobby.cz/diskuze/strom2.php?idforum=21&r=1201205326&potec=888184

Toto je krásný příklad toho jak je sim dobrá věc.
Raptor E700 (MSH Brain)
MiniProtos (miniVbar 5.2)
arda1
Kontaktovat uživatele:

#43 Příspěvek od arda1 »

Já se k tomu nechci nějak vyjadřovat ale asi jste to honzasovi(že nikdy nelítal s žádnou heli) sežrali i s navijákem :wink: :lol: :lol: :lol: (jeje teď to od něj schytám) :roll:
ICQ 638556901
scarabeus

#44 Příspěvek od scarabeus »

zdzd píše:To není optimální cesta. Pokud chceš skončit u jednorotoráku, je vhodnější dvourotorák úplně vynechat a místo něj pořídit simulátor. Dvourotorák ti moc přínosného nedá a ještě se pak budeš muset zbavovat blbých návyků. A bez simulátoru se stejně neobejdeš.

Chceš-li se opravdu věnovat jednorotorákům, tak simulátor a hurá do nich. Je to tak nejrychlejší, nejefektivnější a také nejlevnější.

Jsem na zacatku, dvourotorak jsem volil hlavne kvuli tomu, abych videl, jestli me heliny vubec budou bavit a to se samozrejme stalo :-D Rad si necham poradit, takze jdu na sim a zkouset a zkouset, jako dalsi krok po Lame bych rad jednorotorak bez cykliky, podle me je to adekvatni prestup. I kdyz se budu muset odnaucit "blbe navyky" jak pises z dvourotoraku. Ohledne simu souhlasim, u jednorotoraku je to financne proste jinde.
scarabeus

#45 Příspěvek od scarabeus »

Gattor píše:jinak jeste cas: zhruba 14 dni treninku. skoro kazdy den po 1-3 hodinach na simulatoru a jeden prolet v telocvicne (2 hod). uz se pohybuju po celem byte. bez teto doby treninku jsem se neprojetel dal, nez metr od postele, aby pad byl do mekeho. i presto zarvaly 4 listy. ale pujde to driv, chytil jsem zlozvyky (pohyb a skoro mod 1) z Piccoze a pak se musel preucit.

Takhle "blbe" :-) na tom zas nejsem :-) Na simulatoru mam tak 3 hodiny, vic urcite ne. Po byte litam uz bez problemu i bez bourani a niceni listu, ale vyhradne s zadkem k sobe. Dam i nejakou tu otocku, ale jakmile je proti mne predek, furt to neni automatika a musim hodne premyslet, takze kvuli tomuhle se vratim zpet k simu na nacviceni... jak jsi presne psal.
Odpovědět

Zpět na „Heli - dvourotory“