Brushless gimbal pre letecké záběry
Re: Brushless gimbal pre letecké záběry
Buf: zalezi aky soft mas v nom nahraty musis pouzit prislusny gui pripadne prehraj soft na doske napriklad na AlexovM a budes vediet ktory gui pouzit
DJI Phantom 4pro, DJI Spark, DJI Mavic pro
ok super díky
a odkaz na třeba AlexovM ? a následný gui ?
děkuji.. !!!

a odkaz na třeba AlexovM ? a následný gui ?
děkuji.. !!!
možná se ptám blbě , ale s touto kategorií začínám
a trochu (spíše více) tápu , díky za pochopení....
a trochu (spíše více) tápu , díky za pochopení....
vsetko potrebne mas v SZ, trochu treba citat a studovat po nete
OK UŽ STUDUJU
:):)
JEŠTĚ JEDNOU DÍKY.
JEŠTĚ JEDNOU DÍKY.
už nevím co stím asi špatný alexmoss škoda že nemám už druhou desku na test.. ale tohodle se nezbavím ani najedné ose
myslel jsem že motory ale tím to není..
když nakloním jakoukoliv osu přez 45° tak se rozkmitá uplně celý gimbal
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=tlXuJIxq6l4[/youtube]
ještě čekám na nový senzor ale ten asi nepomůže.. protože v ruce chodí v Basecam programu dobře.. ikdyž ladím třeba jen pitch a ostaní osy jsou odpojené a power klidně i na 250 tak se těžko vrací do vodorovné polohy dojede ale cukne tak o 10° zpět a pořád dokola
motorů jsem zkoušel už více těmi to není.. dělá to i když na gopro2 dám motory GBM4006 což jsou už velké a silné motory a dělá to samé jako s motory GBM2804 z rctimeru které na gopro stačí..
už si stím nevím rady ale pokud je deska v háji tak stím ani nic nenadělám
asi špatný kousek alexmosse
kruci ja mam na tu elektroniku štěstí..
asi se stím nikdo nesetkal že?..
když nakloním jakoukoliv osu přez 45° tak se rozkmitá uplně celý gimbal
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=tlXuJIxq6l4[/youtube]
ještě čekám na nový senzor ale ten asi nepomůže.. protože v ruce chodí v Basecam programu dobře.. ikdyž ladím třeba jen pitch a ostaní osy jsou odpojené a power klidně i na 250 tak se těžko vrací do vodorovné polohy dojede ale cukne tak o 10° zpět a pořád dokola
už si stím nevím rady ale pokud je deska v háji tak stím ani nic nenadělám
asi špatný kousek alexmosse
asi se stím nikdo nesetkal že?..
ja som mal gimbal nastaveny na potenciometer a ked som sa kamerou pozrel kolmo dole tak tiez zacala sklbat busel som obmedzit uhol na Tx.
Na karte Basic Card mas nastavene Axis TOP: -Z a RIGHT: Y ?? pripadne skus pomenit tuto OS
aku tam mas verziu sw? neskusal si inu?
Tu ma chalan tiez problem a doriesil to precitaj pod videom ci to nebude nieco podobne alebo dake rusenie
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=jxcuHM4JC7A[/youtube]
Na karte Basic Card mas nastavene Axis TOP: -Z a RIGHT: Y ?? pripadne skus pomenit tuto OS
aku tam mas verziu sw? neskusal si inu?
Tu ma chalan tiez problem a doriesil to precitaj pod videom ci to nebude nieco podobne alebo dake rusenie
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=jxcuHM4JC7A[/youtube]
Zkousel jsem to prvni bez prijmace jen holou desku.. fw jsem zkousel 2.3b5 i 2.4.. osy mi jdou spravne kdyz dam motory off jdou spravnym smerem i spravnou orientaci.. vyvazeny je dobre drzi ve vsech polohach, nikde se kabliky nezadrhavaji a na senzoru mam ten filtrovaci krouzek.. s prijmacem se gimbal pohybuje ale vzdy pred nastavenym uhlem pohledu ( ta tecka ) to tak cuka.. kdyz chci objet pohybem gimbalu osu roll tak pri vice jak 45º naklonu zacne sebou cely gimbal sermovat vsemy smery.. uz jsen psal dodavateli desky co stim ale na videech co se maji stejny problem reklamovali desku a maji to ok..
A nieje to PIDom? ja som tiež na martinezovi mal problem že ked sa gimbal naklonil viac ako 45 stupnov tak sa rozkmital a triashlo ho a potom celým začalo škubať
Nakoniec som to po vela hodinách odstránil prave tym že som gibmal dal do tych cca 45 stupnov a tak som ladil PID. Trasenie ustálo a prestalo aj škubanie.
Taranis X9D Plus, Heavy lift hexacopter, Phantom 4 Pro
Za zkousku nic nedam.. uz sem tomz venoval nejaky casek a jeste chvilku a vytahnu prachy na zenmuse.. jen ta treti osa mu chybi 
Skus nahodit kameru a potom nastavuj PID parametre. Mne to robi to iste bez kamery,ale ked ju nahodim,tak je vsetko OK.
Ale pri nastavovani PID by mela byt kamera v gimbalu. Myslim ze kdyz neni gimbal zatizeny tak se chova divne.
samozdřejmě že kameru tam mám jen sem dal video jako příklad co dělá to samé mě..
ale tak proměřil jsem vinutí a zjistil jsem že 3 motory z 5 co mám doma jsou špatné tak proto pořád osa pitch byla out.. teda na 99%.. uvidim s novými..
byly vadné ty z rctimeru GBM2804 3ks ze 3 špatné
každé vinutí jiný odpor a s rozdílem v desítkách ohmů..
ale tak proměřil jsem vinutí a zjistil jsem že 3 motory z 5 co mám doma jsou špatné tak proto pořád osa pitch byla out.. teda na 99%.. uvidim s novými..
byly vadné ty z rctimeru GBM2804 3ks ze 3 špatné
možná to vidím divně, ale motory za 12 babek asi nemůžou být lepší než špatný. Vynutí motaj ručně, takže nějaký ohm nehraje žádnou roli. Snad jedině rozebrat a přemotat, ale za tu práci ty motory nejspíš nestojí.
Vlasta
Vlasta
no jasné.. taky už jsou v koši, jedno vinutí 10ohm druhé 36ohm třetí 18ohm já to bral na testování.. a které by jsi doporučil? na gopro nějaké z EU ať to nejde měsíc..