Telecí začátky se SkyLady a bordel dodavatele

Začínáte nebo chcete začít s letadlem.
Odpovědět
Zpráva
Autor
tonda0

Telecí začátky se SkyLady a bordel dodavatele

#1 Příspěvek od tonda0 »

Tak o to se s vámi musím podělit.
Asi před půl rokem jsem koupil Sky Lady 2. Na radu v prodejně Mod 1, že to prej většina používá,tak nebude problém se záletem. Žádného modeláře neznám, tak jsem si éro zalétal sám a i vždy létal sám. SL musela celá na reklamaci, malý dosah vysílače. Vyměnily přijímač. Stejně nic moc. Teď jsem koupil Spektrum 6 mód 1, zapojím a koukám, že jsou kanály nějaký přeházený. Studoval jsem to na webu a zjistil, že Spektrum je OK mod 1,ale SL mi soudruzi prodali mod 3 , přeztože na krabici bylo mod 1 a i z reklamace se vrátil přijímač zapojen na mod 3. Uznávám svou nevědomost, mě bylo jedno,jak se to naučím, tak jsem nestudoval, kde má jaký kanál být. A teď se budu muset přeučovat. No bomba. Jinak po zkušenostech se SL můžu dnes prohlásit, že letadlo jako celek vydrží fakt strašně moc. Ale křídlo mi už 3x prasklo ve vzduchu po přitažení výškovky.
Píšu to pro pobavení. Tak mne nekamenujte :wink:
http://www.rcalbum.com/index.php?sum=151
paf
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od paf »

Já to měl trošku jinak: zapojení směrovky jsem si přehodil podle rad na internetu ještě před prvním letem. A po roce jsem vyměnil přijímač i regl za Jeti. Obojí z druhé ruky (zalevno). SL vydrží opravdu hodně a občas si s ní ještě zalítám, ale hlavně proháním Toro :)
s3030150

Re: Telecí začátky se SkyLady a bordel dodavatele

#3 Příspěvek od s3030150 »

no text entered...
Naposledy upravil(a) s3030150 dne stř 23.04.2014 18:49, celkem upraveno 2 x.
frantaletec
Kontaktovat uživatele:

Sky lady

#4 Příspěvek od frantaletec »

Měl jsem sky lady Asi 1.Zrušil jsem ho hlavně kvůli dosahu.Když mě přestal poslouchat,"několikrát",tak semi nezdálo,že by byl nějak extrémně daleko ode mne.Přistál mi na nejvyšší strom v okolí.Museli jsme ho sestřelit malorážkou.Co spadlo na zem nebylo takřka k použití.Takže Sky lady ano,ale s jinou soupravou než je k ní dodávána. :!: :evil: :x
frantaletec
Čop
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od Čop »

tonda0 píše:Tak o to se s vámi musím podělit.
Teď jsem koupil Spektrum 6 mód 1, zapojím a koukám, že jsou kanály nějaký přeházený. Studoval jsem to na webu a zjistil, že Spektrum je OK mod 1,ale SL mi soudruzi prodali mod 3 , přeztože na krabici bylo mod 1 a i z reklamace se vrátil přijímač zapojen na mod 3. Uznávám svou nevědomost, mě bylo jedno,jak se to naučím, tak jsem nestudoval, kde má jaký kanál být. A teď se budu muset přeučovat. No bomba. Jinak po zkušenostech se SL můžu dnes prohlásit, že letadlo jako celek vydrží fakt strašně moc. Ale křídlo mi už 3x prasklo ve vzduchu po přitažení výškovky.
Píšu to pro pobavení. Tak mne nekamenujte :wink:

Já to nějak nechápu. Mód se přece řeší u vysílače, ne u letadla. Co je za problém přeházet konektory v přijímači? Každý výrobce má kanály na přijímači jinak. Já jsem teď zprovozňoval mx-16s a ta ovládá kanály úplně jinak než původní FX-18. Takže jsem musel všechny výstupy z vysílače přiřadit úplně jiným kanálům. A kdyby to nešlo na vysílači, prostě přeházej dráty na přijímači...
Spíš lítač než stavěč...
dzus

#6 Příspěvek od dzus »

tonda0 píše:Studoval jsem to na webu a zjistil, že Spektrum je OK mod 1,ale SL mi soudruzi prodali mod 3 , přeztože na krabici bylo mod 1 a i z reklamace se vrátil přijímač zapojen na mod 3. Uznávám svou nevědomost, mě bylo jedno,jak se to naučím, tak jsem nestudoval, kde má jaký kanál být. A teď se budu muset přeučovat.

SkyLady mám také (i když už s ní nelétám) a v MODE1 se opravdu dodává se směrovkou zapojenou pravou páku. Ale to je, pokud vím, celkem obvyklá praxe u MODE 1 vysílačů a letadel, která mají řízenou pouze směrovku a výškovku.
Prostě na pravé páce ovládám "to čím letadlo převážně zatáčí" - pokud má křidélka, tak křidélka, pokud má jen směrovku, tak směrovku. Pokud má křidélka i směrovku, tak na pravé páce mám křidélka a směrovku na levé.

Přijde mi to tak logické, nedělalo mi problém po SkyLady odstartovat a přistát s EDF F18, řízené křidélky (tu jsem rozsekal až když jsem začal blbnout a zkoušel lety na zádech).

Co se dosahu SL soupravy týče, tak kvůli vzdálenosti mi to spadlo snad jen jednou. Větší problém je náchylnost na rušení všeho druhu (například, při přeletu nad modelářem se zapnutým 2,4GHz rádiem to dost škubalo). Ale co by člověk za ty peníze chtěl, že? :)

Křídlo moc pevné není, ale pokud se polepí na celé náběžce a na odtokovce v místě ohybu uší, lepící páskou se skelnými vlákny, tak vydrží neskutečné věci. Mě to poradil prodavač už když jsem model kupoval a díky tomu mám křídlo stále původní.
Sky Lady II, Toro 900, WASP V3 CP (servis), CAP 232
Odpovědět

Zpět na „Letadla - začátečník“