Zlín XII
Re: Zlín XII
http://www.youtube.com/watch?v=CAfy_9t5klw
Paráda, jestli se prcek povede, budu přemýšlet o dospělejším. Verze bez kabinky také není k zahození, má to své kouzlo.
A z kabinky mám obavy. Nikdy jsem to netvaroval, asi naohýbám 0,5 do nějakého rámečku.
Paráda, jestli se prcek povede, budu přemýšlet o dospělejším. Verze bez kabinky také není k zahození, má to své kouzlo.
A z kabinky mám obavy. Nikdy jsem to netvaroval, asi naohýbám 0,5 do nějakého rámečku.
- LibcaR1100S
A z kabinky mám obavy. Nikdy jsem to netvaroval, asi naohýbám 0,5 do nějakého rámečku.[/quote]
No mě se zase víc líbí ta kabinová verze, ale ani otevřená není škaredá
Ty kabinky se neboj,
v plánu je šablona na čelní štítek a nic se nemusí tvarovat teplem, nebo tak, je to všechno jen
ohnuté a přilepené

A z kabinky mám obavy. Nikdy jsem to netvaroval, asi naohýbám 0,5 do nějakého rámečku.[/quote]
No mě se zase víc líbí ta kabinová verze, ale ani otevřená není škaredá
v plánu je šablona na čelní štítek a nic se nemusí tvarovat teplem, nebo tak, je to všechno jen
ohnuté a přilepené
Mám tvrzené PVC 0,5ale nevím čím lepit. Vteřiňák určitě udělá kouřovku. Máš typ?
- LibcaR1100S
Jirka JR píše:Mám tvrzené PVC 0,5ale nevím čím lepit. Vteřiňák určitě udělá kouřovku. Máš typ?
Buď tohle http://www.uhu.cz/specialni-lepidla_uhu-allplast nebo Uhu por, nebo lepidlo na kabinky
co používají plastikový modeláři a drží mě i Epoxy 1200
- LibcaR1100S
Jirka JR píše:Tak mám potažené "hrby" a zítra snad ořežu a zabrousím
Paráda, bude to krasavec a taky českej
honza r píše:Ahoj, moc pěkný model..těším se na další fotky ze stavby.
Myslíš, že by s mi mohl naskenovat nebo vyfoti z plánu detail uchycení podvozku v křídle ? řeším podobné pro jiný dolnoplošník a pořád se nemůžu rozhodnout, jak to udělám
Nedokázal jsem vložit do SZ fotky, tak Ti je dám sem.
Jirka JR: díky za fotky, to je přesně ono co potřebuju 
Kopytem sem, kopytem tam... 
První pokus
krátká láhev. Musím vypít něco dvouapůllitrového.
A teď prosím někdo poraďte nezkušenému. Mám nejdřív VOP a SOP zalepit do trupu a až pak požehlit fólií, nebo nejdřív potahovat?
A také, kdy zadlabáváte závěsy? Před, po potahu, zalepení do trupu? Tápu.
A také, kdy zadlabáváte závěsy? Před, po potahu, zalepení do trupu? Tápu.
Osobně bych nejdříve potahoval (snazší manipulace), potom lepil (nedávat/odstranit potah v místě spoje).
Závěsy lepím také po potažení, jinak se nedostanu s potahem do mezer. Při lepení do pantu závěsu lehce kápnout olej, aby se nezalepil a zůstal pohyblivý.
Máš to pěkné...
Jen dotázeček - když pojede po kolech a zvedne ocas - bude mezi tou vrtulí a zemí dost místa (pro trávu a tak...)?
Závěsy lepím také po potažení, jinak se nedostanu s potahem do mezer. Při lepení do pantu závěsu lehce kápnout olej, aby se nezalepil a zůstal pohyblivý.
Máš to pěkné...
Jen dotázeček - když pojede po kolech a zvedne ocas - bude mezi tou vrtulí a zemí dost místa (pro trávu a tak...)?
jyrry.webnode.cz
Děkuji, někde jsem totiž četl, že je dobré nejdřív požehlit spoje, a až pak plochy. Jenže to by musely být plochy už na místě.
Když se éro srovná, bude vrtule cca 40 nad zemí. Tak se jen nesmí předklonit
Jinak jsem natáhl do simu, podle výše doporučeného, tohodle Zlínka, a i na startu se předklání srdnatě. Jestli je to jen trochu reálné chování, nedá se ani rozjet bez úplně natažené výškovky.
Ale co, několikrát už jsem i přistál
!!
Když se éro srovná, bude vrtule cca 40 nad zemí. Tak se jen nesmí předklonit
Jinak jsem natáhl do simu, podle výše doporučeného, tohodle Zlínka, a i na startu se předklání srdnatě. Jestli je to jen trochu reálné chování, nedá se ani rozjet bez úplně natažené výškovky.
Ale co, několikrát už jsem i přistál
Naposledy upravil(a) Jirka JR dne čtv 06.03.2014 20:33, celkem upraveno 1 x.