Jaký pořídit mobil?

Pokud máte chuť jen tak tlachat, tak tady je to správné místo... také sem budou admini přesouvat věci, které podle jejich názoru jinam nepatří.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Pravidla fóra
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Zpráva
Autor
zdenasu

Re: Jaký pořídit mobil?

#31 Příspěvek od zdenasu »

pokusím se zůstat v té první kategorii :):)
-----------------------------------------------
dobrá klasika byla nokia ..... než zaspala dobu třeba tenhle byl
hodně populární
http://aukro.cz/nokia-e52-i4007562154.html
a nebo další klasika
http://aukro.cz/odolny-telefon-evolve-p ... 62761.html
...uvedené odkazy jsou z aukra, ale hlavně je myšlený typ telefonu
-----------------------
telefon..... je hodně diskutabilní téma. Jak kluci píšou, proč je tam spousta zbytečností, ale je třeba si uvědomit, že doba kdy začaly MT se hodně změnila a i v začátcích měli mobily taky kalkulačku, budík, muziku, poznámky apod. Dnes jsou možnosti pouze rozšířené. Někdo telefon moc neřeší....a koupí si levnější a třeba tlačítkový ...někdo využívá skoro všechny funkce-nebo jejich větší část. Je to podmíněno třeba prací, koníčky apod. A když se trochu porozhlédnu kolem, tak dnes je to i částečně funkcí co člověk zastává i třeba v zájmové činnosti. Pokud se lidé obrací na někoho s otázkami a nevím čím vším ještě, tak se dobrý MT shodne. Někdy v něm třeba s připojením na net najde ihned odpověď. Zrovna u tohodle jsem se nachomejtnul několikrát.
PS: myslím si, že není pro nás důležité co máme v kapse...ale s čím a jak dlouho si DNES zalétáme, proč ...protože bude super počasí :):):)
...polepším se, beru toho už jen půlku :):):)

www.vzduchoplavci.rajce.idnes.cz
buf

#32 Příspěvek od buf »

TO: zdena-su
něco na to tvém příspěvku je a je taky fakt proč když někdo jak píšeš "neřeší" telefon, měl odsuzovat tu druhou kategorii, nebo naopak. Levné auto má akorát rádio, drahé stovky věcí navíc a nikdo to taky neřeší. Ba naopak na to drahé se každý rád podívá.
Mladej má taky nokii, poslouchá hodně hudbu a zapojuje si jej i v autě přes zesilovač a nedá na něj dopustit

nokia:
http://mobilenet.cz/clanky/nokia-5310-x ... cicka-2470
Václav Procházka

SAMSUNG S5 smartphone

#33 Příspěvek od Václav Procházka »

ještě není v prodeji a už má zdařilou kopii :-D
http://goophoneshops.net/goophone-s5-sm ... -p-50.html
zdenasu

#34 Příspěvek od zdenasu »

člověk by řekl, že S4 je strop...co více můžou nabídnout ?

S5 s OS Android 4.2 OS
CPU MTK6592, Cortex A7 Octa jádro , 1.7GHz,
ROM 16 gb
RAM 2 GB.
mazec...
za pár měsíců budou i ty nejvýkonnější PC zaostávat ?
Díval jsem se na poslední veletrh co je v nabídce a jaký je další vývoj technologii mob. telefonů...úžasné.
Pokud je člověk nemocný a má v sobě přístroj= automatické hlídání stavu + odesílání informací zdr. středisku
ovládání veškeré elektroniky v domě včetně alarmů (proč mět deset ovladačů..)
startování automobilu na dálku včetně nastavení teplot apod. (to už jde dnes běžně)
a spoustu dalších a dalších vychytávek...
---
spousta věcí bude pro spousty lidiček asi problém, ale je fakt, že ...dobu a vývoj nezastavíme. hm...
takže v pořízení MT je taky důležité , třeba pro ty, kteří mění mobil až...umře (4-5 let) , bude ke konci stačit ? budu používat pouze stejné funkce jako dnes? Klidně můžou přijít za půl roku v práci, že odemykání, alarmy se budou aktivovat/deaktivovat přes MT,protože se bude hned vědět kdo tak učinil a společnostem to ušetří spoustu peněz, než aby nakupovali drahé zařízení-elektroniku. Když bude stačit nějaká aplikace s kodem..... Když se podíváme na dnešní mládež i tam se požaduje pro výuku zcela běžně tablet.
to: Vašek
http://goophoneshops.net/goophone-s5-sm ... -p-50.html
je dobře , že je konkurence a tzv. napodobeniny...ty silnější pro běžné použití nemaj chybu, nesmí se ale koupit napodobenina s
512 ram/rom apod.
Sice jsem kupujícímu moc nepomohl ve výběru určitého druhu, ale i toto info je možná k zamyšlení..
Když jsem byl nedávno ve specializovaném obchodě (zahradnictví) a přišel tam starší dědula s rodinkou , vytáhl 4,5-5" MT připojil se na net a začal zjišťovat odrůdy hrušek, tak mě spadla brada a s kroutící hlavou jsem odešel k jinému stánku. Vzpomínám na to dodnes....
je to o tom kdo co chce, někdo levnější , někdo dražší mobil,
někdo jej využívá více, někdo méně.....

JMalik

#35 Příspěvek od JMalik »

meresjev.007 píše:Hmmm, divím se odpovědi JMalika. To se pak vraťme o 200 let zpět a nemusíme tady řešit tisíce problému, které vyvstávají z nezadržitelného pokroku. :roll:

Vzal jsem to podle reakcí seshora, tak jsi první na řadě, ale bude to platit i pro nějaké další propagátory ALL IN :wink:
Vyprávěl to dnes ráno v práci kamarád a řval jsem u toho smíchy.
Jsem už starší , používám ty výdobytky moderní doby, protože to bez toho nejde, ale přemýšlím tak nějak o tom. Když přede mnou např. platí krasavice na kase mlíko a dva rohlíky kartou a trvá to deset minut, tak nemám problém tam nechat svůj plný nákupní košík a odejít. Na volání pokladní, že to nemůžu, říkám: "Ale můžu! " a v klidu odejdu, ať si to vyřeší.
No k věci. Kamarád kdysi zaplatil kartou naftu někde na Moravě. Vzniknul problém, zaplatil to nakonec hotově a řešil to čtrnáct dnů a to měl kliku, že tam jezdil autodopravu a dořešil to na té pumpě. Další akci měl v noci v Itálii na automatu pumpy. Odmítl jsem tam tankovat, on tam stál do rána, až přijdou chytráci co vykopou z toho stojanu jeho peníze a vrátí mu to.
Teď měl zatím nejlepší akci . Z toho Smartblbounu volá, naviguje, píše SMS, fotí.......
Poslal SMS potvrzující platbu bance. Telefon (konkrétně ten samý s.áč co mám já - Samsung Galaxy S3 ) odeslal potvrzující SMS jinam. Borci ho stáhli o 5k a to měl kliku, že neměl vyšší kredit platby. Myslel jsem si, že žvaní, tak jsem si to sjel dnes na netu = realita :lol:
Pokud cokoliv v této diskusi hodnotím, nebo se k něčemu vyjadřuji, je to jen má domněnka
jio

#36 Příspěvek od jio »

platí krasavice na kase mlíko a dva rohlíky kartou a trvá to deset minut
Malíku, nic ve zlém, ale to, co píšeš snad platilo tak před 5-10 roky. Dnes na kase zaplatím kartou rozhodně rychleji než ty bankovkami.

Kamarád kdysi zaplatil kartou naftu někde na Moravě.
Na Moravě jsou 100 let za opicemi, tam kartou neplať. A když jo, tak si dopředu napiš na ruku PIN.

v noci v Itálii na automatu pumpy
Jestli kamarád strká do zdířky, kde se zasouvá karta, hotové peníze, tak se nediv, že mu je hned nevytáhnou. Ono to většinou nejde.

Poslal SMS potvrzující platbu bance.
A teď ještě tu o Perníkové chaloupce.

Vyprávěl to dnes ráno v práci kamarád a řval jsem u toho smíchy.
Já řvu smíchy, když čtu tento tvůj příspěvek. Ty sis snad musel dát 1/2 flašky něčeho dobrého :-)

Jinak, pokud to je přece jen pravda, doporučuji výměnu kamaráda. Ono to může být nakažlivé.
coro

#37 Příspěvek od coro »

Začnem s vysvetlením - "Som ajťák".
Mobil mám Sony, ELM - ked mi odišla stará Nokia N73 bol už skoro jediný čo mal klávesnicu s tlačidlami a rozumnú veľkosť.
V podstate spokojnosť - z núdze, lebo oproti 2Mpix Nokii fotí oveľa horšie, nepočujem poriadne hovory, a navyše hlasitý hovor je úplne tragikomický. Beriem to tak že Ericsson už neexistuje a Sony nikdy viac. A Nokiu tuším kupoval Microsoft? Takže KO aj tá..

Android by som nechcel ani zadarmo. Mať 2GB ram 4jadro procesor s výkonom cca troch starších PC, na to aby mi to vylepovalo reklamu po väčšine aplikácií, fakt nepotrebujem.
Na nosenie 7" a väčšej plachty nemám vrecká ani chuť. Na menšom aj tak nič neurobím, leda by som si mohol vytrhať vlasy pri snahe použiť vzdialenú plochu nejakého pc vo fullhd..
Na Apple nemám/nedám financie.

Vidím to na ten Alcatel pre seniorov...
Alebo na vysnívanú budúcnosť ala nejaký Nexus7 s Ubuntu Touch do tašky, a bluetooth sluchátko s malým displejom na tel zoznam, namiesto mobilu.
zdenasu

#38 Příspěvek od zdenasu »

spousta věcí bude pro spousty lidiček asi problém, ale je fakt, že ...dobu a vývoj nezastavíme. hm...

hmmm to je to co jsem psal a nemusí to být ani placení u automatu, nebo pump....to je to samý jako když jdu u nás do obchodu a platím vysokou bankovkou a nemá a nemá a nemá věčně na vrácení, ale proč to tu psát,
zajímá to někoho ?

TomasC
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

#39 Příspěvek od TomasC »

JMalik píše:Poslal SMS potvrzující platbu bance. Telefon (konkrétně ten samý s.áč co mám já - Samsung Galaxy S3 ) odeslal potvrzující SMS jinam. Borci ho stáhli o 5k a to měl kliku, že neměl vyšší kredit platby. Myslel jsem si, že žvaní, tak jsem si to sjel dnes na netu = realita :lol:

Ano, lidi jsou nekonečně hloupí. Tohle je důvod, proč jsme u nás ve firmě zrušili platbu mobilem.

Funguje to totiž takto:
Zadám číslo mobilu na webu a přijde mi SMS s kódem. Kód napíšu a zaplaceno.

Zloději to dělají takto:
Zadají někde zjištěné číslo mobilu tvého kamaráda, na mobil mu pošlou SMS "Ahoj, přispíval jsem na děti v domově a asi ti poslaly můj kód, pošli mi to. Moc děkuju za dětičky, budou mít radost".
Kamarád přepošle SMS, kde je kromě kódu i cca tento text "tento kód NIKDY!! nepřeposílejte, je jen pro Vás. NIKDY atd...".
Zloději dostanou SMS s kódem a přijdou jim peníze.

Upřímně řečeno, tohle nemá s technikou nic společného. Když je někdo HLUpÁK, tak nepomůže NIC. Možná jen pád na ústa pomůže, na chvilku.

A mimochodem, to snadno vyřeší s operátorem. Který mu dá i formulář pro policii.

Ale k tématu:
Mám dosluhující druhou E52, předtím 6310i, předtím 5110, atd...
Doma Nexus10, sebou nosím Nexus7. Je spousta věcí, které místo na telefonu dělám na tabletu. Važně řeším otázku. Hloupý a malý telefon + tablet (který mám) nebo chytrý telefon a bez tabletu??
Tweetter

#40 Příspěvek od Tweetter »

To: jio

Dám za to svůj krk, že jsi to trefil přímo do černého. To co píše JMalik bylo fakt před 10 lety. :lol:
JMalik

#41 Příspěvek od JMalik »

jio píše:......... 1) Dnes na kase zaplatím kartou rozhodně rychleji než ty bankovkami.

2) Na Moravě jsou 100 let za opicemi, tam kartou neplať. A když jo, tak si dopředu napiš na ruku PIN.

3) Itálie :
Jestli kamarád strká do zdířky, kde se zasouvá karta, hotové peníze, tak se nediv, že mu je hned nevytáhnou. Ono to většinou nejde.

1) doufám, že si to nechceš zkusit. :lol:
Než strčíš kartu do toho čuchometru, tak položím na kasu odpočítáné peníze za to mlíko a dva rohlíky a odcházím rychleji než stačí vyjet účtenka.
2) Myslíš, že si mám napřed ověřovat okres kde jsem , než budu platit hotově, nebo kartou ?
3) Asi jsi ještě nikdy netankoval v noci v Itálii z automatu ( je jedno, jestli z karty, nebo hotovost). Protože jenom náhodou to vyjde. Podruhé buď odjedeš a necháš to tak, nebo čekáš do rána, až přijde první hnát z obsluhy.

( k potvrzovacím SMS už napsal TomasC)
Pokud cokoliv v této diskusi hodnotím, nebo se k něčemu vyjadřuji, je to jen má domněnka
jio

#42 Příspěvek od jio »

1) Dnes na kase zaplatím kartou rozhodně rychleji než ty bankovkami.
2) Na Moravě jsou 100 let za opicemi, tam kartou neplať. A když jo, tak si dopředu napiš na ruku PIN.
3) Itálie :

1) doufám, že si to nechceš zkusit. :lol:
Než strčíš kartu do toho čuchometru, tak položím na kasu odpočítáné peníze za to mlíko a dva rohlíky a odcházím rychleji než stačí vyjet účtenka.
2) Myslíš, že si mám napřed ověřovat okres kde jsem , než budu platit hotově, nebo kartou ?
3) Asi jsi ještě nikdy netankoval v noci v Itálii z automatu ( je jedno, jestli z karty, nebo hotovost). Protože jenom náhodou to vyjde. Podruhé buď odjedeš a necháš to tak, nebo čekáš do rána, až přijde první hnát z obsluhy.

1) Myslím, že bys většinou prohrál. Já nic do čuchometru nestrkám. Kartou přiložím a až to pípne tak jdu a nečekám na vrácení drobných jak ty. Protože podle sebe soudím tebe tak vím, že většinou drobné na přesné odpočítání nemám a navíc já nic odpočítávat nemusím a drobné mi netrhají kapsu. Navíc jsem psal o bankovkách.
2) Podle tebe ano. To víš Morava ... :-)
Výstřižek.PNG

3) Tankoval a platil kartou a bylo to absolutně bez problémů.
zdenasu

#43 Příspěvek od zdenasu »

tak jsem na otestování objednal Cubot P9 s 5" displejem a dvojjádrovým procesorem, pěkná hračka za relativně málo peněz....
jde koupit za 54-74 euro nebo na aukru za 2 390 s 14 měs. zárukou. Není to první napodobenina co zkouším,vždy jsem používal u napodobenim, nebo méně značkových MT ty trochu výkonnější.
Schválně jsem si vzal na papír na co vše MT využívám a ani jsem si neuvědomil, že je toho tolik
aplikace:
Aladin, Yr.no -počasí (velmi často)
Moje trasy s GPS (často, na tůrách,v zimě na svahu apod.)
Shazam (občas)
CZ SK televizní kanály ( občas, když někde delší dobu čekám)
FB (občas)
Obchod play (občas)
Navigace ( občas)
Play Memories (občas)
Mapy (občas)
Google chrom prohlížeč (velmi často)
-dále
Fotoaparát (velmi často, propojen s Google + ...a s PC)
Galerie (často)
kalkulačka (velmi málo)
plánovač (často, hlavně pracovně)
hudba (často)
-------------
sákryš...zdá se mě , že je toho dost a to si ani nemyslím, že jsem
"otrok" tydlyfénu.....:) vše je relativní :)
Naposledy upravil(a) zdenasu dne pát 07.03.2014 15:30, celkem upraveno 1 x.

Tweetter

#44 Příspěvek od Tweetter »

Na Moravě tankuji pořád a za posledních 10 let jsem neměl problém. K placení kartou u pokladny - trvá to 3 sec. :-)

Tak nevím, proč se tady píšou kravinky.
TomasC
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

#45 Příspěvek od TomasC »

jio píše:Malíku, nic ve zlém, ale to, co píšeš snad platilo tak před 5-10 roky. Dnes na kase zaplatím kartou rozhodně rychleji než ty bankovkami.

JMalik píše:doufám, že si to nechceš zkusit. :lol:

Bezkontaktní kartu mám zpátky v peněžence mnohem dříve než ti pokladní vrátí drobné na bankovky (když platíš ten plný košík...). A to nemluvím o tom, když si dáš nějaký limit, který není třeba ani autorizovat. To je pak extrémně rychlé a pohodlné.

Taky se mi ne vše moderní líbí, ale když to člověk "vytěží", tak jak mu vyhovuje tak proč ne.

A poznámky na Moravu. To si ani nezaslouží komentář. :oops: :oops: Sorry
Odpovědět

Zpět na „Smetiště“