Jaký pořídit mobil?
Pravidla fóra
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Re: Jaký pořídit mobil?
Taky se mi ne vše moderní líbí, ale když to člověk "vytěží", tak jak mu vyhovuje tak proč ne.
-----------------------------------------------------------------------------------------------
to máš pravdu, to je asi tak nejlépe vyjádřeno jak dnes věci použít a využít ke svému prospěchu...
každý podle svého gusta a jestli někdo víc, nebo míň to nikoho hlavně neopravňuje aby toho druhého nějak posuzoval, nebo odsuzoval !!!
-----------------------------------------------------------------------------------------------
to máš pravdu, to je asi tak nejlépe vyjádřeno jak dnes věci použít a využít ke svému prospěchu...
každý podle svého gusta a jestli někdo víc, nebo míň to nikoho hlavně neopravňuje aby toho druhého nějak posuzoval, nebo odsuzoval !!!
...polepším se, beru toho už jen půlku :):):)
www.vzduchoplavci.rajce.idnes.cz
Nexus či 7" alebo 10" je tablet, nie mobil. Podľa mňa nejaký notebook (pokukujem po Asus T-100TA čo je rozdeliteľný) lebo klávesnica nie je zbytočná vec a napísať už len heslo mám 10x rýchlejšie a pohodlnejšie klávesnicou.. No nenahradí to mobil. (teraz mám 12" noťas, hmotí ledva vyše kila a je to rozdiel podstatný.. oproti histórii kedy vážili 2,5 kila a viac.)
Otázka je len tá, či mobil ešte rozumnej veľkosti dokáže alebo nedokáže ten väčší tablet/noťas nahradiť. Podľa potrieb každého zvlášť ..
Na platenie bezkontaktné, používam kartu bezkontaktnú a mobil mi v tom reťazci pripadá nezmyselným prídavkom. Na vyššie sumy stačí strčiť a zadať pin...
Preto si myslím že banka je v téme mobilov trochu off topic. Ale pridám príbeh aj ja: na Morave sme kedysi zažili aj "srandu", nakúpili sme u JR v brne štyria na visa kartu kolegu, celý ten nákup chcel zacvaknúť z nej, no a neprešlo..neprešlo..neprešlo.. tak to cvakol inou už normálnou platobnou visaelektron kartou. Pointa je, že mu odišlo 27tis 4x, smsky mu ale chodili až cestou po diaľnici na slovensko, a mesiac sa potom naťahoval s bankou...
GPS a maily a dokonca aj nejaký drobný internet samozrejme zvláda aj ten normálny starý mobil s klávesnicou..
Lebo to či nosiť veľký nadupaný mobil len na telefonovanie, ako doplnok k tabletu, to je tá podstata otázky..
Otázka je len tá, či mobil ešte rozumnej veľkosti dokáže alebo nedokáže ten väčší tablet/noťas nahradiť. Podľa potrieb každého zvlášť ..
Na platenie bezkontaktné, používam kartu bezkontaktnú a mobil mi v tom reťazci pripadá nezmyselným prídavkom. Na vyššie sumy stačí strčiť a zadať pin...
Preto si myslím že banka je v téme mobilov trochu off topic. Ale pridám príbeh aj ja: na Morave sme kedysi zažili aj "srandu", nakúpili sme u JR v brne štyria na visa kartu kolegu, celý ten nákup chcel zacvaknúť z nej, no a neprešlo..neprešlo..neprešlo.. tak to cvakol inou už normálnou platobnou visaelektron kartou. Pointa je, že mu odišlo 27tis 4x, smsky mu ale chodili až cestou po diaľnici na slovensko, a mesiac sa potom naťahoval s bankou...
GPS a maily a dokonca aj nejaký drobný internet samozrejme zvláda aj ten normálny starý mobil s klávesnicou..
Lebo to či nosiť veľký nadupaný mobil len na telefonovanie, ako doplnok k tabletu, to je tá podstata otázky..
Vim ze dostanu kamenem po hlave, ale ja bych pockal na iphone 6, kterej ma teoreticky vyjit v cervnu/cervenci. Budu na nej taky z 5S prechazet.
http://lee93.rajce.idnes.cz/Cabarna_13.6.08/
coro,tomasc> a preto som to vyriesil malinkym androidom sony tipo + malinky netbook za 200E :- ))
proč kamenem po hlavě ?
Jak jsem již psal, pokud jej využiješ a líbí se ti ?
------------
Apropó tablet nexus 7 II
jsem koupil manželce, občas na něm dělám taky, je to asi zatím nej..... z tabletů co jem měl. Již pouhým okem na displej je vidět trochu jiná třída.
http://www.zbozi.cz/vyrobek/google-nexus-7-2-gen/
Jak jsem již psal, pokud jej využiješ a líbí se ti ?
------------
Apropó tablet nexus 7 II
jsem koupil manželce, občas na něm dělám taky, je to asi zatím nej..... z tabletů co jem měl. Již pouhým okem na displej je vidět trochu jiná třída.
http://www.zbozi.cz/vyrobek/google-nexus-7-2-gen/
-
Václav Procházka
Neupřednostňuji iPhony ani Androidy.
Akorát mě zaujal jeden postřeh : kamarád své mamince postupem času pořizoval nové mobily.
Nebyly to žádné ořezávátka, spíše zlaté středy (Sony Ericsson Xperia Arc, SAMSUNG GALAXY S2, atd.) U všech zmiňovaných stále maminka něco hledala, chodila se stále na něco ptát, jak se to používá, apod.
Nakonec jí kamarád přenechal svůj starý iPhone 3 a maminka je absolutně spokojená. Na nic se neptá, nic se nekouše, neseká, prostě to funguje jak má a i člověk absolutně neznalý, je schopný bez návodu, intuitivně tuto věc používat.
Píši to proto, že se o iPhonech mluví, jako o předražených věcičkách, ale oni své kouzlo jak je vidět mají.
Mě osobně se moc líbí iPad. Hrál jsem si s mnoha tablety, ale nevím proč iPad mi prostě sedí - ovládáním, grafikou při denním světle, výdrží.
Akorát mě zaujal jeden postřeh : kamarád své mamince postupem času pořizoval nové mobily.
Nebyly to žádné ořezávátka, spíše zlaté středy (Sony Ericsson Xperia Arc, SAMSUNG GALAXY S2, atd.) U všech zmiňovaných stále maminka něco hledala, chodila se stále na něco ptát, jak se to používá, apod.
Nakonec jí kamarád přenechal svůj starý iPhone 3 a maminka je absolutně spokojená. Na nic se neptá, nic se nekouše, neseká, prostě to funguje jak má a i člověk absolutně neznalý, je schopný bez návodu, intuitivně tuto věc používat.
Píši to proto, že se o iPhonech mluví, jako o předražených věcičkách, ale oni své kouzlo jak je vidět mají.
Mě osobně se moc líbí iPad. Hrál jsem si s mnoha tablety, ale nevím proč iPad mi prostě sedí - ovládáním, grafikou při denním světle, výdrží.
vidíš něco někomu vyhovuje , druhému zase méně.
Měl jsem dříve iphone, nebyl špatný, vadili mě cca dva detaily
nevím jak je to dnes , alepřed 2 lety příšerná váha mobilu a malé podikony.
Ipad-tablet je nepoužitelný v terénu, když bych jej chtěl připojit k PC, bez určitého programu to nejde, ale retina displej apod. špička. To je jak auto. Kamarádka dostala pod stromeček auto, když jsme se zeptal jaký ?
Odpověď: modrý....... krásná odpověď.
(jinak mimochodem byl to citroen C3)
Měl jsem dříve iphone, nebyl špatný, vadili mě cca dva detaily
nevím jak je to dnes , alepřed 2 lety příšerná váha mobilu a malé podikony.
Ipad-tablet je nepoužitelný v terénu, když bych jej chtěl připojit k PC, bez určitého programu to nejde, ale retina displej apod. špička. To je jak auto. Kamarádka dostala pod stromeček auto, když jsme se zeptal jaký ?
Odpověď: modrý....... krásná odpověď.
(jinak mimochodem byl to citroen C3)
Tak tady po očku sleduji debatu okolo mobilu a musím se přiznat, že mi odešel můj "milášek" po neuvěřitelných 11 letech do věčných lovišť - i když se musím přiznat, že jsem dvakrát měnil dotykový display (teď odešel potřetí a už jej za nějaký normální peníz nemohu sehnat). Byly na něm Windows CE (nebo Pocket PC ?) a fungovalo mi to tak, že jsem přišel do kanclu, telefon se spároval přes BT s PC (WIN XP), s Outlookem a sesynchronizoval si data. Nebo jsem ho mohl - kvůli dobíjení - posadit do kolíbky - a po spárování a kontrole dat se nabíjel. Takže perfektní záloha všech kontaktů, úkolů, událostí, .... Hrozil jsem se doby, až mi tenhle telefon odejde, protože při hledání náhrady jinou mašinkou a požadavku na zachování systému fungování jsem vždy narážel na nářky diskutujících okolo těch nových mašinek. Ale to bylo jenom takové postesknutí.
Spíš by mne zajímalo co říkáte na tohle :
http://www.mobilmania.cz/clanky/i-mate- ... fault.aspx
a tohle asi bude orig.článek :
http://www.pcworld.com/article/2038146/ ... ows-8.html
Bohužel (tedy alespoň z mého pohledu) to ještě není ke koupi. Ale je to něco, na co se těším jak "malej kluk" .
Spíš by mne zajímalo co říkáte na tohle :
http://www.mobilmania.cz/clanky/i-mate- ... fault.aspx
a tohle asi bude orig.článek :
http://www.pcworld.com/article/2038146/ ... ows-8.html
Bohužel (tedy alespoň z mého pohledu) to ještě není ke koupi. Ale je to něco, na co se těším jak "malej kluk" .
Do windows telefónu určite nepôjdem, aspoň pokiaľ sa niečo úplne zásadného nestane.
Ale toto by som asi chcel http://www.ubuntu.com/phone
Akurát nejak nemám radosť z ARM sveta a počkám si na x86 od Intelu, verím že to bude jednoduchšie a kompatibilnejšie. Tie procesory ala Bay Trail s 1 či 2 W spotreby, už len čakajú.
Ale toto by som asi chcel http://www.ubuntu.com/phone
Akurát nejak nemám radosť z ARM sveta a počkám si na x86 od Intelu, verím že to bude jednoduchšie a kompatibilnejšie. Tie procesory ala Bay Trail s 1 či 2 W spotreby, už len čakajú.
Tak, zase bych oživil téma. Sháním mobil
Představa - smart, Android, displej 4-4,3", co nejlepší rozlišení, procesor 4 jádra, notifikační dioda.
Docela se mi líbil S4 mini, asi bych přežil i jen 2 jádrový procesor, ale nemá diodu.
PS neřešme cenu, je to každýho věc. Je to dárek a je mi jedno kolik stojí v tom smyslu, že nutně nemusím ušetřit 1-2 tisíce a koukat na mizerný displej. Vím, že za cenu S4 mini jde koupit full HD 5", ale to není pointa.
Představa - smart, Android, displej 4-4,3", co nejlepší rozlišení, procesor 4 jádra, notifikační dioda.
Docela se mi líbil S4 mini, asi bych přežil i jen 2 jádrový procesor, ale nemá diodu.
PS neřešme cenu, je to každýho věc. Je to dárek a je mi jedno kolik stojí v tom smyslu, že nutně nemusím ušetřit 1-2 tisíce a koukat na mizerný displej. Vím, že za cenu S4 mini jde koupit full HD 5", ale to není pointa.
http://ar1.rajce.idnes.cz/
Moc fajn recenze jsem slyšel na Huawei. Já vím čína ale recenze super a hlavně rychlej a nejlepší display v té ceně. Já se ho nebojím a pujdu do něj.
http://mobilni-telefony.heureka.cz/huawei-ascend-p6/
Nevím, já měl doma Lenovo a šlo za 2 dny zpátky, česká ani anglické lokace si neporadily s některými funkcemi. Papírově jsem byl rozhodnutý pro sony xperia z1 compact, ale dnes jsem ho měl v ruce a nevím, Sony si nějak ten android upravilo a ně jak se mi to nelíbilo, ani nevím proč. Jinak to mělo všechno. Asi udělám změnu a půjdu do 5" (není to pro mě, tak zatím nevím).
http://ar1.rajce.idnes.cz/
- maroslong
- Kontaktovat uživatele:
Uf konečne, toto som tu už nečítal 100 rokov. S4 mini som si kúpil asi pred mesiacom. Spokojnosť, jediné čo ma hnevá, je výdrž baterky. Počet jadier ma nezaujímal, je to telefón a nie grafická pracovná stanicaAR1 píše:...neřešme cenu, je to každýho věc...
- František Koudelka
- Kontaktovat uživatele:
Napisi jen co mam za mobil ja, pokud by nekdo chtel telefon na telefonovani a obcasne napsani sms a nechtel jej nabijet kazdy den, ci hledat neco pul hodiny v dosti slozitem menu a podobne, mam sony ericson ELM, myslim asi 4roky, pouzivam denne v praci v autoservisu, tedy v dosti spinavem prostredi, obcas mi spadne, saham na nej mastnyma rukama a podobne, baterka vydrzi i 14dni, podle toho jak jej pouzivam a i po teh ctyrech letech vic jak tyden urcite
k tomu palceni kartama, chtel bych videt nekde ty tri sekundy, ja teda v CR kartou snad jeste ani neplatil, ale tady v Anglii bezne kolem pul minuty, nekde min nekde vic, a obcas se samozrejme stane ze se nekde neco zasekne a pak je fronta od kasy az ven, mozna na to mam smulu, nevim, ja platim prevazne cash
k tomu palceni kartama, chtel bych videt nekde ty tri sekundy, ja teda v CR kartou snad jeste ani neplatil, ale tady v Anglii bezne kolem pul minuty, nekde min nekde vic, a obcas se samozrejme stane ze se nekde neco zasekne a pak je fronta od kasy az ven, mozna na to mam smulu, nevim, ja platim prevazne cash
Nezlob se Béďo, já mám dneska špatnej den