Video brýle na FPV

Létání na výlety s přenosem obrazu je tu. Vysílače, přijímače, kamery či video-brýle. Pokus te se co nejvíce dodržovat zákony ČR. Samozřejmě, že i natáčení z modelů, výběr kamer a foťáků. Prostě věci související.
Odpovědět
Zpráva
Autor
ST
Kontaktovat uživatele:

Re: Video brýle na FPV

#301 Příspěvek od ST »

Otázka je kde jsou ty skutečné ceny, ale to se nejspíš dovíme záhy až něco naskladní. Já si počkám jak dopadne možnost použít Oculus HD. Červenec ?
Nelítám vůbec s ničím a jen teoretizuju ...
Jameson
Kontaktovat uživatele:

#302 Příspěvek od Jameson »

Oculus vôbec nie. Jeho jediným prínosom bude, že môže spôsobiť zníženie cien u konkurencie. Na FPV to pužiteľné nebude. Budeš totiž potrebovať ďalšiu krabičku na prevod z analógu do HDMI, vstavaný headtracker bude pre RC nepoužiteľný atď... Osobne to vidím skôr na zdroj komplikácii, než na niečo, čo by som chcel používať.
Take my love, take my land, take me where I cannot stand
I don't care, I'm still free, you can't take the sky from me...
ST
Kontaktovat uživatele:

#303 Příspěvek od ST »

Včera jsem měl poprvé na očích fat Sharky RCV922. Podotýkám, že to jsou první brýle co mám. Celkem se nedivím lidem co brýle nemusí. Já si na ně taky musel chvíli zvykat. To, že musí být v přesné pozici vůči očím jsem celkem pochopil brzo. Co mi ale dostalo, je to, že tyhle brýle by měly mít 46 st. FOV a mě to stejně přišlo docela málo, nebo alespoň minimálně stejné jako moje eco googles s fresnelkou. Ty eco googles mají výhodu, že je nasadím a vidím naprosto v pohodě. Fat Sharky musím štelovat na oči. Asi je to o zvyku. Každopádně jsem rád, že si to můžu osahat na brýlích jiné cenové kategorie a vím co mě čeká než budou FS HD. Nebo už i u Dominator je to vyřešeno lépe to dosazování na oči ?
Woita
Kontaktovat uživatele:

#304 Příspěvek od Woita »

Moje FatShark Attitude mají štelování vzdálenosti každého oka od nosu zvlášť, vhodné i pro Quasimoda. Je třeba to naštelovat, aby každé oko bylo ve správné poloze vzhledem ke svému LCDčku.
FrSky Horus, letadla, heli+koptéry.
http://rc.ludl.cz
ST
Kontaktovat uživatele:

#305 Příspěvek od ST »

Už jsem na to kápnul, naštěstí nejsem Kvasimodo a musím to mít co nejblíže k nosu.
krtek2k

#306 Příspěvek od krtek2k »

v klasických dominátorech neuděláš vůbec nic , kámoš má oči moc od sebe a má s nima problém , mě dominátory pasujou , mají o 50% lepší obraz , takový konzistentní bez mřížek a pixelování , ale malý 30fov je proti 46 fakt málo, ovšem na obojí se dá zvyknout, mám ty aviatory RC922 a za ty prachy jsou boží , domsHD asi rok dva nekoupím. Kvůli ceně, a ne že bych na ně neměl , ale 15litrů umím utratit líp :)
Frsky X10S Carbon
Heliny od Mikada, fpv race koptéry a trochu F3K
601filip

#307 Příspěvek od 601filip »

Ahoj, chci se zeptat, jestli by nekdo z Prahy a okoli byl ochoten predvest v akci nove bryle. Mam Fat Shark RCV922 a pomalu se zacinam rozhlizet jestli by se nevyplatilo investovat do neceho lepsiho. Na diskuzich je mnoho nazoru, ale neni nad moznost osobniho vyzkouseni a vymeny zkusenosti.
Kdyz tak na SZ diky Diky.
krtek2k

#308 Příspěvek od krtek2k »

já už zkusil všechny fatsharky , momentálně jsem se zbavil predatorů a mam rcv922 aviator. Dominatory maj nádhernej detailní a konzistentní obraz, ale malej. Tak jsem do nich nešel. predatory maj kvalitně stejnej obraz jak aviatory , ale mnohem menší. Jo a attidude , jsou takovej střed , s malinko větším obrazem než dominatory.
Frsky X10S Carbon
Heliny od Mikada, fpv race koptéry a trochu F3K
601filip

#309 Příspěvek od 601filip »

[quote="krtek2k"]já už zkusil všechny fatsharky , momentálně jsem se zbavil predatorů a mam rcv922 aviator. Dominatory maj nádhernej detailní a konzistentní obraz, ale malej. Tak jsem do nich nešel. predatory maj kvalitně stejnej obraz jak aviatory , ale mnohem menší. Jo a attidude , jsou takovej střed , s malinko větším obrazem než dominatory.[/quote]

Tedy podle tebe si nemam vymyslet a zustat u RCV922 aviator protoze zatim vychazeji nejlepe?
Ardarel

#310 Příspěvek od Ardarel »

ahoj, chtěl bych se zeptat jak velký je rozdíl mezi FatShark PredatorV2 a FatShark Teleporter V3. Jestli se vyplatí připlatit. Četl jsem, že některé brýle mají obraz jakoby přes celé zorné pole a některé když to tak řeknu jako kino kde je vidět obrazovka s okraji. Jak jsou na tom ty Teleporter a predator?
Jameson
Kontaktovat uživatele:

#311 Příspěvek od Jameson »

Mal som na nose už pomerne veľa typov okuliarov a osobne som ostal u Dominatorov.

Na "Teleportery" ihneď zabudni, 25 stupňov FOV a 320x240 bodové rozlíšenie je tak na hračkársky mikrovrtuľníček. Aj tam to bude síce úplne nanič, ale tam sú tak strašne zlé kamery, že to ani nebude moc vadiť...

Predatory spájajú malý obraz Dominatorov (v skutočnosti je ešte menší) s nekvalitou obrazu Base/RCV922. Budeš nadávať trošku slušnejšie, ako keby si kúpil Teleportery, ale budeš.

Dominatory majú 30 stupňov FOV a obraz ako žiletka. Krajší obraz v podobnej veľkosti má len Cinemizer od Zeissa. Lenže ten má iné nevýhody (najmä čo sa pohodlnosti používania týka), preto preferujem Dominator, hoci mám aj Zeissa. Sklenená optika zachováva aj pekné farby, moduly pre vrx a trinity headtracker sú na nezaplatenie... Problém je "kino efekt" - proste je to ako sedieť v kine.

Base/RCV922 majú dosť hrozný obraz, okraje sú rozmazané a OSD info na okrajoch je skôr o fantázii pilota než o reálnych dátach. Výhodou je, že ten obraz je skutočne dosť veľký a odpadá ten "kino efekt". Čo ma štvalo najviac, boli farby, lebo vyzerali ako vyprané v bežnom pracom prostriedku. Aj preto moje Base majú aktuálne nového majiteľa. No za tú cenu boli rozhodne skvelou voľbou, to sa im musí nechať!

Čo sa týka porovnania RCV922 a Dominatorov, je to takto: keď si dáš Dominatory, si uchvátený, aké úžasné farby a ostrý obraz to má, no začne ti vadiť relatívne malý obraz. Tak po 10 minútach ti to už vôbec nevadí a užívaš si to. Keď si nasadíš Base, si uchvátený, aký veľký je obraz a škrú ťa akurát kúsok rozmazané okraje. Tak po 10 minútach ti to však už vôbec nevadí a užívaš si to :).
Take my love, take my land, take me where I cannot stand
I don't care, I'm still free, you can't take the sky from me...
Ardarel

#312 Příspěvek od Ardarel »

Už tak je cena predotoru na mě dost vysoká, ale hádám, že i tak budou daleko lepší jak létat podle obrazu na notebooku...
jendabek

#313 Příspěvek od jendabek »

Lítat podle displeje na notebooku mi přišlo natolik stresující (nikdy nevím, co se v os pos..., plus nutnost EasyCap, odezva...), že jsem si vyrobil vlastní Eco Goggles, které nasazuju na vysílačku, takže kdykoli můžu kouknout na displej a zase ven a přijde mi to zatím ideální ... ale uvidíme po více pokusech :-)
Ušetřené peníze raději vrazím třeba do autopilota.
Můj balast z polystyrénu přikládám :-)
Přílohy
IMG_20140425_155118.jpg
IMG_20140425_154828.jpg
IMG_20140425_154932.jpg
Ardarel

#314 Příspěvek od Ardarel »

Nemá tu někdo brýle z okolí Třebíče? Zkoušel jsem svůj první FPV let podle notebooku a byla to katastrofa. Chtěl bych si je prvně zkusit než bych si nějaké koupil.

Měl jsem připojený notebook a easycap. Před letem se mi zdála viditelnost na displeji celkem dobrá, ale jak jsem letěl tak jsem měl pocit, že vůbec nevím kde jsem. Kousek jsem letěl a když jsem se podíval klasicky kde jsem tak jsem prudce klesal, ale na monitoru mi to tak nepřišlo.
Dejfak
Kontaktovat uživatele:

#315 Příspěvek od Dejfak »

Monitor PC není uplně optimální, ale má výhody a nevýhody.

Monitor je dobrý na náhled, máš přehled o dění kolem sebe, můžeš kontrolovat model vizuálně.

Brýle pohltí tě to, je to přesnější větší zážitek sedíš jako v modelu.
Nemůžeš vizuálně kontrolovat model, po sundání brýlí je to jako by si vyšel z temného místa na ostré slunce. Nemáš přehled o tom co se kolem děje.

Podle toho chce vybrat na co to budeš mít.
Každému vyhovuje něco jiného.
Ale jak u monitoru či brýlí to chce trénink.
Když jsem začínal, stál vedle mne kamarád a říkal, letíš nahoru, dolu, zatoč doleva atd. Prvních pár letů jsem vůbec netušil kde jsem.
Ale v pohodě se to dá naučit. V té době bylo rozlišení brýlí mizerné. Dnes je to mnohem snažší. Ale chce k tomu přistupovat s respektem.
A v zít si na těch pár prvních letů k sobě kamaráda není k zahození.
Nikdy nikomu nevěř, pak budeš věřit všem stejně....
Odpovědět

Zpět na „FPV, točení videa a focení“