rychla otazka: kloneni/klopeni RC heli?

Začínáte nebo chcete začít s vrtulníkem.
Zpráva
Autor
Gattor
Kontaktovat uživatele:

#16 Příspěvek od Gattor »

Jo a to je presne to, co nechapu. Jak proboha muzete vedet, co se helina ted (za 10ms) rozhodne udelat. Videl jsem cloveka, ktery heli udrzi na miste, bez znamky pohybu, ale rukama rajtoval s packama jako drak. Preci akce vyvola reakci. Jak muze byt reakce driv nez akce?
zdzd

#17 Příspěvek od zdzd »

Co já vím... Ale bez toho to nejde. :wink:
arda1
Kontaktovat uživatele:

#18 Příspěvek od arda1 »

To vsw,zdzd a :

Obrázek

Kdo umí umí :lol: :lol: :lol:
ICQ 638556901
zdzd

#19 Příspěvek od zdzd »

Nemá rotor...
Gattor
Kontaktovat uživatele:

#20 Příspěvek od Gattor »

ono kdyby utikala jen treba do ctyr stran, tak se to treba jeste pochopit da, ale kdyz se muze vydat kamkoli (jakykoli uhel) a na jakoukoli stranu (dopredu, dozadu, do stran) a jakymkoli pohybem (sikmo), tak mi nerikej, ze nevis jak to delas? :)
Jestli to treba neni v tom, ze vlastne delas mini pohyby + opacny radeji sam, dopredu ty, driv, nez to udela helina. Pak vlastne neustalym pohybem nema cas, aby se sama nekam rozletela? co? alespon trochu jsem blizko?

jo chlapi, strejda se rozhoduje mezi 1 nebo 2 rotorem. Pristup k veci ma stejny jako ja a nehodla si do budoucna kupovat cokoliv vic, nez nahradni dily na to, co si koupi ted. jde spise o presun z jednoho mista do druheho. zkousel simulatory a kupodivu mu to jde docela dost. lepe jak me po nekolika startech. chytil ovladac a lital (AeroFly Professional Deluxe). Tak mu strikne nenarizuji, at si koupi dvourotor. Pokud si koupi jednorotor:

Jak nejlepe srovnat vrtulnik tak, aby nebyl naklonen na zadnou stranu? Proste jak nejlepe vrtulnik srovnat? At delam, co delam, nikdy ho nedostanu do vodorovne polohy a minimalne pri pristani by to chtelo. Opravdu neni nejaky figl, ktery by ho pred pristanim srovnal, napr. rychle ubrat plyn (to je jen blby priklad)?
zdzd

#21 Příspěvek od zdzd »

Na tom prvním odstavci bude něco pravdy. Ale když to děláš, neuvědomuješ si to.

Jednorotorák nikdy nemůže být ve visu vodorovně. Pravotočivý vždy visí nakloněný doleva, protože musí vyrovnávat tah ocasní vrtulky. Jinak by se odsunul na levou stranu.

http://zd.wwwcity.cz/zd/TeorieLetuHeli.htm

http://zd.wwwcity.cz/zd/Files/TeorieHELIcm01-02.pdf strana č.4
Gattor
Kontaktovat uživatele:

#22 Příspěvek od Gattor »

ok, diky.
Ondra.T

FMS x RealFlight G3

#23 Příspěvek od Ondra.T »

Tak jsem ted zkousel "RealFlight G3" s modelem "Blade CP" a tam se heli chova "normalne", tj pokud ji naklopim dopredu a pak packu pustim, tak se heli pokusi jakoby srovnat (coz se ji uplne nepovede, protoze ujizdi).

Ve FMS ale heli navrat packy uplne ignoruje. To FMS je mozna dobry na letadla, ale vubec ne na heli.

Cili k memu prvnimu prispevku...imho proste to FMS neumi heli vubec.
vsw
Kontaktovat uživatele:

#24 Příspěvek od vsw »

Gattor píše:ono kdyby utikala jen treba do ctyr stran, tak se to treba jeste pochopit da, ale kdyz se muze vydat kamkoli (jakykoli uhel) a na jakoukoli stranu (dopredu, dozadu, do stran) a jakymkoli pohybem (sikmo), tak mi nerikej, ze nevis jak to delas? :)

Casem se to naucis, i kdyz to vypada jako zhola nemozne. Vubec nic na tom neni, chce to jenom vydrzet ty (pro nekoho) opravdu krute zacatky.
Mad_Box
Kontaktovat uživatele:

#25 Příspěvek od Mad_Box »

Tak mi to nedalo a stáhl jsem FMS. Dal jsem si vrtulník threedee a musím říct že se chová normálně až na to že je moc hodný a skoro se nepropadá, jakoby nic nevážil. Ale jinak co se týče řízení tak je naprosto v pořádku.
Raptor E700 (MSH Brain)
MiniProtos (miniVbar 5.2)
Mad_Box
Kontaktovat uživatele:

#26 Příspěvek od Mad_Box »

Jinak teď jsem vyzkoušel tento sim
www.heli-x.info je to freeware a na heli se mi zdá lepší než FMS
Raptor E700 (MSH Brain)
MiniProtos (miniVbar 5.2)
Gattor
Kontaktovat uživatele:

#27 Příspěvek od Gattor »

zustanu u easycoptera. mate pravdu, ze se to casem nauci kazdy, stejne jako ja pres noc orientaci v prostoru, ale ten cas a ty penize. mam pocit, ze me easycopter jentak bavit neprestane. daj se s tim delat ruzny blbosti. ted zkousim vyvrtky apod. ne, ze by to bylo ve srovnani s 1rotorem neco skveleho, ale vypada to efektne a clovek se vyblbne a pekne zapoti.

casem se mozna zmenim nazor, ale to az opravdu casem
niky79

Re: FMS x RealFlight G3

#28 Příspěvek od niky79 »

Ondra.T píše:Tak jsem ted zkousel "RealFlight G3" s modelem "Blade CP" a tam se heli chova "normalne", tj pokud ji naklopim dopredu a pak packu pustim, tak se heli pokusi jakoby srovnat (coz se ji uplne nepovede, protoze ujizdi).

Ve FMS ale heli navrat packy uplne ignoruje. To FMS je mozna dobry na letadla, ale vubec ne na heli.

Cili k memu prvnimu prispevku...imho proste to FMS neumi heli vubec.

Muj nazor proste je, ze simulatory na PC jsou naprosto k nicemu, at si tady ostatni rikaji, co chteji. Kdyz se chcete naucit jezdit s autem, sebelepsi need for speed :lol: + volant a pedaly vam v tom nepomohou.

Jinak k tematu - pokud naklonim packu dopredu, takze se vrtulnik rozhleti dopredu, imho po navratu packy do stredu by se mel zastavit ve svem letu dopredu (ovsem ne hned!). Vidim to stejne jak s autem, pridate plyn, auto se rozjede. Opustite pedal, a auto zastavi (ovsem az po nejake dobe). POkud chcete zastavit hned, seslapnete brzdu (naklonite packu dozadu) :lol: IMHO IMHO :lol:
scarabeus

#29 Příspěvek od scarabeus »

niky79 píše:Muj nazor proste je, ze simulatory na PC jsou naprosto k nicemu, at si tady ostatni rikaji, co chteji. Kdyz se chcete naucit jezdit s autem, sebelepsi need for speed :lol: + volant a pedaly vam v tom nepomohou.

Pokud znas jen serii Need4Speed, je to samozrejme tak jak pises a navic hodne smutny.

Zkus si zajezdit s poradnym volantem s FF + pedaly + radici paka treba GTR2 (nebo cokoliv od SimBin) nebo LFS2. Tam te to nauci, co auto dela. Fyzika odpovida realu a muzu ti potvrdit, ze se mi to uz dokonce hodilo. Nemit to "natrenovany", skoncil bych zadkem auta ve sloupu. Neni to peknej pocit, kdyz v zatacce uklouzava zadek pri i tak maly rychlosti jako je 45 km/h. Olej nevidis. :-)
zdzd

#30 Příspěvek od zdzd »

niky79 píše:a) Muj nazor proste je, ze simulatory na PC jsou naprosto k nicemu, at si tady ostatni rikaji, co chteji.

b) Jinak k tematu - pokud naklonim packu dopredu, takze se vrtulnik rozhleti dopredu, imho po navratu packy do stredu by se mel zastavit ve svem letu dopredu (ovsem ne hned!).

c) Vidim to stejne jak s autem, pridate plyn, auto se rozjede. Opustite pedal, a auto zastavi (ovsem az po nejake dobe). POkud chcete zastavit hned, seslapnete brzdu (naklonite packu dozadu)

Ad a). Tvůj názor je zcela chybný.

Ad b). Tvá představa o řízení je zcela mimo mísu.

Ad c.) Vidíš to naprosto mylně.

:lol: :lol: :lol:
Odpovědět

Zpět na „Heli - začátečník“