rychla otazka: kloneni/klopeni RC heli?
ono kdyby utikala jen treba do ctyr stran, tak se to treba jeste pochopit da, ale kdyz se muze vydat kamkoli (jakykoli uhel) a na jakoukoli stranu (dopredu, dozadu, do stran) a jakymkoli pohybem (sikmo), tak mi nerikej, ze nevis jak to delas?
Jestli to treba neni v tom, ze vlastne delas mini pohyby + opacny radeji sam, dopredu ty, driv, nez to udela helina. Pak vlastne neustalym pohybem nema cas, aby se sama nekam rozletela? co? alespon trochu jsem blizko?
jo chlapi, strejda se rozhoduje mezi 1 nebo 2 rotorem. Pristup k veci ma stejny jako ja a nehodla si do budoucna kupovat cokoliv vic, nez nahradni dily na to, co si koupi ted. jde spise o presun z jednoho mista do druheho. zkousel simulatory a kupodivu mu to jde docela dost. lepe jak me po nekolika startech. chytil ovladac a lital (AeroFly Professional Deluxe). Tak mu strikne nenarizuji, at si koupi dvourotor. Pokud si koupi jednorotor:
Jak nejlepe srovnat vrtulnik tak, aby nebyl naklonen na zadnou stranu? Proste jak nejlepe vrtulnik srovnat? At delam, co delam, nikdy ho nedostanu do vodorovne polohy a minimalne pri pristani by to chtelo. Opravdu neni nejaky figl, ktery by ho pred pristanim srovnal, napr. rychle ubrat plyn (to je jen blby priklad)?
Jestli to treba neni v tom, ze vlastne delas mini pohyby + opacny radeji sam, dopredu ty, driv, nez to udela helina. Pak vlastne neustalym pohybem nema cas, aby se sama nekam rozletela? co? alespon trochu jsem blizko?
jo chlapi, strejda se rozhoduje mezi 1 nebo 2 rotorem. Pristup k veci ma stejny jako ja a nehodla si do budoucna kupovat cokoliv vic, nez nahradni dily na to, co si koupi ted. jde spise o presun z jednoho mista do druheho. zkousel simulatory a kupodivu mu to jde docela dost. lepe jak me po nekolika startech. chytil ovladac a lital (AeroFly Professional Deluxe). Tak mu strikne nenarizuji, at si koupi dvourotor. Pokud si koupi jednorotor:
Jak nejlepe srovnat vrtulnik tak, aby nebyl naklonen na zadnou stranu? Proste jak nejlepe vrtulnik srovnat? At delam, co delam, nikdy ho nedostanu do vodorovne polohy a minimalne pri pristani by to chtelo. Opravdu neni nejaky figl, ktery by ho pred pristanim srovnal, napr. rychle ubrat plyn (to je jen blby priklad)?
Na tom prvním odstavci bude něco pravdy. Ale když to děláš, neuvědomuješ si to.
Jednorotorák nikdy nemůže být ve visu vodorovně. Pravotočivý vždy visí nakloněný doleva, protože musí vyrovnávat tah ocasní vrtulky. Jinak by se odsunul na levou stranu.
http://zd.wwwcity.cz/zd/TeorieLetuHeli.htm
http://zd.wwwcity.cz/zd/Files/TeorieHELIcm01-02.pdf strana č.4
Jednorotorák nikdy nemůže být ve visu vodorovně. Pravotočivý vždy visí nakloněný doleva, protože musí vyrovnávat tah ocasní vrtulky. Jinak by se odsunul na levou stranu.
http://zd.wwwcity.cz/zd/TeorieLetuHeli.htm
http://zd.wwwcity.cz/zd/Files/TeorieHELIcm01-02.pdf strana č.4
FMS x RealFlight G3
Tak jsem ted zkousel "RealFlight G3" s modelem "Blade CP" a tam se heli chova "normalne", tj pokud ji naklopim dopredu a pak packu pustim, tak se heli pokusi jakoby srovnat (coz se ji uplne nepovede, protoze ujizdi).
Ve FMS ale heli navrat packy uplne ignoruje. To FMS je mozna dobry na letadla, ale vubec ne na heli.
Cili k memu prvnimu prispevku...imho proste to FMS neumi heli vubec.
Ve FMS ale heli navrat packy uplne ignoruje. To FMS je mozna dobry na letadla, ale vubec ne na heli.
Gattor píše:ono kdyby utikala jen treba do ctyr stran, tak se to treba jeste pochopit da, ale kdyz se muze vydat kamkoli (jakykoli uhel) a na jakoukoli stranu (dopredu, dozadu, do stran) a jakymkoli pohybem (sikmo), tak mi nerikej, ze nevis jak to delas?
Casem se to naucis, i kdyz to vypada jako zhola nemozne. Vubec nic na tom neni, chce to jenom vydrzet ty (pro nekoho) opravdu krute zacatky.
-
Mad_Box
- Kontaktovat uživatele:
Jinak teď jsem vyzkoušel tento sim
www.heli-x.info je to freeware a na heli se mi zdá lepší než FMS
www.heli-x.info je to freeware a na heli se mi zdá lepší než FMS
Raptor E700 (MSH Brain)
MiniProtos (miniVbar 5.2)
MiniProtos (miniVbar 5.2)
zustanu u easycoptera. mate pravdu, ze se to casem nauci kazdy, stejne jako ja pres noc orientaci v prostoru, ale ten cas a ty penize. mam pocit, ze me easycopter jentak bavit neprestane. daj se s tim delat ruzny blbosti. ted zkousim vyvrtky apod. ne, ze by to bylo ve srovnani s 1rotorem neco skveleho, ale vypada to efektne a clovek se vyblbne a pekne zapoti.
casem se mozna zmenim nazor, ale to az opravdu casem
casem se mozna zmenim nazor, ale to az opravdu casem
Re: FMS x RealFlight G3
Ondra.T píše:Tak jsem ted zkousel "RealFlight G3" s modelem "Blade CP" a tam se heli chova "normalne", tj pokud ji naklopim dopredu a pak packu pustim, tak se heli pokusi jakoby srovnat (coz se ji uplne nepovede, protoze ujizdi).
Muj nazor proste je, ze simulatory na PC jsou naprosto k nicemu, at si tady ostatni rikaji, co chteji. Kdyz se chcete naucit jezdit s autem, sebelepsi need for speed
Jinak k tematu - pokud naklonim packu dopredu, takze se vrtulnik rozhleti dopredu, imho po navratu packy do stredu by se mel zastavit ve svem letu dopredu (ovsem ne hned!). Vidim to stejne jak s autem, pridate plyn, auto se rozjede. Opustite pedal, a auto zastavi (ovsem az po nejake dobe). POkud chcete zastavit hned, seslapnete brzdu (naklonite packu dozadu)
niky79 píše:Muj nazor proste je, ze simulatory na PC jsou naprosto k nicemu, at si tady ostatni rikaji, co chteji. Kdyz se chcete naucit jezdit s autem, sebelepsi need for speed+ volant a pedaly vam v tom nepomohou.
Pokud znas jen serii Need4Speed, je to samozrejme tak jak pises a navic hodne smutny.
Zkus si zajezdit s poradnym volantem s FF + pedaly + radici paka treba GTR2 (nebo cokoliv od SimBin) nebo LFS2. Tam te to nauci, co auto dela. Fyzika odpovida realu a muzu ti potvrdit, ze se mi to uz dokonce hodilo. Nemit to "natrenovany", skoncil bych zadkem auta ve sloupu. Neni to peknej pocit, kdyz v zatacce uklouzava zadek pri i tak maly rychlosti jako je 45 km/h. Olej nevidis.
niky79 píše:a) Muj nazor proste je, ze simulatory na PC jsou naprosto k nicemu, at si tady ostatni rikaji, co chteji.
b) Jinak k tematu - pokud naklonim packu dopredu, takze se vrtulnik rozhleti dopredu, imho po navratu packy do stredu by se mel zastavit ve svem letu dopredu (ovsem ne hned!).
c) Vidim to stejne jak s autem, pridate plyn, auto se rozjede. Opustite pedal, a auto zastavi (ovsem az po nejake dobe). POkud chcete zastavit hned, seslapnete brzdu (naklonite packu dozadu)
Ad a). Tvůj názor je zcela chybný.
Ad b). Tvá představa o řízení je zcela mimo mísu.
Ad c.) Vidíš to naprosto mylně.