Brushless gimbal pre letecké záběry
Re: Brushless gimbal pre letecké záběry
Som ti písal aby si otestoval motory
. Ja som menil za LD-Power 2208, z radio-modele.pl, majú dobrú cenu. Len si zisti či ich majú skladom. Keď som ich bral tak nemali a čakal som 3 týždne
. Ale motory fungujú skvele, kabeláž majú pripravenú, takže netreba nič letovat.
DJI F330 (KK 2.1.5), Tarot 680Pro (X8 mod, Pixhawk)
FrSky Taranis, X8R
FrSky Taranis, X8R
Jop me nenapdlo je merit ale jen vymenit necekal jsem vsechny spatne 
ananas píše:no jasné.. taky už jsou v koši, jedno vinutí 10ohm druhé 36ohm třetí 18ohm já to bral na testování.. a které by jsi doporučil? na gopro nějaké z EU ať to nejde měsíc..
já ti v tomhle bohužel neporadím, mám gimbal SLR (Sony Nex5 apod.) a tam jsou trochu jiný motory. Nakupovat v EU podle mě jde, ale musí se hodně hledat. Tak, jak jsem psal, že motor za 12 babek nic moc, tak evropské e-shopy někdy nevědí, co by za každou blbost chtěli. Já bych odhadoval, že motor na gimbal pro GP by měl stát 20-25 dolarů. Myslím ten co funguje....
Jinak i já mám problém (sám jsem si ho vymyslel) s gimbalem, ale to v jiném příspěvku.
Vlasta
tak jsem tady se svým problémem. V poslední době pracuji (upravuji) na gimbalu pro kompakt Sony. Nebudu tady popisovat, co všechno jsem objevil a musel upravit/předělat. Prostě čínský výrobek. Konstrukce je dobrá a funkční, když to nesestavuje někdo, kdo je placenej za počet kusů........
Narazil jsem, ale na problém. Díky přiblblým kabelům, které jsou vyvedeny z boku foťáku a např. HDMI s mikro konektorem, který se nedělá do vingle a kabelem jak větev jsem musel dát foťák (z pohledu na objektiv) zcela vpravo, kde je také motor pitch. Protože je tím pádem celá váha na této straně, jde gimbal vyvážit pouze tak, že zadní trubka je výrazně vyosená. Proto jsem se rozhodl, že prohodím boční ramena. Tím se motor dostane na levou stranu, foťák zůstane vpravo. Takže vyvážení je snadnější a foťák je "skoro" uprostřed. A teď ten problém.
Jak to bude se zapojením tohoto otočeného motoru do elektroniky ? Netuším, jak to přesně pracuje, ale vím, že v původní poloze, když se foťák nakloní (dolů) snímač pod foťákem to řekne řídicí desce a ta pohne motorem proti směru hodinových ručiček. Při otočení ramen, při stejné reakci snímače, musí elektronika pohnout motorem ve směru hodinových ručiček. Pochopitelně by asi stačilo prohodit kabely od motoru k desce, ale netuším jak je to vlastně zapojený. Kdyby to fungovalo (to ovšem nevím) stejně jako u běžných motorů, stačí prohodit jakékoliv dva kabely a už to běží obráceně.
Ví prosím, o tom někdo něco. Budu rád za jakoukoliv reakci.
Vlasta
Narazil jsem, ale na problém. Díky přiblblým kabelům, které jsou vyvedeny z boku foťáku a např. HDMI s mikro konektorem, který se nedělá do vingle a kabelem jak větev jsem musel dát foťák (z pohledu na objektiv) zcela vpravo, kde je také motor pitch. Protože je tím pádem celá váha na této straně, jde gimbal vyvážit pouze tak, že zadní trubka je výrazně vyosená. Proto jsem se rozhodl, že prohodím boční ramena. Tím se motor dostane na levou stranu, foťák zůstane vpravo. Takže vyvážení je snadnější a foťák je "skoro" uprostřed. A teď ten problém.
Jak to bude se zapojením tohoto otočeného motoru do elektroniky ? Netuším, jak to přesně pracuje, ale vím, že v původní poloze, když se foťák nakloní (dolů) snímač pod foťákem to řekne řídicí desce a ta pohne motorem proti směru hodinových ručiček. Při otočení ramen, při stejné reakci snímače, musí elektronika pohnout motorem ve směru hodinových ručiček. Pochopitelně by asi stačilo prohodit kabely od motoru k desce, ale netuším jak je to vlastně zapojený. Kdyby to fungovalo (to ovšem nevím) stejně jako u běžných motorů, stačí prohodit jakékoliv dva kabely a už to běží obráceně.
Ví prosím, o tom někdo něco. Budu rád za jakoukoliv reakci.
Vlasta
nech zapojený stejně jako jsi ho měl jen v programu pro patřičnou osu (pitch) zaskrkni reverz.. nebo jsi presunul i snímač a má jinou orientaci?.. nebo jde jen o ten motor..
nevim co máš za desku a co používáš za program pro nastavení.. v BASECAM je prostě u osy reverz jinak auto detekce by to měla zjistit taky..
nevim co máš za desku a co používáš za program pro nastavení.. v BASECAM je prostě u osy reverz jinak auto detekce by to měla zjistit taky..
mám Alexmos (údajně) . S tím snímačem mi to nějak nedocvaklo. Když ho otočím vzhůru nohama, tak by to vlastně mělo běhat i bez toho reverzu. Jen to musím vyzkoušet. Je tam zespodu větší konektor takže, když to otočím, musím čidlo posunout níž, aby se vešel a netrčel moc dolů. Když tak použiji radu s reverzem.
Díky, Vlasta
Díky, Vlasta
no spíš jde o osy aby šly správně.. jestli nebude potřeba změnit Y na -Y apod když to otočíš.. však když dáš motory off a ručně budeš pohybovat senzorem tak vidíš v programu jak se hýbe šipka u roll pitch a kompasu...
Ahoj, nevíte jak u Phantoma V2 spomalit naklápění gimbalu?
V asistent na změnu parametrů nereaguje, pochopil jsem že je jen na servogimbal.
Toto spomalení se nastavuje přímo v gimbalu?
V asistent na změnu parametrů nereaguje, pochopil jsem že je jen na servogimbal.
Toto spomalení se nastavuje přímo v gimbalu?
Nikdy nikomu nevěř, pak budeš věřit všem stejně....
- gardenroute
Jaky gimbal ? V Assistentovi se to tyka klasického servo gimbalu, BL gimbaly mají svůj kontroler.Dejfak píše:Ahoj, nevíte jak u Phantoma V2 spomalit naklápění gimbalu? V asistent na změnu parametrů nereaguje, pochopil jsem že je jen na servogimbal. Toto spomalení se nastavuje přímo v gimbalu?
Pokud mas napr. Zenmuse, ten ma svůj kontroler, kde to nastavit nejde, sklapeni ma velmi mekke a pomale, poslední (spatny fw) to trochu pokazil, tomuto FW je třeba se vyhnout, o to se jiz mnohokráte psalo. Jiné kontrolery mají sve ovladaci software, kde by to melo byt nastavitelne.
Pokud ma nejakou nesetovou Tx, muzes to pro prislusny kanal naprogramovat v ni, pokud ma takove pokrocile funkce.
Ptaak 2 (Phantom 4 HDMI Mode) | FS Dominator HD2 | MarcoPolo Locator |
Vedel bi mi niekto pomoct s jednotkou alexmos? Ne h tam dam akekolvek hodnoti tak gimbal sa furt nevirovnava
Ako prvé musíš mať gimbal vyvážený v každej osy takže v ideálnom prípade aj bez zapnutého gimbalu by mala byt kamera "rovno". Potom ked otvoriš SimpleBGC_Gui(pretým ale spoj dosku s pc) v založke Basic v kolonkách Motor config. zapni Auto a gui ti nastaví automaticky počet polov motrov a orientáciu a tak. Potom skalibruj ACC. Samozrejme všetky ladenia a calibrácie musíš robiť s osadenou kamerou. Ak vidíš že sa ti gimbal snaží vyrovnať ale nemá nato dosť síl pridaj POWER a zvíš P a kukaj ako sa to správa.
Taranis X9D Plus, Heavy lift hexacopter, Phantom 4 Pro
Co tam mas za regulátory.
Open9x, Ultimate lrs, I like open system :-) on copters.
gardenroute - Díky za objasnění, SW jsem nenahrával. Takhle to přišlo.
A je to hodně citlivé na ovládání, takže je tam tedy nový SW od výrobce.
Jsem teda lojza, protože tuto informaci jsem nikde nenašel. A to jsem googlil fakt dlouho.
A je to hodně citlivé na ovládání, takže je tam tedy nový SW od výrobce.
Jsem teda lojza, protože tuto informaci jsem nikde nenašel. A to jsem googlil fakt dlouho.
Nikdy nikomu nevěř, pak budeš věřit všem stejně....
Tak mam podobný problém jako ananas mam tarot ZYZ22 http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... oller.html a k tomu motory http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... 200g_.html ,akorát my to klepe pořád a stabilizace nefunguje vubec.Motory maj na vsech vinutí stejné ohm a poly mam nastavené a gimbal vyvážený s goproučkem, ale nejdivnější je že mam nainstalovanej software ZYX-BMGC-EN a mam aktualizovanej firmware na v 1.4 a když připojim gimbal a začnu otáčet s kamerou a s copterou tak jse my zobrazuje že se otáčí ve 3 osách což je kravina když je 2 osá ta řídící jednotka.Tak jestly jste se stim někdo nesetkaly a neporadíte co stim jinak obědnám alexmos že už nevim co stim.
Toro,Mustang.Funcub,Quadcopter,Naza-m,Gopro 3 black,vysílačka Turnigy Open 9x
Duffs píše:Ako prvé musíš mať gimbal vyvážený v každej osy takže v ideálnom prípade aj bez zapnutého gimbalu by mala byt kamera "rovno". Potom ked otvoriš SimpleBGC_Gui(pretým ale spoj dosku s pc) v založke Basic v kolonkách Motor config. zapni Auto a gui ti nastaví automaticky počet polov motrov a orientáciu a tak. Potom skalibruj ACC. Samozrejme všetky ladenia a calibrácie musíš robiť s osadenou kamerou. Ak vidíš že sa ti gimbal snaží vyrovnať ale nemá nato dosť síl pridaj POWER a zvíš P a kukaj ako sa to správa.
takze postupoval som takto kedze ndmam zatial fotak do gimbalu tak som tam dal baterku ta vazo 800g cize ako fotak