Condor magic evo 4

Větroně s pomocným elektromotorem a nejčastěji sklopnou vrtulí
Odpovědět
Zpráva
Autor
gondra

Condor magic evo 4

#1 Příspěvek od gondra »

Zdravím tak různě sem tu prolézal forum a narazil sem na tohoto elektroglidra, tak jsem se ho pokusil sehnat ale všude ho již neprodávají nevíte o nějakým shopu kde by se dal sehnat za rozumné peníze? Díky.
T9x-frsky-open tx,HK-500 (dead), T-rex 500 CF microbeast, dg-1000e 2600mm(dead),trener .60.
ferulik
Kontaktovat uživatele:

Re: Condor magic evo 4

#2 Příspěvek od ferulik »

No vyzerá to tak že sa už nevyrába.Robili ho čo viem dvaja výrobcovia JSB Model a FlyFly.
Jedine že by si mal štastie a niekomu by tento model ostal zabudnutý v sklade :-)
Najskôr u menej známych predajcov RC modelov.Skús si to overiť.

http://www.automodely.sk/sk/vetrone/278 ... c-arf.html
http://www.autohificenter.sk/data/rc.ph ... 2=35&k3=39
gondra

#3 Příspěvek od gondra »

Dík za typy, ale cena je podle mne moc vysoká našel jsem tento model na hobby88.com a tam vyjde do 4000 i s dopravu a to je právě kámen úrazu, protože doprava stojí 58$. Jinak nemáte někdo zkušenosti s obchodem hobby88.com?
T9x-frsky-open tx,HK-500 (dead), T-rex 500 CF microbeast, dg-1000e 2600mm(dead),trener .60.
pepin

#4 Příspěvek od pepin »

pokud by sa vám někomu ještě naskytla možnost koupě tohoto modelu a uvažovali jste o něm jako o možném seznámení s aerovleky, tak ho opravdu vřele doporučuji, minulý týden jsme docela často vlekali a polétání s condorem je opravdu v rámci earovleku uplně zadarmo--lehký model, takže žádné hmotnostní nároky na vlečnou a zdlouhavé řízené stoupání a ve výškách, kde ostatní modely propočítávají poslední zatáčku na přistání není problém hledat ještě vzestupné proudy a znovu nastoupat--z výšky, kam jde dohodit F3K a přez čínskou konstrukci to určitě zvládá konstrukčně víc akrobacie, než běžné dýhopolyšové české stavebnice.
Toman
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od Toman »

Zdravím,

tak jsem byl dneska tohoto šikulu zalétnout.
No, co na to říct, jen to, že z bezvětří se najednou zrodil celkem slušný vítr... ale tak to neva.. první let, první hod vlastní rukou této třímetrovky, první samostatný hod.... no moc toho bylo.
Tak po startu se okamžitě začal vzpínat, čumák hore a něják tak se mu nechtělo, ale ukočíroval jsem ho, pak už jsem si jen poletoval.. na 2 minuty motoru cca 18 minut letu.

Přistání nebylo jak do peřinky, ale kdybych nechytl křídlem o drn, tak by bylo krásný :)

Druhý start se nepovedl, model se opět šíleně vzepjal, ale tentokrát jsem špatně nebo spíš pomalu zareagoval. Takže pád, po křídle, něják jsem to ještě ustál, takže dopadl na pravý křídlo, po prvním prozkoumání je urvaný winglet a trochu potrahaný konec křídla právě od toho wingletu..... nějáký nápady a rady proč se to stalo, a jak tomu zabránit?

Děkuji :) ..Fotky za chvilku dohodím....
Toman
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od Toman »

Tak dohazuji fotky, modelu před letem, okolí kde jsem lítal a následně fotky konce křídla... ;)
Přílohy
IMG_0039.JPG
IMG_0037.JPG
IMG_0036.JPG
IMG_0034.JPG
Toman
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od Toman »

a další fotky :) ...
Přílohy
IMG_0046.JPG
IMG_0045.JPG
IMG_0040.JPG
IMG_0038.JPG
gondra

#8 Příspěvek od gondra »

A co třeba těžiště nebo vyosení motoru? Taky jsem chtěl dnes lítat tady se po 4 hodině ustálil vítr ale domů jsem dorazil až po 5 hodině tak to nechám asi až na víkend jestli se nepokazí počasí.
Toman
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od Toman »

Těžiště bylo v pořádku, spíš mírně před, vyosení? .. netuším, já model neosazoval a nestavěl..ale nevím, jestli vyosení dokáže model postavit ve vzduchu na ocas... v podstatě se to éro vzpínalo i v letu, když jsem přidal plyn, tak se začlo vzpínat.... Prosím poradte.
TERAZKY
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od TERAZKY »

Nastav si mix výškovka - plyn. Mal som Condora tiež.
... čo purex spojil, človek nerozdeľuj...
gondra

#11 Příspěvek od gondra »

U toho větroně se to těžko odhaduje ale jestli se ti vzpíná jen při přidání plynu tak to je špatně vyosený motor a zkusil bych ho trochu zklonit dolů.
Toman
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od Toman »

Jj ten mix zkusím...
Jinak nevím, ale asi takhle... udělalo mi to už podruhý.... jednou i u VSO-10,taky jsem jí nestavěl, tedka podruhý, vždy stejnej scénář, pád po křídle do země.... :(

Na mix mrknu, a motor teda vyosit dolů jo? ....
Model se šíleně vzpíná ... úplně jako by chtěl viset za vrtuli
Tom1974

#13 Příspěvek od Tom1974 »

Nezustava ti viset vyskovka? Nebo vule na vyskovce? Taky mam jednu takovou bestii. Furt musim packovat vyskovku. Nejsem schopnej ten bowden poradne prilepit do trupu. Alespon si clovek cvici reakce :-D
Toman
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od Toman »

NN tam je to pevný, vůle je velmi minimální.
V kluzu je to hodný letadýlko, úplnej ťunťa :D

Ale jak přidám motor, děs běs, a start, totální děs :(
Standa Stuchlý

#15 Příspěvek od Standa Stuchlý »

Toman píše:Těžiště bylo v pořádku, spíš mírně před, vyosení? .. netuším, já model neosazoval a nestavěl..ale nevím, jestli vyosení dokáže model postavit ve vzduchu na ocas... v podstatě se to éro vzpínalo i v letu, když jsem přidal plyn, tak se začlo vzpínat.... Prosím poradte.

špatné vyosení dokáže i u tohoto modelu udělat přemet hned po odhození. Také mi to udělal. Vyosit a a potlačit na minimálně 3stupně vůči podélné a svislé ose. To znamená 3stupně dolů a 3stupně vpravo. Mělo by to vyřešit Tvůj problém.
Odpovědět

Zpět na „Elektrovětroně“