F45 - Vše o tomto vrtulníčku II.

Vrtulníky do velikosti 450
Odpovědět
Zpráva
Autor
Reostat

Re: F45 - Vše o tomto vrtulníčku

#76 Příspěvek od Reostat »

allas píše:Chtěl bych také poděkovat uživateli srabsrab za zaslání upraveného regulátoru pro zadní motorek, sám bych toto nezvládl. Těšil jsem se jak to hned udělám, ale klasika druhý den po tom co jsem jej dostal jsem si přivodil takový menší úraz na prstech ruky a budu ted nějaký měsíc mimo provoz než se to dá dohromady, nicméně jak to pújde vrhnu se na to a dám vědět. Každopádně ještě jednou děkuji za ochotu.

Brzo se uzdrav,pěkný den. :wink:
hafieror
Kontaktovat uživatele:

#77 Příspěvek od hafieror »

Ital píše:Ta osička je stejná, jen nemá uprostřed to vroubkování, aby držela v plastu, tato je hladká a musíš jí utáhnout těmi 2. červíky.

Takže dneska jsem zjistil, že jeden z těch pádů byl způsobenej právě ztracením osičky, protože jsem ji dokázal za letu vyklepat znovu. Teda tentokrát jsem neměl už osičku, tak jsem tam dal ulomenou 1mm vrták a dotahnul jsem to podle mě dostatečně, ale asi ne.

Vůbec nedokážu odhadnout jak moc to dotáhnout, abych to neserval :-/ a nebo se to zase nevyklepalo.
Ital

#78 Příspěvek od Ital »

Ta osička je prům. 1,5mm, dlouhá 12mm, zkus nějaký drát do kola.
Jinak takto vypadá úroda listů za týden, po namontování kovové hlavy, s plastovou se mi nepodařil zlomit ani jeden za 1,5 roku při mnohem tvrdších havárkách. Nejhorší je ten 3. list, to naprasknutí není v držáku vidět a postupně se ten haček otevírá, při obvodové rychlosti nad 160 km/hod. je to dost slušná zbraň. Doporučuji ponechat původní hlavu a udělat si podle obr. unašeč z duralu, nebo karbonu tl. kolem 1,5 mm, šikovný modelář to má za chvilku. Už jsem o tom psal.
Přílohy
vrtule-unašeč.jpg
Ital

#79 Příspěvek od Ital »

Celá úroda za týden :wink:
Přílohy
vrtule.jpg
Shane66
Kontaktovat uživatele:

#80 Příspěvek od Shane66 »

Střídavý motor cena příznivá poštovné zdarma

http://www.ebay.com/itm/new-BRUSHLESS-M ... 1e873ba4e0
Ital

#81 Příspěvek od Ital »

S tímhle setem, pokud nejsi dítě štěstěny, si akorát naděláš do bot. Trochu si to tu projdi.
BorgMcz
Kontaktovat uživatele:

#82 Příspěvek od BorgMcz »

ITALE:

asi budu to dite stesteny, protoze to funguje perfektne. NIc se nemusi nastavovat, sedi to tam dobre, kalibrace take neni treba.

Jen ta cena na tom ebay je premstena. Tady to mas levneji: http://www.banggood.com/Wholesale-MJX-F ... 68310.html
Stránky o elektro bastlení a digitální modelové železnici - http://www.dccmm.cz
Ital

#83 Příspěvek od Ital »

Nikdy bych tuto sestavu nepoužil-důvody:
1:nesmyslný rozměr motoru, vyžadující znásilněné bočnice,
2: nesmyslný rozměr regleru, díky použití starých FETú,
3: nemožnost jakéhokoliv nastavení regulátoru, např. rozsahu řízení, předstihu a jiných důležitých prvků,
4: nesmyslné řízení PWM signálem z výkonové části řídíci desky, to vylučuje použití po případném zrušení heliny v čemkoliv jiném, všude se používá PPM signál, umožňující programování všech funkcí.
Stačí????
BorgMcz
Kontaktovat uživatele:

#84 Příspěvek od BorgMcz »

Ital píše:Nikdy bych tuto sestavu nepoužil-důvody:
1:nesmyslný rozměr motoru, vyžadující znásilněné bočnice,
2: nesmyslný rozměr regleru, díky použití starých FETú,
3: nemožnost jakéhokoliv nastavení regulátoru, např. rozsahu řízení, předstihu a jiných důležitých prvků,
4: nesmyslné řízení PWM signálem z výkonové části řídíci desky, to vylučuje použití po případném zrušení heliny v čemkoliv jiném, všude se používá PPM signál, umožňující programování všech funkcí.
Stačí????

NESTACI!!!!

1. nic se neznasilnuje, ty bocnice jsou primo v dodavce /doporucuji poridit brejle/
2. rozmer perfektne padne tam kde je misto. /ty stare fety tak pujdou v pripade poruchy dobre vymenit a takto se rozhodne lepe chladi, nez v naslapane desce, vydim to tedy jako vyhodu/
3. tuhle helinu maji na hrani spise amateri a ty nic nastavovat nechteji /opet vyhoda/
4. diky pouziti znameho PWM na vstupu, je nastaven regulator uz z vyroby podle potreb /opet neni treba nic nastavovat. A pri cene za ESC cca 10dolaru bych to take nevidel jako nejake drama, kdybych nejakej nekam potreboval/

Stačí????? :D nezer to tak
Stránky o elektro bastlení a digitální modelové železnici - http://www.dccmm.cz
hafieror
Kontaktovat uživatele:

#85 Příspěvek od hafieror »

Dotaz na majitele kovové hlavy. Osičku flybaru zajišťují 2 vruty. Jestli jsem to pochopil správně, tak hloubka vrutu je limitovaná tím jeho osazením. Ptám se proto, protože když ho zašroubuju natvrdo, tak se mě nezdá, že by uvnitř díry vykukoval a dokázal tak zajistit držení osičky.

Včera jsem ztratil druhou osičku a dneska třetí. Jako osičku jsem si dneska dovezl jehlu z jehlového ložiska, podle mě pasovala přesně, ale ztratil jsem ji. To snad zakápnu vteřiňákem
Ital

#86 Příspěvek od Ital »

Stačí????? :D nezer to tak[/quote]

Psal jsem to proto, že každý tu kliku neměl, někomu to chodilo na 40% výkonu, někomu to nechodilo při nízkých teplotách a ti šťastnější to nerozchodili vůbec, nebo jim to záhy odešlo. Zdá se, že jsi elektrotechnik, našel jsi tam někde driwery na otvírání a zavírání každého FETu ? Při vstupní kapacitě řádově v nF je dost problém je při vyšších frekvencích ukočírovat. Jak jim integrací zakulatíš pulzy, většinou dost neúnosně topí. Ještě jsem zvědavý, jak budou tento komplet zabudovávat frajeři s kompletní sestavou dílů v kovu a karbonu od Xtreme :D . :lol: Na karbonu jdou ty boule dělat dost blbě. :?
BorgMcz
Kontaktovat uživatele:

#87 Příspěvek od BorgMcz »

Ital píše:: Na karbonu jdou ty boule dělat dost blbě. :?

Co se tyka karbonu, nejde nejspise pak uz o amatera co lita pro radost, ale kutila, a ten si myslim mel zvolit rovnou sestavu nez hotovy model.
Co se tyka tranzistoru, podle ceho jsi usoudil, ze jde o stare fety, ja treba na tom mam oznaceni ktere se mi nepovedlo dohledat? Ne kazdy FET je dnes potreba externe budit driverem, ono na vetsina levnych ESC je take nenajdes /je pravda rozebiral jsem jen dve z HK/. Ty jsi to meril, dej nejake foto z toho mereni krivky na tom regulatoru. Jinak podle oznaceni jsem bohuzel ty fety nedohledal /ono tam zadne oznaceni neni/.
Jinak na celem foru jsem nasel jen cca 4 lidi co o tom neco pisi /a i tak neni jiste zda to montovali/ naopak na zahranicnich forech to treba popisovali dobre, asi jako ja.
Plha

#88 Příspěvek od Plha »

Dotaz na majitele kovové hlavy.
---
Osička flybaru je u kovové hlavy chycená dvěma proti sobě červíky M2, to zn. prakticky v jednom bodě a může se vyviklat. Jednu dírku se závitem M2 jsem převrtal na červík M3 a druhý červík M2 jsem tam nedal. Osička je tak fixovaná ve třech bodech a drží.
Ital

#89 Příspěvek od Ital »

Pro Borg:
Asi je zbytečné to tu rozebírat do nekonečna, jen se snažím na dotazy doporučit modelářům to nejlepší, odzkoušené na více kusech a nejlevnější s nějakými možnostmi nastavení. Nevím, proč kupovat drahý krám, když se dá levněji pořídit kvalitní věc za zhruba 26 USD, s osazením zadku je to podobné. Tímto na toto téma končím. :wink:
Ital

#90 Příspěvek od Ital »

Tady už trochu pochopila i fa MJX, co je potřeba, jen opět použila tu domršenou cykliku a nesmyslnou převodovku na zadní AC motor. :wink:
http://www.banggood.com/MJX-F49-4_5-Cha ... 14309.html
Odpovědět

Zpět na „Heli - do 450“