DJI - F300 Phantom 2 Vision
Re: DJI - F300 Phantom 2 Vision RC set kvadrokoptéry 5,8GHz
Takže jak jsem slíbil, páčka funguje parádně, mnohem lepší než ovládání přes aplikaci. Líbí se mi krátký pojezd a působí bytelně. Takže namontovat, aktivovat 7kanál, zkalibrovat a je to. Za 150kč výborné řešení.
DJI Phantom 2 Vision, Aerialfreaks Cyclops gimbal, upgradovaný wifi extender RE700 z P2V+
Tip na stínítko telefonu. Našel jsem za starého diáře koženkový obal, vyztužil dvěma zinkovýma drátama, který jsem připevnil elektrikářskou izolepou. Nevypadá to ani tak zle, řešení za 0kč.
DJI Phantom 2 Vision, Aerialfreaks Cyclops gimbal, upgradovaný wifi extender RE700 z P2V+
Zbytek foto
Tak k večeru mi napadla lepší a větší verze. Tentokrát kožený obal větší, také s dráte, ale kolem celého okraje.
Zdravím,
prosím o radu. Koupil jsem Phantom 2 Vision a mám problém spárovat kameru s telefonem Samsung S4. Vše jsem provedl podle návodu, v seznamu Wi-Fi sítí zařízení Phantom_XXXXXX vidím a souhlasí s číslem uvedeným na Wi-Fi převaděči. Po spuštění programu DJI VISION v telefonu se ukáže klasická hláška Please Connect Wi-Fi, po odkliknuti dostanu nabídku všech Wi-Fi v seznamu, včetně Phantoma. Po odkliknuti se síť Phantom klasicky přihlásí, načte IP adresu, ale nejde přihlásit v programu DJI VISION a kamera není aktivní. Nepomůže ani zrušení všech ostatních Wi-Fi sítí a chová se to pořád stejně. Pokoušel jsem se načíst i nově QR cod, přes program kamery, v setapu Binding, ale po odkliknuti se objevuje hláška Bind - Get Repeater Info Failed. Neměl jste někdo podobný problém? Případně, kde mám chybu.
Děkuji za radu
Ivo
Vyřešeno
. Provedl jsem restart do továrního nastavení a smazal nahrané app. Některá z nich blokovala spárování Wi-Fi s programem. Buď CleanMaster a nebo Avast..... nebo něco jiného.
prosím o radu. Koupil jsem Phantom 2 Vision a mám problém spárovat kameru s telefonem Samsung S4. Vše jsem provedl podle návodu, v seznamu Wi-Fi sítí zařízení Phantom_XXXXXX vidím a souhlasí s číslem uvedeným na Wi-Fi převaděči. Po spuštění programu DJI VISION v telefonu se ukáže klasická hláška Please Connect Wi-Fi, po odkliknuti dostanu nabídku všech Wi-Fi v seznamu, včetně Phantoma. Po odkliknuti se síť Phantom klasicky přihlásí, načte IP adresu, ale nejde přihlásit v programu DJI VISION a kamera není aktivní. Nepomůže ani zrušení všech ostatních Wi-Fi sítí a chová se to pořád stejně. Pokoušel jsem se načíst i nově QR cod, přes program kamery, v setapu Binding, ale po odkliknuti se objevuje hláška Bind - Get Repeater Info Failed. Neměl jste někdo podobný problém? Případně, kde mám chybu.
Děkuji za radu
Ivo
Vyřešeno
Dejfak píše:OFF - tak jsem to vůbec nemyslel![]()
Spíš mne překvapuje že to nikdo neřeší.
Ani se nikdo nepokusí o nějaký bastl...
To by mne neba, přijít někam, odletět baterku a jet domu nabíjet...
Narazil jsem na autonabíječku o které jsem psal. Je nějaká extra levná, tak jsem ji na zkoušku vzal. http://www.banggood.com/DJI-Phantom-2-Battery-Car-Charger-DJI-PH2-P08-p-919494.html
Tak jsem se tím začal zabývat.
To trafo co je k Phantomu V2 je obyčejné trafo třeba jako k noťasu.
Má parametry z 230V na 12.6V/4A
Není v tom ni chytrého jen obyčejný zdroj.
Nabíječ s balancérem je v baterii, proto má baterie i aktualizaci SW.
Je to prostě nabíječ integrovaný v baterce.
Rozsstříhnul jsem kabel mezi trafem a zásuvkou na baterii, udělal tam konektor XT60. Takže buď mohu nabíjet z 230V nebo konektor rozpojím a připojim ho ke klasické modelářské nabíječce na které nastavím 3s LiPol která má koncové napětí 12.6V a nastavím MAX proud 4A
Normálně to nabíjí. Nebo jsou nabíječe které umí nasimulovat zdroj. Takže by jsi nastavil 12.6V/4A a bylo by to.
To trafo do zapalovače je DC/DC mněnič.
Udělá to ze stejnosměrného proudu v aute stejnosměrných 12.6V/4A
Nic jiného.
Rozsstříhnul jsem kabel mezi trafem a zásuvkou na baterii, udělal tam konektor XT60. Takže buď mohu nabíjet z 230V nebo konektor rozpojím a připojim ho ke klasické modelářské nabíječce na které nastavím 3s LiPol která má koncové napětí 12.6V a nastavím MAX proud 4A
Normálně to nabíjí. Nebo jsou nabíječe které umí nasimulovat zdroj. Takže by jsi nastavil 12.6V/4A a bylo by to.
Nic jiného.
Nikdy nikomu nevěř, pak budeš věřit všem stejně....
- gardenroute
Myslím, že to je nepochopení, nikdo netvrdil nic o "chytré" nabíječce, vždy se hovořilo o "chytré" baterii. A ta je chytrá velmi, protože pro předání podkladů o této chytré baterii Elonu Muskovi (pro použití ve vesmírném programu SpaceX) na tajné schůzce byl z DJI vyhozen Colin Quinn...Dejfak píše:...Tak jsem se tím začal zabývat. To trafo co je k Phantomu V2 je obyčejné trafo třeba jako k noťasu. Má parametry z 230V na 12.6V/4A Není v tom ni chytrého jen obyčejný zdroj....
Ptaak 2 (Phantom 4 HDMI Mode) | FS Dominator HD2 | MarcoPolo Locator |
Dejfak píše:Tak jsem se tím začal zabývat.
Nic jiného.
Proč nejdeš do tý za kilo nejdřív a když to bude šunt, tak se pak pouštět do bastlení?
Osobně té za 100,- bych nevěřil.
Nevím jestli je tohle bastlení jako rozstřihnou drát a dát na to konektor.
Takhle vím co tam teče, jakou si to vzalo kapacitu atd...
A nevybíjim si baterku z auta...
Nevím jestli je tohle bastlení jako rozstřihnou drát a dát na to konektor.
Takhle vím co tam teče, jakou si to vzalo kapacitu atd...
A nevybíjim si baterku z auta...
Nikdy nikomu nevěř, pak budeš věřit všem stejně....
Nezkoušel jste někdo spárovat iPad s WiFi a kamerou. Sice v iTunes Storu píší, že program DJI Vision Camera je kompatibilní s iPadem, ale posléze to nabídne instalaci pouze pro iPhone. V případě, že by to šlo, stal by se z iPadu slušně velký monitor.
Dík za radu
I.
Dík za radu
I.
V návodu k P2 píší:
pokud ve Fail Safe režimu má phantom po dobu >20sec. méně jak 6 satelitů automaticky přistane
máte toto někdo odzkoušené?
Myslel jsem že na alespoň hrubé určení polohy stačí 3 satelity. Chápu že s počtem roste přesnost ale 6 satelitů je docela dost
pokud ve Fail Safe režimu má phantom po dobu >20sec. méně jak 6 satelitů automaticky přistane
Myslel jsem že na alespoň hrubé určení polohy stačí 3 satelity. Chápu že s počtem roste přesnost ale 6 satelitů je docela dost
Phantom 4, ipad air2 cellular, tracker RF V16
texmur píše:V návodu k P2 píší:
Dost nedost - DJI prostě chce 6 satelitů. Ostatně ani nelockne pozici, pokud je jich míň, než šest.
Zdá se mi to celkem rozumné - pokud vidím míň, než 6 satelitů (kór ve vzduchu), tak se pohybuji někde mezi překážkami a tím spíš potřebuji přesnou navigaci, nebo prostě přistanu.
-
salamander
Do GPS v aute to stačí , ale toto nieje auto čo je prilepené na ceste, ale stroj čo lieta krížom krážom vo vzduchu .
- gardenroute
Vždy jde o přesnost, pro nějaký 2D fix postačí obvykle 3-4 satelity, pro stabilizaci vznášejícího se multirotoru někde ve vzduchu, kdy má driftovat max. v poloměru 0.5 metru, potřebuje pro 3D fix samozřejmě více satelitů, v tomto případě min. těch 6, ideálně více.texmur píše:V návodu k P2 píší: [i]pokud ve Fail Safe režimu má phantom po dobu >20sec. méně jak 6 satelitů automaticky přistane máte toto někdo odzkoušené? Myslel jsem že na alespoň hrubé určení polohy stačí 3 satelity. Chápu že s počtem roste přesnost ale 6 satelitů je docela dost[/i]
Ptaak 2 (Phantom 4 HDMI Mode) | FS Dominator HD2 | MarcoPolo Locator |