Zkušenosti se Spektrum DX6

Všechno co souvisí s modelářskými vysílači, výběr, programování, napájení
Odpovědět
Zpráva
Autor
Kovboj

Re: Nabíječka DX6

#16 Příspěvek od Kovboj »

vavris píše:Pánové, pokud jste někdo koupili DX6 v poslední době: byla tam nabíječka TX akku? mám pocit že jsem někde četl že by měla, ale nebyla :(
Ani v anglickém ani v CZ návodu jsem nenašel obsah balení.

V sadě přímo od českého dovozce nabíječka není.
helifish

#17 Příspěvek od helifish »

Kluci jak řešíte nabíjení vysílačkového accu. Já jsem k DX7 dostal taky ten us adapter. Jediný řešení pokud nemáte "velkou" nabíječku na accu jsou adaptéry od hitec cg -22 nebo cg - 32. Ale zatím jsem nenarazil na človíčka který by ty adaptéry používal. Jak jsem tak na ně zběžně koukal v model prodejně tak by se akorát musel přeletovat konektor. Sice je stejný jako má DX7 ale DX7 má plus pól vně konektoru uvnitř je mínus.
lubak
Kontaktovat uživatele:

#18 Příspěvek od lubak »

Ja nabijam accu z DX7 normalne nabijackou (X-Peak 3)
tonda0

#19 Příspěvek od tonda0 »

já koupil 6ku minulý týden a je taky bez nabíječe a taky s aku 1600mAh NiMH, což je lepší než s nabíječem a jen 600 mAh myslím :wink:
už jsi testoval dosah? Já šel lítat se sky lady a když byla na hranici viditelnosti, zalomila to do země ve větru a když jsem k ní přišel, hořel regl! Byl ještě původní,mohl zrovna odejít,ale taky jak to zapíchla do země,mohla stratit signál a fail safe má nastavenej,že při ztrátě signálu točí motor naplno, tak ho mohl přijímač odpálit,když byla píchlá v oranici. To už teď nezjistím.
http://www.rcalbum.com/index.php?sum=151
Alios

#20 Příspěvek od Alios »

Ahoj nevíte, jestli jde předělat Spektrum DX6 na mod 4(plyn a křídélka vlevo) a nebo budu muset zvolit jinou soupravu, u které se to dá změnit.Tato souprava se mi velice líbí, ale v obchodech mají pouze mod 1 a 2.
lubak
Kontaktovat uživatele:

#21 Příspěvek od lubak »

2Alois: Vsak Mode 2 (plyn vlavo) a zbytok si prehadzes zapojenim na prijimaci.
Alios

#22 Příspěvek od Alios »

Díky, velice si mě potěšil. :D
wolf
Kontaktovat uživatele:

#23 Příspěvek od wolf »

lubak píše:2Alois: Vsak Mode 2 (plyn vlavo) a zbytok si prehadzes zapojenim na prijimaci.
No nevím zda je to tak jednoduché, pokud ta DX 6 má nějaké mixy, tak s jejich nastavením může pak být problém.
Také používám mod 4 a zatím, pokud tento mod neumožňoval přímo výrobce,musel jsem si nechat ve značkovém servisu (kvůli záruce) přeletovat kablíky od poťáků na páčkách.
lubak
Kontaktovat uživatele:

#24 Příspěvek od lubak »

Hmm, no pokial su tie mixy robene "na tvrdo", tak to asi moze byt problem.
Ale pokial viem, tak Spektrum ponuka len Mode 1 a Mode 2. Ako je to u inych vyrobcov neviem,
Alios

#25 Příspěvek od Alios »

Tady je popis:
http://www.hobbylink.cz/launch.php?s=pr ... oduct=2889
Takže to zase tak jednoduché nebude(pouze přepojit)? :?
volmar
Kontaktovat uživatele:

spektrum

#26 Příspěvek od volmar »

nez jsem presel z 35MHz na 2.4 GHz tak jsem o tom studval dost :D a system DSM ma dosah neco kolem pouhych 300az400m zatim co DSM 2
pisou cca 2km mozna i vic tzn. na hranici viditelnosti a este dal :D nekdo skousel litat s 2m nebo vic uz presne nevim na hranici viditelnosti a prej to chodilo v pohode a lital s tim nizko :wink: :arrow:
tonda0

#27 Příspěvek od tonda0 »

Mám DX6 (DSM)asi čtvrt roku, byl jsem s ní létat asi 15x a nikdy se mi nestalo, že by bylo éro mimo dosah a to jsem létal s Torem na hranici viditelnosti. Myslím, že debaty o dosahu většinou vedou lidi, co ji nikdy nezkoušeli. Já zatím bez problémů.Podle mne pro běžného uživatele je to úplně v klidu.
wroum

#28 Příspěvek od wroum »

tonda0 píše:Mám DX6 (DSM)asi čtvrt roku, byl jsem s ní létat asi 15x a nikdy se mi nestalo, že by bylo éro mimo dosah a to jsem létal s Torem na hranici viditelnosti. Myslím, že debaty o dosahu většinou vedou lidi, co ji nikdy nezkoušeli. Já zatím bez problémů.Podle mne pro běžného uživatele je to úplně v klidu.

toro je prcek a na tak 300m bude uz sotva videt. Presne pro podobny sragorolety to je delany, ale pokud si jakejkoliv beznej uzivatel tohohle radia poridi nejakyho beznyho vetrone s rozpetim pres 1,7m cca, tak si k nemu koupi i novy radio.
Dříve nadšenec do EPP, teď hlavně větroně F5J.
tonda0

#29 Příspěvek od tonda0 »

Až mi napíše nějaký majitel, že to on testoval a toto a toto změřil, budu to brát. Nejlepší je, že fóra jsou o tomto plný zkušeností lidí, kteří to někde četli, kde to napsal někdo, kdo to někde slyšel apod.

Tak já to teda osobně někdy změřím.
lijab

#30 Příspěvek od lijab »

Znám jednoho kolegu modeláře, který asi rok používá DX 6 v cca 3m větroni a lítá s ním opravdu hodně vysoko a daleko. Prozatím k plné spokojenosti. Já taky řeším problém co koupit. DX 6, 6i, 7? U DX 6 vím jistě, že dosah není problém!
Odpovědět

Zpět na „Vysílače“