Radio s funkcema LOCK a TIMER na plynu

Pravidla fóra
Než položíte dotaz, jaký vysílač koupit, tak pročtěte zde již napsané, ať se témata neopakují.
Do názvu tématu uveďte, které vysílače zvažujete.
Myslete na to, že výběr vysílače je otázkou osobních preferencí!!!
Zpráva
Autor
kozlik327

Re: Radio s funkcema LOCK a TIMER na plynu

#16 Příspěvek od kozlik327 »

to má již starší Futaba FX-18, nemluvě o FC-18.A pokud zapomenu spínač sepnutý, tak mě při zapnutí vysílač pípáním upozorňuje na zavřený plyn , v podstatě nelze nastartovat ,funkce T-CUT.S radostí ji využívám a samozřejmostí je spouštění stopek např.plynem a v jakém bodu chcete!
Lark

#17 Příspěvek od Lark »

Zámek a chcípák je každé něco jiného. Při zamčeném plynu ti u spalováku motor může běžet na volnoběh, ale nejde přidat plyn. Kdežto chcípák přivře klaplu plynu až pod úroveň volnoběhu a tím zdechne. U benzínu se chcípá vypnutím zapalování.
Některý rádia mají pro zámky speciální vypímače s mechanickou pojistkou, aby nešel přepnout omylem. Na páčce vypínače je odpružená trubička, která se pro uvolnění vypínače musí povytáhnout. Na MC-20 jsou dva.

Edit: Dá se koupit i jako náhradní díl, takže by šel doplnit i do jiného Tx (MZ-18 ho nemá):
http://www.graupner.de/en/products/a60b6f0a-69bf-4cc7-a98a-38e6d1624498/33001.1/product.aspx
nebo: http://trivox.cz/?section=item&id=65384
Lark

#18 Příspěvek od Lark »

to kroxigor: Jestli pořídíš tu MZ-18, tak se ozvi, rád bych jí viděl "na živo".
janva9

#19 Příspěvek od janva9 »

MZ-18 nemá safety switch ale je nutný? Mám throttle hold na třípoloháči a vypnutý jen v jedné poloze. Ve dvou je zapnutý. Pro vypnutí musím cvaknout dvakrát.

Mám nastaveno, že při zapínání vysílače musím mít:

Thottle hold - zapnuto
plyn stažený nadoraz
Q.link - normal

Jinak kvičí a nejde zapnout. Samozřejmě ukazuje který ovladač je ve špatné poloze.
Naposledy upravil(a) janva9 dne úte 18.03.2014 17:19, celkem upraveno 1 x.
Ground Penetration Tester
Lark

#20 Příspěvek od Lark »

Nutný určitě není, jen je to bezpečnější proti náhodnému přepnutí.
kroxigor

#21 Příspěvek od kroxigor »

Lark píše:to kroxigor: Jestli pořídíš tu MZ-18, tak se ozvi, rád bych jí viděl "na živo".

Jasně zatím se víc přikláním k Aurora 9x jelikož mají i levné obyč přijímače
Fyziku respektuji, ale nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) 2018/1139 NE = už nelítám
mclei
Kontaktovat uživatele:

#22 Příspěvek od mclei »

V OpenTx mám pomocí mixu a CustomSwitches na jednom přepínači funkci blokování plynu, ale tak, že pro zapnutí i vypnutí toho blokování je nutné mít staženou páku plynu. Takže při nechtěném přepnutí za letu nedojde k zablokování a stejně tak naopak při zapnutí kdy plyn není stažený tak nedojde k odblokování. Mám to u koptéry, takže při náhodném přepnutí za letu mi nespadne, ale plyn se zablokuje až při úplném stažení a stejně tak při nechtěném zapnutí mi nevystřelí pokud mám plyn omylem posunutý.
Odpovědět

Zpět na „Výběr vysílače“