Kontronik Kosmik 160

Motory, gyra, serva, regulátory, stabilizátory, ale i ložiska a jiné obecné technické problémy
Zpráva
Autor
framif

Re: Kontronik Kosmik 160

#31 Příspěvek od framif »

Chtěl bych jenom poznamenat, že se mi podařilo úplně odrovnat HeliJive pěti-šesti bailout autorotacemi s motorem Hacker Turnado A50-12L V3 v režimu KSA. Po čtvrté autorotaci jsem měnil baterku, to nechtěl naběhnout BEC, několikrát vypojit, zapojit, a po krátkém zavisení a přistání, vypnutí-zapnutí motoru už nešlo vůbec nic. Kontronik poslal nový HeliJive, Turnado nahradila Xera, bailout autorotace jsem od té doby ale raději nezkoušel. Bylo naprosto evidentní, že jsme odpálil HeliJive právě těmi bailouty v kombinaci s Turnadem. Just my two cents.
LA700-12S, LA630-12S, LA700-6S, Agile5.5-6S Spirit, T-Rex550V2-6S Spirit, HC3-SX, T14SG
Mad_Box
Kontaktovat uživatele:

#32 Příspěvek od Mad_Box »

Takže jsi ale nezjistil zda byl problém v motoru nebo reglu.
Raptor E700 (MSH Brain)
MiniProtos (miniVbar 5.2)
Arcicorsa
Kontaktovat uživatele:

#33 Příspěvek od Arcicorsa »

Ten motor by to taky mohl dělat... Změřit megmetem bohužel nepůjde protože není možné rozpojit střed cívek takže zbývá jen test rázovou vlnou který dokáže odhalit snad jakoukoliv závadu na statoru motoru.. Takže zkusit se poptat v okolí kde opravují běžné motory a poprosit je jestli by neprovedli test rázovou vlnou, pak se bude moci vyloučit motor na 100% a jít po regulátoru.. Bez testů to bude jen dohadování a rozumného závěru se nikdy nedoberete...
Goblin 500 Spirit@MiniProtos Spirit@Oxy3 Spirit@Taranis + Xlite RC@ www.arcitimer.com
pkotatko
Kontaktovat uživatele:

#34 Příspěvek od pkotatko »

Dobereme. Vcera jsem lital presne to same osazeni. Jen misto Kosmiku tam byl HeliJive. Bez problemu. Jedine co je ted jine je regulator a kabely regl/motor + regl/baterky.
Jinak Kontroniku se moc nelibi co jsem napsal na ostatni fora a zacali ( kupodivu ) zase komunikovat. Ze pry netusili celou tu historii ( byla jim velmi dobre popsana ), ze jsem jim nedal sanci to poradne proverit ( ??? ) a ze to ted prolezou jeste jednou. Zajimalo by me jak, kdyz oba Kosmiky uz poslali pryc. :D
Bell 206, Mi-8, nejaka letadla, Jeti DS-16
pkotatko
Kontaktovat uživatele:

#35 Příspěvek od pkotatko »

framif píše:Chtěl bych jenom poznamenat, že se mi podařilo úplně odrovnat HeliJive pěti-šesti bailout autorotacemi s motorem Hacker Turnado A50-12L V3 v režimu KSA. Po čtvrté autorotaci jsem měnil baterku, to nechtěl naběhnout BEC, několikrát vypojit, zapojit, a po krátkém zavisení a přistání, vypnutí-zapnutí motoru už nešlo vůbec nic. Kontronik poslal nový HeliJive, Turnado nahradila Xera, bailout autorotace jsem od té doby ale raději nezkoušel. Bylo naprosto evidentní, že jsme odpálil HeliJive právě těmi bailouty v kombinaci s Turnadem. Just my two cents.

Kosmik KSA nema. A Bail-out autorotace jsem u obou zkousel hned na stole. Prvni regl se po (rekneme tri, ctyrech ) poprve restartoval. Druhy se jevil v pohode. Ale je mozne, ze se nejakym zpusobem nacnul. Motor Hacker Turnado A50-10. To by mi docela prislo mozne.
Nakadah
Kontaktovat uživatele:

#36 Příspěvek od Nakadah »

Tak jaky je dalsi vyvoj s Kosmikem? Nak
pkotatko
Kontaktovat uživatele:

#37 Příspěvek od pkotatko »

Dalsi vyvoj situace zatim neni. Kontronik tvrdi ze je vsechno v poradku. Ja tvrdim ze ne. Oni uz zase prestali komunikovat. Regl je ted na testovani u Bozzdy. Pokud se mu to podari nasimulovat, natoci video a mame zase nejake argumenty v ruce. Pokud ne, posle mi regl sem a zkusim to ja. Ono je totiz klidne mozne, ze regl opravili a nepriznali to. Jednoduse aby se vyhnuli nejakym dalsim neprijemnostem. Pokud regl i u mne bude fungovat, tak jsem z toho vysel jen s jednou komplet rozbitou heli a bez sance se nejak po Kontroniku vozit. Pokud fungovat nebude, tak rozjedeme dalsi kolo. A tentokrate ostreji.
Nakadah
Kontaktovat uživatele:

#38 Příspěvek od Nakadah »

Poinformuj pak i vyvoji situace, seriozni firmu aby dnes clovek hledal na marsu. Nak
BORN_TO_GRILL

#39 Příspěvek od BORN_TO_GRILL »

Zkoušel jste někdo hýbat servy pouze při zapojeném slave konektoru? Vim, ze se to v realu nejspis nestane,ale zapojil jsou pouze slave a po par sekundach hybani kolektivem BEC spadl. Kdyz je zapojeny pouze master, nebo master a slave všechno funguje,jak má-BEC nespadne. Mám někde hledat problém,nebo tam žádný neni?
Goblin 700 3Digi, Goblin 380 3Digi, NeXt RC
Futaba T14SG
bonis
Kontaktovat uživatele:

#40 Příspěvek od bonis »

Elektronice teda rozumim jako koza petrzeli, ale tohle urcite neni dobre.
Slave zapojuju jako pojistku a jako odlehceni Master.
Z toho duvodu musi prece fungovat i sam o sobe. 8O
LA700, Logo 550SX, MiniProtos 4S, Gaui NX4, Ricco, miniHquad
Futaba, Spirit, iCharger
boZZda

#41 Příspěvek od boZZda »

Slave nesmí být zapojený jen tak samostatně. Primárně má být Master a Slave jako doplněk.
bavarianDemon 3X a 3SX
SAB Goblin + JETI DS16 + XNova motor + Kosmik
bonis
Kontaktovat uživatele:

#42 Příspěvek od bonis »

No vida, tak jsem zase o něco chytřejší.
Díky za informaci.
LA700, Logo 550SX, MiniProtos 4S, Gaui NX4, Ricco, miniHquad
Futaba, Spirit, iCharger
pkotatko
Kontaktovat uživatele:

#43 Příspěvek od pkotatko »

Kdyz chces pripojit ProgDisk, tak musi byt Slave taky odpojeny. Jina to dela nepekne veci.
Nakadah
Kontaktovat uživatele:

#44 Příspěvek od Nakadah »

Jsou nejake nove informace a nebo to fa Kontronik nechava vysumet do ztracena? Nak
pkotatko
Kontaktovat uživatele:

#45 Příspěvek od pkotatko »

Situace stale stejna. Kontronik prohlasil, ze ty regly jsou v poradku a prestal komunikovat. Ja ted cekam az mi sem dorazi a budu dale zkouset a testovat.
Ono je klidne mozne, ze je opravili a nepriznali to, aby se vyhnuli mym pripadnym dalsim narokum.
Kosmik potrebuji do dalsi heliny, ostatne proto jsem ho kupoval. Takze budu testovat. Pokud se zavada objevi znovu, tak vse natocim na video a rozjede se dalsi kolo. Tak trochu ale doufam, ze uz to bude dobre. Nebojte se, dam vedet.

Edit: Tak Kosmik dneska dorazil. Budu to zkouset a o vikendu treba i proletim.
Odpovědět

Zpět na „Heli - technika“