High performance-prostě kompozity a vše technické

Větroně s pomocným elektromotorem a nejčastěji sklopnou vrtulí
Odpovědět
Zpráva
Autor
ST
Kontaktovat uživatele:

Re: High performance-prostě kompozity a vše technické

#121 Příspěvek od ST »

Marku, dvě věci. Moje původní rámečky pro Hyperiony jsem si pro dosedací plošky serv zbrušoval. tak aby servo leželo opravdu až na potahu. Tím dostaneš skoro 1mm. Já si i ty krytky upravoval tak, že jsem je v místě kde se pohybuje páka serva obrousil. Ale s citem aby ses neprobrousil na druhou stranu. Další důležitá věc pro životnost serv je nehnat výchylky až na 18/9 mm. Tam už to jde trochu stuha. Výchylky 16/8 mm jsou akorát, a serva Ti budou kurevsky děkovat.
Nelítám vůbec s ničím a jen teoretizuju ...
RomanSadilek

#122 Příspěvek od RomanSadilek »

Dalibore, ty kovový rámečky mám v křídle 4x, frézovat jsem to Dremelem zatím nezkoušel, třeba by to šlo.
Třeba je to jen nějaké blato.

Nejraději bych taky rámečky nechal a jen vyměnil jiná serva, snad něco stejných rozměrů bude.
sumik
Kontaktovat uživatele:

#123 Příspěvek od sumik »

M1 píše:...no ač mě Roman svojim dnešnim adrenalinovým polítáním trochu rozladil, přemýšlím tam dát bud ty Futaby 3150 nebo novinku od MKS 6125 mini....

Chlapi, pořád sleduji s velkou oblobou toto vlákno + další v sekci elektrovětroně.
Jsem sice hodně za vámi ... 2,5 roku se kolem těchto "vznášedel" co nám dělají radost a někdy starost pohybuji a skládám si vše sám.

Ale přišel jsem díky vám všem tady na rcm a hlavně Ondrovi ( kovaco) , že Futaby 3150 jsou fakt zlaté mašinky co drží, jsou k nim i perfektní držáky do křídel ( dodává jino.cz) , které pasují jak prdelka na hrnec :lol: .
Zkrátka jsem z nich nadšený ! Mám jich celkem 8 ks a fakt spokojenost. :D
Zn. Hyperion - ale motory (!), mám zatím 2 ks - v Blizzardovi-Reichard a jeden půjde asi do Siriuse. Na fotkách vypadají fantasticky, ale ve skutečnosti když jsem je měl v ruce a potom monotval do trupu no....technicky bych si představoval trochu vymakanější.... :roll: Zkrátka něco mi při montáži pořád říkalo - je to číňan no, tak snad nějakou dobu vydrží. V případě větroňů to snad nebude vadit, zkrátka vytáhnou éro nahoru a v případě seknutí ,poruchy doplachtím dolů.
Takže Hyperion serva tak nějak podvědomě bych osobně nebral ...
A je mi jasné že i Futaba je z Taiwanu, ale má tradici, má to myslím již dlouhá léta vymakané.
kovaco

#124 Příspěvek od kovaco »

Kluci, jedno ponaučení. Odteď, když přijdu na letiště se nebudu ptám, kdo má jakou frekvenci, ale kdo má v éru rizikové servá hyperiony. A hned mažu domů.:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Stork8 (3,82m),Maxi Swift(1,4m) /Futaba T18 SZ /Nabíječ CELLPRO POWERLAB 8/
M1
Kontaktovat uživatele:

#125 Příspěvek od M1 »

ST píše:Marku, dvě věci. Moje původní rámečky pro Hyperiony jsem si pro dosedací plošky serv zbrušoval. tak aby servo leželo opravdu až na potahu. Tím dostaneš skoro 1mm. Já si i ty krytky upravoval tak, že jsem je v místě kde se pohybuje páka serva obrousil. Ale s citem aby ses neprobrousil na druhou stranu. Další důležitá věc pro životnost serv je nehnat výchylky až na 18/9 mm. Tam už to jde trochu stuha. Výchylky 16/8 mm jsou akorát, a serva Ti budou kurevsky děkovat.

...jojo Stando, taky jsem o tom přemýšlel, sbrousit to pod těma packama (ale právě si nepamatuju jestli už to neleželo přímo na tom potahu) a je fakt, že ty krytky serv jsou poměrně tlustý a tam by se dalo taky něco získat sbroušením. Jinak křidýlka už mám taky nastavený na menší výchylky 16/8mm a spokojenost :wink:. Prostě ted už řeším jen dilema jestli MKS nebo Futaba...
JETI DC-16
GPS Ikura 2020, F3X Viking 2E, Graupner Junior
ST
Kontaktovat uživatele:

#126 Příspěvek od ST »

Pokud tam máš rámečky od Hořejšího, tak si piš, že tam je hodně zemědělská vůle. Pokud to dělal Dalibor, tak možná a nejspíš né. Já je měl od Hořejšího a hned jsem brousil. U toho křidélka je to fakt dost natěsno, takže se každá desetina hodí.
M1
Kontaktovat uživatele:

#127 Příspěvek od M1 »

!!! DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ !!! - pro nás všechny co nám tady odešly ty "slavné" Hyperiony 095 popř. co je ještě máme v letadlech i třeba po výměně a tiká časovaná bomba a chystáme se je vyměnit za jiná, měl jsem dneska dlouhý rozhovor s dovozcem Hyperionů panem Hořejším a popsal mu tu celou eskapádu, včetně posledního případu Romana (s provozem na 5V), kterou jsme si s nimi v posledních měsících užili...Říkal mi, že se řešil jen ten problém s cukáním před lety-jako vadná serie, ale o těhle aktuálních problémech prý neví (nechápu), ale že v Hyperionu se s nimi údajně dá velmi rozumně mluvit, tak že máme ty serva vzít ke svojim prodejcům, at mu je oni pošlou, s tím, že on o tom problému už ted tedy ví a že se to bude řešit nejlépe jako hromadná reklamace s možností vrácení peněz. Dnes budeme panu Hořejšímu ještě s bráchou posílat nějakou foto dokumentaci a měřeních ohledně toho jejich "umírání"...Bylo by dobrý aby se mu pak sešlo co nejvíce těhle kousků a mohl jim to hodit na hlavu...
JETI DC-16
graup15

#128 Příspěvek od graup15 »

Já nechci zpátky prachy..chci serva co vydrží alespoň 300h.
A na tu reklamaci jsem fakt zvědav...
Spíš se na kompozity vys...úplně a budu se věnovat FPV..je to stejně větší zábava.
ST
Kontaktovat uživatele:

#129 Příspěvek od ST »

Řeknu to asi takhle, já už posílal 3ks Hyperionů cca tak před půl rokem Kostkovi, který je nejspíš bere o Hořewjšího. Popsal jsem mu stav věcí a jak myslíte, že to dapadlo ? Nic ticho po pěšině a žádná odezva. Už jsem rezignoval, a je to pro mě vyřízená záležitost. Když se mi posere TURNIGY 777 , tak si ho za 400 koupím v evropským skladu HC. Kupovat šitky serva za 1k ani omylem.
RomanSadilek

#130 Příspěvek od RomanSadilek »

Teď jsem mluvil s p. Kostkem, tam jsem serva koupil, prý je mám poslat, bere to od P. Hořejšího. Uvidíme.
Prý o problémech neví.

jinak do křidýlek objednány Futaby S3150.
M1
Kontaktovat uživatele:

#131 Příspěvek od M1 »

...no já Dalibore ty peníze zpátky zase docela chci, budou se hodit na nový MKS 6125 popř. Futaby 3150 (mimochodem ty MKS na servotestru vydržely přes 500 hodin !, proti těm Hyperionům 37 hodin :? vše na 5V), jinak mě už to taky docela unavuje s těma servama :roll:, ale prostě provoz s těma Hyperionama rovná se mezi 20 - 30 hodinama téměř jistotě průseru, je otázka jestli je vyměnit i na klapkách, ale tam si myslim, že to ještě může počkat...
JETI DC-16
PetrD

#132 Příspěvek od PetrD »

ST píše:...Když se mi posere TURNIGY 777 , tak si ho za 400 koupím v evropským skladu HC. Kupovat šitky serva za 1k ani omylem.

V principu bych s tebou souhlasil, ale ty ceny máš trochu posunuté... TGY-777 jsou minimálně za 500,- a Hyperiony jsou aktuálně u Hořejšího za 775,-. To jen tak pro pořádek :wink: .
ST
Kontaktovat uživatele:

#133 Příspěvek od ST »

Ano možná jsem trochu ujel, ale proč jsou ty Hyperiony tak levné ? Asi je nikdo nekupuje. :lol:
M1
Kontaktovat uživatele:

#134 Příspěvek od M1 »

...o tý ceně 770,-Kč jsem s panem Hořejším mimochodem taky diskutoval, jestli to náhodou není sníženo právě kvůli těm průserům, ale on mi tvrdil že ne (no nevim teda :roll: ), že je to jen přechodně a zase půjdou brzy na stejnou cenu, docela lituju ty co si je ve snaze že ušetří 300,- ted koupí...
JETI DC-16
graup15_junior

#135 Příspěvek od graup15_junior »

Hlavne neverme tomu ze tu sesbirame nejake informace, potazmo i vzorky mrtvych Hyperionu a Horejsi s tim neco udela a az vubec si nemysleme ze zmeni vyrobce vyrobni postup vedouci k vyssi kvalite/zivotnosti serva. Proste se koupi jina znacka a jede se dal (ti chytrejsi z nas). Zatim kazdy s letadlem pristal (vcetne me :-)), nebo nekdo o letadlo prisel?
Odpovědět

Zpět na „Elektrovětroně“