Miniprotos, informace, triky, nastavení

Vrtulníky do velikosti 450
Odpovědět
Zpráva
Autor
bonis
Kontaktovat uživatele:

Re: Miniprotos, informace, triky, nastavení

#1336 Příspěvek od bonis »

seltino píše:Napadla mě statická elektřina? Uhlíkové bočnice jsou vodivé,kdežto sklotextit není, zakže spousta dílů co byla před tím vodivě spojená nyní není, ale třeba se pletu.

To je nahodou velmi dobra myslenka. :idea:
LA700, Logo 550SX, MiniProtos 4S, Gaui NX4, Ricco, miniHquad
Futaba, Spirit, iCharger
RadekCe

#1337 Příspěvek od RadekCe »

seltino píše:Napadla mě statická elektřina? Uhlíkové bočnice jsou vodivé,kdežto sklotextit není, zakže spousta dílů co byla před tím vodivě spojená nyní není, ale třeba se pletu.

Taky bych se vůbec nedivil, že to bylo tím? :idea: Ten pád tomu nasvědčoval - heli se totálně roztočila všemi směry, jako by byla v pračce. Když odejde servo, tak nejde k zemi všemi směry. Klidně to mohla být ta statika, která Brain totálně rozhodila. Ještě po pádu na zemi skákala serva a listy sebou plácaly (i když to už mohlo být tím poškozením převodů).
U "velkého" Protose v plastu se to na stejný potenciál uvádělo propojením lože motoru s ocasní trubkou, tak to udělám stejně i na MP.
Dík za tip :D.
Přílohy
Protos_sklotextit_Tsisters_.jpg
Blade 130X, FPV Quady QX90, 200, 210, 250, Mini Prôtos FBL Brain
DX7s, Phoenix
seltino

#1338 Příspěvek od seltino »

Na Goblinovi 500 jsme lítali sklotextit v pohodě bez ukostření, tam to ale nebylo třeba, jelikož motor byl s ocasem spojen vodivě již z výroby. U toho MP určitě motor ukostři, tím nic nezkazíš, ono řemen je se statickou elektřinou kamarád....
MiniP, Protos,Goblin500,Agile 5.5,Sky Hero Spy,KDS Chase 360,Logo480XX,Devil420,HD502,OMP M2,OXY5meg
RadekCe

#1339 Příspěvek od RadekCe »

RadekCe píše:U "velkého" Protose v plastu se to na stejný potenciál uvádělo propojením lože motoru s ocasní trubkou, tak to udělám stejně i na MP.

Tak jsem udělal test statiky, jako na tomto videu: https://www.youtube.com/watch?v=O2rrN2OMv1U a nechápal jsem, co se dělo 8O 8O 8O 8O 8O.

Kromě jisker se asi po minutě úplně rozhodilo bezpádlo Brain, servo vrtulky začalo nepravidelně cukat do plných výchylek, pak se celý vrťas vypnul, po 10s opět zapnul ... neuvěřitelné.

Jen doufám, že jsem si neodrovnal Braina :roll: ... i když po dalším najetí to vypadalo, že funguje.

Mám to na videu, tak to sem hodím, ale dnes už na to nemám sílu.
DX7s, Phoenix
Tsisters

#1340 Příspěvek od Tsisters »

Ty jo,tak že nejspíš statika,škoda že jsi neukostřil trubku na motor :(
AGILE 7,2/ AGILE 5.5/ DEVIL 420/ T-REX 500PRO-Sportline/ RJX X-TRON 500/ EXTRA 300/ FPV QAV 210/
RadekCe

#1341 Příspěvek od RadekCe »

Tsisters píše:Ty jo,tak že nejspíš statika,škoda že jsi neukostřil trubku na motor :(

Vůbec mě to nenapadlo, když jsem to na MP nikdy řešit nemusel :cry:.

Tady jsou ty videa:
http://youtu.be/yKbLSNitZGc
http://youtu.be/TYDoD3Qii3w
DX7s, Phoenix
krtek2k

#1342 Příspěvek od krtek2k »

hustý , tam je vidět jak se to indukuje a pak to šlehne , indukuje a šlehne , indukuje a šlehne, hustý.
Frsky X10S Carbon
Heliny od Mikada, fpv race koptéry a trochu F3K
baui

#1343 Příspěvek od baui »

No to je mazec 8O A ja rikal, ze za to muzou bocnice :lol: :mrgreen:
Tom
seltino

#1344 Příspěvek od seltino »

baui píše:No to je mazec 8O A ja rikal, ze za to muzou bocnice :lol: :mrgreen:

Jasne ze jsou to ony,zkus litat bez nich :-)
MiniP, Protos,Goblin500,Agile 5.5,Sky Hero Spy,KDS Chase 360,Logo480XX,Devil420,HD502,OMP M2,OXY5meg
baui

#1345 Příspěvek od baui »

seltino píše:Jasne ze jsou to ony,zkus litat bez nich :-)

To beru jako vyzvu! Krocan by bez nich pri trose snahy letel :lol:
Tom
RadekCe

#1346 Příspěvek od RadekCe »

Já jsem čuměl, že to jiskřilo i na ten šroubek, který pouze prochází držákem ocasní trubky. Ale jak už kluci psali loni, tak by měl být ten držák i domek vodivý a to by to vysvětlovalo: viewtopic.php?f=104&t=33990&hilit=vodiv%C3%A9&start=480#p802707
Narychlo jsem to změřil domácím multimetrem a držák vodivý je (kolem 500ohmů), ale domek vrtulky ne (ani nemá důvod být).
Takže by to od motoru stačilo propojit na ten šroubek držáku ocasní trubky, na kterém mi to jiskřilo. :wink:
DX7s, Phoenix
krtek2k

#1347 Příspěvek od krtek2k »

V tom je miniprotos vychytanej , držák trubky má vodivej , aby se to přes karbonový bočnice zemnilo do motorovýho lože. Super!
Frsky X10S Carbon
Heliny od Mikada, fpv race koptéry a trochu F3K
SlezY83

#1348 Příspěvek od SlezY83 »

Super! Konečně někdo opravdu ukázal, jak to může být se statikou. Měl jsem (ještě mám) problémy s HC3-sX a Spektrum satelitem nežli se tu hádat, tak jsem taky natočil videa ukázal, jak mi to opravdu blbne. Super a oceňuji!
Ještě by mě zajímalo, jak to může být u vrtulníků s kardanem.
Ještě jsem si všiml, že používáš Spektrum satelit. Zajímalo by mě, jak by to vypadalo s přijímačem. Protože je rozdíl mezi přijímačem a satelitem Spektrum na helině se statikou. Satelit - přivádí signál do bezpádla a dekódování provádí bezdálo, přijímač - dekóduje a už posílá "příkazy" do bezpádla.
Hádal bych, že VF obvody budou odrušeny, ale jde o to, co se stane s "nezpracovaným" signálem mezi satelitem a Brainem. Protože kabely ti vedou právě u té ocasní trubky.

Když používáš satelit a koukal jsem, že jenom jeden, chtěl bych se zeptat, zdali jsi někdy neměl problémy se ztrátou signálu (spuštění FailSave, pokud je v bezpádlu nastaveno). Já létam se Rex450 (kardan), jeden Spektrum satelit a HC3-sX a občas vypadne signál (=spustí se FailSave = serva: hold, motor= stop).

Měj se,
Roman
T-Rex 470LP; Logo 600SX; T-Rex 700 Gasser + Hanson 300
RadekCe

#1349 Příspěvek od RadekCe »

SlezY83 píše:Když používáš satelit a koukal jsem, že jenom jeden, chtěl bych se zeptat, zdali jsi někdy neměl problémy se ztrátou signálu

Se satelitem jsem nikdy problém neměl (ale doposud jsem používal origo uhlíkové bočnice a statika se neměla kde indukovat, protože vše mělo stejný potenciál).

Teď už je to taky vyřešeno a ZASE mi to lítá :!: :D. Naštěstí to Brain přežil včetně těch pokusů se statikou a testovat to s přijímačem a ani jakkoliv jinak opravdu nebudu. To, že jsem to zkoušel, bylo pouze z důvodu, abych se ujistil, že to bylo tím.

PS: Akorát jsem tam dal na zkoušku Tarot listy za 199Kč :oops:, ale s nima se to fakt nedá :mrgreen:. Vyvážené sice jsou, stopa žiletka, ale výkon klesl tak na 60%. Zase jsem si ověřil, jak můžou listy ovlinit heli :D.
Koupím zase Rapidy, ty mi sedí. I když s těma posledníma jsem lítal jen 1min, než mi to spadlo :roll: ... tak proto jsem tam nedal hned další a zkoušel jsem to s těma levnýma :wink:.
Přílohy
MP_bocnice_sklotextit.jpg
MP_eliminace_statiky.jpg
DX7s, Phoenix
baui

#1350 Příspěvek od baui »

Na Taroty mi nesahej!!! Víš jak se s nima dobře padá? :mrgreen: :oops: MP s Tarotama - nejlepší simulátor na světě.
Tom
Odpovědět

Zpět na „Heli - do 450“