Kuchyně ORESI - zkušenosti s kvalitou

Pokud máte chuť jen tak tlachat, tak tady je to správné místo... také sem budou admini přesouvat věci, které podle jejich názoru jinam nepatří.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Pravidla fóra
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Zpráva
Autor
rdubsik
Kontaktovat uživatele:

Kuchyně ORESI - zkušenosti s kvalitou

#1 Příspěvek od rdubsik »

Ahoj,
čeká mne kompletní rekonstrukce kuchyně a tím pádem i nová kuchyňská linka. Řeším jestli nechat udělat linku u truhláře na míru nebo jít do sektorové kuchyně. Od Oresi si slibuji nižší cenu než u zakázkové výroby, ale kdo ví. Dnes jsem v Oresi (v Letňanech) byl, a kalkulace je běh na dlouhou trať. Musím se objednat na první konzultaci (mají na dva týdny dopředu plno) pak čekat na návrh a teprve po té se dozvím přibližnou cenu.
Takže, chtěl jsem se zeptat, jestli někdo máte Oresi delší dobu a jestli je všechno funkční dejme tomu po roce, dvou. Neodlepují se někde hrany třeba vlhkostí z páry? Nebo fungují všechny pojezdy a panty? Není někde vybledlá barva a neprojevují se nějaké další závady?
Díky předem za zkušenosti, Radek
Jardátor

Re: Kuchyně ORESI - zkušenosti s kvalitou

#2 Příspěvek od Jardátor »

Kuchyně se většiniu dělá na dlouhou dobu,ne-li na celý život,tady se šetřit nevyplatí.Určitě si ji dej udělat na míru u ověřených stolářů,vyřešil jsem to taky tak.Oresi nechci pomlouvat,ale známý ji má a nadával ještě dlouho po montáži,hodně věcí musel dodělávat sám!
ejoty

#3 Příspěvek od ejoty »

rozhodně si návrhy od všech výrobců "které jsou dostupné" dá se pak dobře dohadovat o ceně. kolega z práce si nechal udělat návrh včetně vestavných spotřebičů. jedna firma mu tam dala MORA a v druhé firmě mu za stejnou cenu dodaly vše ve značce BOSH
Nahoru to letí, dole se to posbírá :-)
Cesna 480
JosefSvejk

#4 Příspěvek od JosefSvejk »

ejoty píše: jedna firma mu tam dala MORA a v druhé firmě mu za stejnou cenu dodaly vše ve značce BOSH

A co tím chtěl básník říct? Každý výrobce má v nabídce více typů spotřebičů, takže posuzovat kvalitu jen podle značky je trochu mimo.
Člověk je tak složitá bytost, že o tom lidstvo nemá ponětí.
ejoty

#5 Příspěvek od ejoty »

tady snad nemuže člověk něco napsat, aby mu to někdo hned nevrátil.

samozřejmě že člověk vybírá bodle kvality a ověřenéch výrobců.
Nahoru to letí, dole se to posbírá :-)
Cesna 480
STROHUR
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od STROHUR »

Kolega objednal kuchyn u Oresi. dodána a namontována s 2 měsíčním spožděním nyní 3 měsíce řeší reklamaci........
koko
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od koko »

Mám ORESI 4 roky. Dej si pozor na prodlouženou záruku 7let. Musíš o ní do měsíce zažádat, jinak neplatí.
Po 2 letech se začala odlepovat folie z krajů dvířek. Vyměnili a po dalším roce jich už měnili 7! Nejen u sporáku, ale i úplně někde jinde. Odešly i teleskopy, tak je taky vyměnili.
Abych tě uklidnil, tak fólie z dvířek už se mi odlepovala i u jiných 2 kuchyních. Tak si vyber tu s nejdelší zárukou. Po záruce pomůže už jen izolepa.
b.o.b.o

#8 Příspěvek od b.o.b.o »

Jak je to s kvalitou ORESI nemám zkušenost, ale je to hodně o materiálech. Ve fóliích asi taky bude rozdíl v výrobcích...u nás byly problémy s fóliovanými dvřky zřídka. Já bych asi do fólie nešel. Raději ABS hranu. Takže pokud zrovna nechceš za každou cenu tvarované dvířka, vykašli se na fólii a jdi do lamina. Dekorů mrtě a ještě ušetříš...No a co se týče kování. Tak v pantech a pojezdech s tlumením raději BLUM :-)
Turnigy 9x, nějaké éra a možná i heli?
slepic

#9 Příspěvek od slepic »

Ja nejsem priznivcem Ikei, ale kvalita kuchyne me fakt prekvapila. Kamarad ji ma ted pet let a naprosta spokojenost.
Vilda74

#10 Příspěvek od Vilda74 »

Ahoj, my jsme před šsti lety rekonstruovali panelákový byt, tak došlo i na kuchyň. Z finančních důvodů nás to přivedlo do Oresi. Po šesti letech jediný problém s rohovou lištou za sporákem, protože tchýně vaří a zavařuje ve velkých hrncích a tak se teplem zdeformovala. Jinak je vše úplně v pohodě. Doma jsme si nechali dělat kuchyni ve studiu, a folie na dvířkách šla do kytek skoro všude. Kování na dvířkách prý značkové, postupně vyměněmo snad na všech dvířkách. Drahý to bylo a děs. Takže jde asi o to na co natrefíš.
arkudo

#11 Příspěvek od arkudo »

Kupovali jsme 3 roky dozadu kuchyn.
Oresi a Ikea byla prvni v poradi.
V ikea jsme si nevybrali dekor ( dnes uz maj jine) a Oresi katastrofa.
Jak jednani tak jako ze montaz si musime sehnat sami.
Je to Polsky predrazeny vyrobek. Meli jen jeden typ barvy korpusu, rekl bych ze to bude do dneska stejny. Takze vnitrek orech a venku co si vyberes a jeste toho meli snad jen 7 typu.
Koukli jsme po studiu a co nevidim, dvirka u kuchyne ktera jen tak tam stoji byla prohla jako luk.
No pak jsme sli do Aska vzali Decodom s 40% slevou a i reklamace poskozene dodavky byla paradni. Vsechno slouzi naprosto v pohode i u nasich, vzali ji take.
Doporucuju se zamerit na detaily zpracovani.
Nechali jsme si to namontovat, stalo to dost, ale jsem rad, pac tak paradne bych to nezvladnul.
Jinak Ikea neni vubec spatna. Kdyby tenkrat meli neco modernejsiho tak mame asi od nich.
H1N1
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od H1N1 »

Já za sebe mohu doporučit ještě kuchyně od Gorenje. přístup projekčního týmu naprosto super, během noci jsem dostal nejvíce návrhů :-D Co se servisu týče tak také super, na některé prvky mám doživotní záruku NBD, jedenkrát jsem jí využil na blbě dojíždějící "blum". druhý den tu byl technik vyměnil ho a pro jistotu mně tu nechal jeden náhradní. Cena je možná trochu vyšší nežli sektorovka ORESI, ale pokud se snažíš dostat cenu dolů, tak kuchyně z Ikee jsou kvalitnější nežli ORESI, takový sem dostal FB od kamarádů co dělali také reko. Co se provedení kucnyě týče tak já bych bral bud "Lak" nebo "lamino". Sám mám lak spolu se sklem.
http://lee93.rajce.idnes.cz/Cabarna_13.6.08/
Genagen
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od Genagen »

Ja jsem zatim delal kuchyni 2x. Resil jsem oresi, ikea, na miru od remeslnika. IMO nema smysl si nebrat kuchyn na miru od truhlare. Cenovy rozdil je imaginarni. zalezi nejvic na materialech, kovani apod.

Prvni kuchyn mi na miste navrhnul truhlar. Druhou mi zpracoval kamarad architekt a pak (ten samy truhlar) podle vykresu. Obe kuchyne super. Vubec nemam pocit, ze bych utratil vic penez, nez kdybych se to snazil vzit u nejakeho velkovyrobce/dodavatele.
Kuba78
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od Kuba78 »

Mam kuchyni od Katalpa. Mel sem relativne jasnou predstavu nez sem tam sel co chci (rozvrzeni a typ), oslovil sem asi ctyri studia. Sykora katastrofa, za navrh chteli prachy a navrh nic moc. Pak nejake drahe studio v pruhonicich, malovali kuchyn na milimetrovy papir rucne(!), kuchyn bez spotrebicu stala tolik co jinde s nimi ale pak jich nastoupilo hned nekolik ze prej kdyz to hned na miste podepisu tak velika sleva. Jak na nejake predvadecce s hrnci.. Na takove jednani nejsem zvykly, tak sem je poslal do prdele vcetne vedouci.
Nakonec sem mel nekolik kol s malym studiem z caslavi (delali mi do bytu vse ostatni, skoro vsechen nabytek mam na miru a spokojenost) a katalpou, vyhrala katalpa kvuli udajne hezcim barvam. Cenove nastejno.
Kozultace kdy mam cas ja a ne cekat dva tydny jak tu psal tazatel, resila to porad jedna a ta sama zenska kterou to evidentne bavilo, sedla si s moji pritelkyni a vynalezli vse do nejmensich detailu, sehnala co sme si navymysleli a se slevou. Spotrebice mam vsechno bosh, dodano pres ne - na netu to vyslo o neco levneji, ale kdyz sem zapocital i maly poplatek ktery by chteli kdyby montovali mnou dodane zbozi, to ze by mi to chodilo postupne treba a musel bych to skladovat a treba stehovat do bytu.. Tak rozdil byl nula nic. Takhle sem si sednul na gauc a v klidu pozoroval jak kmitaji.
Po cca ctyrech a pul letech uzivani mam nasledujici: po asi trech mesisich odesla uakladni deska mikrovlnky, vymeneno druhy den. Po case uzivani (pul roku) prijeli doseridit dvirka (zdarma samozrejme) jak si to sedlo asi. Po asi trech letech sme doobjednavali nejake doplnky ke kuchyni a spotrebicum, stacilo napsat, sehnali a pak sem dojel jen zaplatit a vyzvednout kdyz sem jel kolem.
Cenove to byl tak stred - ikea by byla levnejsi, ale nebylo to predrazene, kvalitou to odpovida, sem spokojen. Jednani vyborne, klidne bych si u nich objednal znovu.
Quis custodiet ipsos custodes?
hurykan
Kontaktovat uživatele:

#15 Příspěvek od hurykan »

Ahoj, Oresi máme cca. 3. rok a opravdu se odlepují hrany v místech kde je to namáháno teplem viz. dvířka pod varnou deskou, pod el. troubou. Jinak je všechno v pohodě, všechno chodí jak má. Pokud budeš mít štěstí a získáš nějakou akční cenu jako já, tak o.k. jinak opravdu jdi po dlouhé záruce.
...každý jednou začínal... :-)
Odpovědět

Zpět na „Smetiště“