NOVÉ POJIŠTĚNI RC-ZMĚNY OD 4/2014

Pokud máte chuť jen tak tlachat, tak tady je to správné místo... také sem budou admini přesouvat věci, které podle jejich názoru jinam nepatří.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Pravidla fóra
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Odpovědět
Zpráva
Autor
jio

Re: NOVÉ POJIŠTĚNI RC-ZMĚNY OD 4/2014

#421 Příspěvek od jio »

LV píše:Když vidím, jak velké modely létají, tak je to obvykle styl létání levé zatáčky. ...
Je to jen o snaze se zviditelnit a nic jiného než megalomanství to není. Následky jsou zřejmé. Bez nich by patrně toto téma neexistovalo.

Typnem si. Si voličom ľavice.

No, na pár akcích jsem byl a vzhledem k tomu, že se létá velmi často z pohledu pilota zleva doprava, tak létají levé zatáčky. Jestli jsou voliči levice, to musíš vědět lépe ty. Jezdíš určitě na více akcí jak já a jseš tam více dní. Takže pokud jsi při večerních hovorech získal tuto statistiku, tak ti ji neberu. Asi to máš zjištěné a tak víš, proč to píšeš.
Naposledy upravil(a) jio dne pon 24.03.2014 16:52, celkem upraveno 1 x.
Drondys

#422 Příspěvek od Drondys »

buf píše:ne ne , nehodu udělal jinému na škodě fabia, nebylo to- sám sobě. A to je to divné, proč nedošlo k plnění. V protokolu bylo na dotaz uvedena dokonce i vzdálenost stojícího pilota, pravděpodobná vzdálenost modelu od vozidel apod.

A jaký konkrétní důvod neplnění mu pojišťovna sdělila ?

Pojišťovna v případě odmítnutí plnění uvádí konkrétní důvody proč se tak stalo. Určitě to mělo nějaký konkrétní důvod, se kterým se ti nejspíš ten známý už nepochlubil.
buf

#423 Příspěvek od buf »

ve zprávě bylo uvedeno pouze malá vzdálenost s tím, že se pojišťovna domnívá, že dotyčný mohl nehodě zabránit kdyby vzdálenost byla vyšší. Nic víc.
Ono to bylo ve zprávě trochu více rozvedené, ale podstata byla to co jsem uvedl.
dt

#424 Příspěvek od dt »

strycArtus píše:Tohle jsi zrovna nevystihnul. Uvědom si kolik je průměrný plat a kolik z něj zbyde v čistým. A potom si uvědom, že 2/3 lidí na průměrný plat nedosáhnou.

Vycházím z toho, že když je někdo schopný pustit do vzduchu hračku za 20 litrů a ovládat ji vysílačem za dalších 15, tak nespadá do kategorie lidí, kteří nedosáhnou na průměrný plat.
strycArtus
Kontaktovat uživatele:

#425 Příspěvek od strycArtus »

dt píše:Vycházím z toho, že když je někdo schopný pustit do vzduchu hračku za 20 litrů a ovládat ji vysílačem za dalších 15, tak nespadá do kategorie lidí, kteří nedosáhnou na průměrný plat.

Vycházíš z nějakého předpokladu. Ale ne nadarmo se říká - předpoklad - matka omylu.
JosefSvejk

#426 Příspěvek od JosefSvejk »

dt píše:Vycházím z toho, že když je někdo schopný pustit do vzduchu hračku za 20 litrů a ovládat ji vysílačem za dalších 15, tak nespadá do kategorie lidí, kteří nedosáhnou na průměrný plat.

Promiň, ale to jsi asi fakt spadl z jahody přímo na šišku. :roll:
(Omluva za OT).
Člověk je tak složitá bytost, že o tom lidstvo nemá ponětí.
Sofin

#427 Příspěvek od Sofin »

strycArtus píše:Tohle jsi zrovna nevystihnul. Uvědom si kolik je průměrný plat a kolik z něj zbyde v čistým. A potom si uvědom, že 2/3 lidí na průměrný plat nedosáhnou.

Však ta spoluúčast se nastavuje individuálně a podle toho jakou částku si zvolíš, máš slevu na pojištění. A pořád je lepší mít nějakou pojistku za relativně nízkou cenu a těch 100000,- splácet x let, než nemít žádnou, protože se zdá drahá a pak třeba do smrti někomu platit vypálený barák od lipolky...
Drondys

#428 Příspěvek od Drondys »

buf píše:ve zprávě bylo uvedeno pouze malá vzdálenost s tím, že se pojišťovna domnívá, že dotyčný mohl nehodě zabránit kdyby vzdálenost byla vyšší. Nic víc. Ono to bylo ve zprávě trochu více rozvedené, ale podstata byla to co jsem uvedl.

Ani u pojistky od Allianz ti nikdo nezaručí, že by se toto nemohlo stát.
strycArtus
Kontaktovat uživatele:

#429 Příspěvek od strycArtus »

Sofin píše:Však ta spoluúčast se nastavuje individuálně a podle toho jakou částku si zvolíš, máš slevu na pojištění. A pořád je lepší mít nějakou pojistku za relativně nízkou cenu a těch 100000,- splácet x let, než nemít žádnou, protože se zdá drahá a pak třeba do smrti někomu platit vypálený barák od lipolky...

Všimni si, na co jsem přesně reagoval. Pouze na to a na nic jiného.
dt

#430 Příspěvek od dt »

strycArtus píše:Vycházíš z nějakého předpokladu. Ale ne nadarmo se říká - předpoklad - matka omylu.

Však já ale taky moji představu pojištění nikomu nenutím. Ať si klidně někdo uzavře pojištění s pojistnou částkou 1M a spoluúčastí 2000, mě je to jedno. Já jsem jenom napsal, že já osobně bych preferoval vyšší spoluúčast a vyšší pojistnou částku. Nevím, co je na tom k nepochopení. Třeba pojišťovna nabídne více variant, každý si pak vybere.
Sofin

#431 Příspěvek od Sofin »

strycArtus píše:Všimni si, na co jsem přesně reagoval. Pouze na to a na nic jiného.

Jasně, ale já bych taky uvítal pokud by se dala uzavřít pojistka třeba se spoluúčastí 20000,- a mělo to výrazný vliv na její cenu. Stejně tak jsem to udělal při pojištění baráku(nebo domácnosti, už ani nevím) nehodlám se vybavovat s pojišťovnou pokud mi děti rozmlátí okno, ale pokud se náhodou rozhodnou hrát se sirkami, tak bych do budoucna chtěl někde bydlet :D
ladous
Kontaktovat uživatele:

#432 Příspěvek od ladous »

Amper píše:2SMCR : Opravdu by se nedalo rozsirit klubovou pojistku i na individualni (samozrejme za doplatek) tak aby bylo na trhu trochu konkurence ? Myslim ze rozumna castka z pojistky za sprostredkovani do kasy SMCR by nikomu nevadila a aspon by bylo vic penez na podporu nasich reprezentantu nebo treba zakovskych soutezi.

Jelikož jsem též jedním z vyvolených, kteří tuto sobotu zavítají na celosvazovou konferenci SMČR s volebním právem, poprosím o přiblížení celé myšlenky.

Není mi totiž jasný pojem "klubová pojistka".

SMČR si "své akce" sice nějakým způsobem pojistil, ale neznamená to, že každá akce, kterou modelářský klub coby pobočný spolek SMČR pořádá, by byla touto pojistkou pokryta. Klub musí splnit určité podmínky, aby tomu tak bylo.

Děkuji.
Z jihočeského Písku pozdravuje
Ladislav Douša (ladous)
TomasC
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

#433 Příspěvek od TomasC »

Dovolím si odpovědět...

Aby bylo létání pojištěné svazovou pojistkou, tak musí splnit toto:
Jako soutěž MUSÍ být soutěž zapsaná v kalendáři SMČR. Tohle asi nepotřebuje výklad...
Jako létání na louce MUSÍ existovat klubový zápis, že se jedná o tréning. U nás v klubu máme vyplněný papír, kde je napsáno, že na místě XY probíhá trénink od 1.1.2007 každý den. Trénink začíná hodinu před východem slunce a končí dvě hodiny po západu slunce.

Samozřejmě to předpokládá, že létá člen SMČR.
Amper

#434 Příspěvek od Amper »

ladous píše:
Není mi totiž jasný pojem "klubová pojistka".

Nevedel jsem jak to nazvat, myslel jsem tu SMCRovou pojistku.

Standardni pouziti je me jasne, slo me o to zda by neslo ji rozsirit o individualni moznost
coptery@FrSky X9E, 3.4m Go-3,EPP Spartan,SkySurfX8,SE.5,MPX Extra 300s@Jeti DC-16
Amper

#435 Příspěvek od Amper »

Jiste by to byla slusna motivace i pro nabor novych clenu
coptery@FrSky X9E, 3.4m Go-3,EPP Spartan,SkySurfX8,SE.5,MPX Extra 300s@Jeti DC-16
Odpovědět

Zpět na „Smetiště“